13/09/2012

Προβοκάτσια και από ποιους η επίμαχη αντι-ισλαμική ταινία;

Τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας σταδιακά και αφορούν στην επίμαχη ταινία που έχει ξεσηκώσει τους μουσουλμάνους που διαδηλώνουν βίαια, μέχρι στιγμής σε πέντε χώρες (Αίγυπτος, Λιβύη, Τυνησία, Αφγανιστάν, Υεμένη) και αναμένονται χειρότερα αύριο στην προσευχή της Παρασκευής, παραπέμπουν ενδεχομένως σε προβοκάτσια, η οποία μάλιστα θα μπορούσε να προέρχεται από διάφορες πλευρές με ξεχωριστά κίνητρα… Η πρώτη «λεπτομέρεια» που κινεί τις υποψίες είναι η αποκάλυψη ότι το όνομα του σκηνοθέτη της ταινίας φέρεται να είναι ψευδώνυμο, ενώ κάποιοι δεν αποδέχονται καν ότι είναι Αμερικανο-εβραίος! Επίσης, συντελεστές του συνεργείου του γυρίσματος αναφέρουν ότι το αποτέλεσμα που είδαν στις οθόνες δεν είχε σχέση με το σενάριο στο οποίο πίστευαν ότι συμμετείχαν. Εν ολίγοις, φαίνεται ότι κάτι δεν πάει καλά στην όλη υπόθεση. Ας επιχειρήσουμε λοιπόν να αποκωδικοποιήσουμε τα δεδομένα και να φτιάξουμε δυνητικά ερμηνευτικά σενάρια, ορισμένα εκ των οποίων θα μπορούσαν να είναι και εκ των συνηθισμένων θεωριών συνωμοσίας που κυκλοφορούν αμέσως μετά από τέτοια γεγονότα. Το ερώτημα που θέτουμε είναι ποιος δυνητικά επωφελείται…

Πρώτον, θα μπορούσε να είναι οι Ισραηλινοί! Χρηματοδοτώντας μια τέτοια ταινία και ξέροντας από τα προηγούμενα των σκίτσων κατά του Μωάμεθ και παλαιότερα με το βιβλίο «Σατανικοί Στίχοι» του Ινδού Σαλμάν Ρουσντί, θα μπορούσαν να έχουν εμφανίσει Εβραιαμερικανό ως παραγωγό-σκηνοθέτη για να είναι βέβαιοι ότι οι Ισλαμιστές θα «τσιμπήσουν». Επιδίωξη θα μπορούσε να είναι να καταρρακωθεί το προφίλ του Ομπάμα και να οδηγηθεί σε εκλογική ήττα, καθώς ο Ρόμνεϊ θεωρείται πιο φιλικός απέναντι στην ισραηλινή πολιτική απέναντι στο Ιράν!

Δεύτερον, οι Ρεπουμπλικάνοι στις ΗΠΑ, που με τον τρόπο αυτό θέλουν να πλήξουν τον Ομπάμα και να προετοιμάσουν το έδαφος για μια αλλαγή πολιτικής στη Μέση Ανατολή, η οποία θα χαρακτηρίζεται από σκλήρυνση της στάσης απέναντι στο φανατικό Ισλάμ.

Τρίτον, κάποιοι προσπαθούν να εμπλέξουν τους Χριστιανούς Κόπτες της Αιγύπτου, με σκοπό να κινητοποιήσουν τον κόσμο απέναντι στον ισλαμικό εξτρεμισμό που τους ταλαιπωρεί, αποσπώντας τη στήριξη ξένων δυνάμεων, μπας και σταματήσουν οι ισλαμικές αγριότητες εναντίον τους.

Τέταρτον, ακόμα και οι Ρώσοι θα μπορούσαν να επωφεληθούν, επιδιώκοντας να επαναληφθούν όσα έγιναν μετά την 11η Σεπτεμβρίου, όπου οι ΗΠΑ ξέχασαν την κριτική για την Τσετσενία (και το Ξινγιάνγκ στην Κίνα) με αποτέλεσμα τη θεαματική βελτίωση των σχέσεων με τις ΗΠΑ και την πολυεπίπεδη συνεργασία. Σήμερα, οι σχέσεις βρίσκονται σε μάλλον κακό σημείο. Βέβαια, εάν αυτό συμβεί, μάλλον θα πρόκειται για εκμετάλλευση της συγκυρίας παρά εμπλοκή, για να είμαστε και δίκαιοι!

Με αυτό το σκεπτικό βέβαια, προειδοποιούμε ότι θα μπορούσαν να βρεθούν πολλοί περισσότεροι δυνητικοί εμπλεκόμενοι. Οπότε, πιο ασφαλές είναι να περιμένουμε ώστε να αποκαλυφθούν περισσότερα στοιχεία έως ότου διαμορφώσουμε άποψη για το τι έχει πραγματικά συμβεί. Διότι ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ, είναι απολύτως πιθανόν να μην ισχύει ΤΙΠΟΤΕ από όλα αυτά!

http://www.defence-point.gr/news/?p=58026

No comments :

Post a Comment