24/10/2012

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΗ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΖΗΤΑΝΕ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ...

ΤΑ ΚΟΥΜΟΥΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΘΡΑΣΟΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΜΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕΤΙ ΠΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΕΛΛΑΔΑ...

Να αποκλειστούν η Χρυσή Αυγή και οι βουλευτές της από τις εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ζήτησε η παράταξη του ΚΚΕ στην αυτοδιοίκηση, «Λαϊκή Συσπείρωση». «Τα καθάρματα αυτά δεν έχουν καμιά θέση στις εκδηλώσεις για την αντιφασιστική νίκη του λαού μας», τόνισε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον δήμο Θεσσαλονίκης, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που έδωσε μαζί με τον περιφερειακό σύμβουλο Κεντρικής Μακεδονίας, Γιάννη Ζιώγα και τον δημοτικό σύμβουλο του δήμου Νεάπολης- Συκεών, Χαράλαμπο Βέλλη. Ο κ. Ζαριανόπουλος κατήγγειλε όσους δημάρχους και περιφερειάρχες έχουν στείλει προσκλήσεις για τις εκδηλώσεις στη Χρυσή Αυγή, λέγοντας ότι πρόκειται για «φασιστική» και «εγκληματική» οργάνωση. «Καμιά ανοχή απέναντι τους», είπε και κάλεσε τους εκλεγμένους της αυτοδιοίκησης και τον κόσμο να τους απομονώσουν.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει στείλει προσκλήσεις και στη Χρυσή Αυγή για τις εορταστικές εκδηλώσεις της Θεσσαλονίκης (στρατιωτική παρέλαση, δοξολογία κ.α.), ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια. Η εξήγηση, που δόθηκε αρμοδίως από την Περιφέρεια, είναι ότι προσκλήθηκαν όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο που ορίζεται με νόμο. Σε ερώτηση για τη στάση που θα κρατήσει η «Λαϊκή Συσπείρωση» στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου, ο κ. Ζαριανόπουλος αρνήθηκε να απαντήσει αν θα δώσει ή όχι το «παρών», με διαμαρτυρίες και σημείωσε πως η πάγια θέση της είναι «αντίσταση σε οποιονδήποτε χώρο και με οποιαδήποτε μορφή». 

ΣΥΜΦΩΝΟ ΜΟΛΟΤΟΦ-ΡΙΜΠΕΝΤΡΟΠ: ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΣΑΝ ΟΙ "ΕΛΛΗΝΕΣ" ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΣΤΙΣ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 1940 ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ... ΚΑΙ ΚΑΘΗΣΑΝ ΚΟΤΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΗΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ...

Ο Μολότωφ (υπογράφοντας), ο Ρίμπεντροπ (με τα μαύρα πίσω από τον Μολότωφ) και ο Στάλιν (δεξιά) στις 23 Αυγούστου 1939

Γερμανοσοβιετικό Σύμφωνο μη Επίθεσης: Με τη συμφωνία αυτή οι δύο χώρες υποχρεώνονται να μην επιτεθεί η μία στην άλλη. Επίσης καθεμία πρέπει να μείνει ουδέτερη, αν η άλλη αναμιχθεί σε πόλεμο. Ο όρος Γερμανοσοβιετικό Σύμφωνο μη Επίθεσης ή Σοβιετοναζιστικό Σύμφωνο, ή Σύμφωνο Μολότωφ-Ρίμπεντροπ, ή επίσημα Γερμανοσοβιετική Συνθήκη (1939) χαρακτηρίζει το σύμφωνο μη επίθεσης που υπέγραψαν στις 23 Αυγούστου 1939 στη Μόσχα ο γερμανός Υπουργός Εξωτερικών Γιοάχιμ φον Ρίμπεντροπ (Joachim von Ribbentrop) και ο Υπουργός Εξωτερικών της Σοβιετικής Ενώσεως, Βιατσεσλάβ Μιχαήλοβιτς Μολότωφ (Vjačeslav Michajlovič Molotov). Μυστικά προσαρτήματα της συνθήκης αυτής προέβλεπαν αφενός τον διαμελισμό της Πολωνίας και αφετέρου τη δημιουργία σφαιρών επιρροής των συμβαλλομένων μερών σε χώρες της Ευρώπης. Την συνθήκη αυτή επικύρωσε το Ανώτατο Σοβιέτ, οκτώ ημέρες μετά, στις 31 Αυγούστου.

http://www.stoxos.gr/

No comments :

Post a Comment