10/09/2012

Μιλάνε ΥΠΕΞ-Ταγίπ μιλάν και οι… «Τούρκοι» στη Θράκη

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ":
- ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΑΝΕ;;; ΟΛΟΙ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΥΤΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ. ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΝ;;;
- ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΘΕΣΜΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ;;; ΘΕΣΜΙΚΑ ΘΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑ-ΠΡΟΔΩΣΟΥΝ;;;
- ΑΥΤΟΣ Ο ΔΕΛΑΒΕΚΟΥΡΑΣ ΑΚΛΟΝΗΤΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ;;; ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΕΞ;;;
- ΤΙ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ;;; ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΜΙΣΟ ΑΙΓΑΙΟ ΧΩΡΙΣ ΜΙΑ ΤΟΥΦΕΚΙΑ...

Ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβεκούρας, έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση σχετικά με τον όρο «Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης» που χρησιμοποίησε ο Πρωθυπουργός της Τουρκικής Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν, στην ευχητήριο μήνυμα που απέστειλε για τα 21 χρόνια από την ίδρυση του πολιτικού κόμματος της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης, του Κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (D.E.B). Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του περιοδικού Azınlıkça (Αζινλίκτσα), ο Δελαβεκούρας είπε, ότι ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας χρησιμοποίησε τον όρο «Τουρκική Μειονότητα», ενώ αυτός ο όρος δεν συμπεριλαμβάνεται ακόμα και στις διεθνείς συνθήκες που επικαλέστηκε ο Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν.

Ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ κατά τα άλλα ανέφερε στην ανακοίνωση τα εξής:
«Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας ορθά αναφέρεται σε Έλληνες Πολίτες. Πολίτες που ζουν αρμονικά ενταγμένοι στην ευρωπαϊκή μας Δημοκρατία, σε καθεστώς ισονομίας, ισοπολιτείας και πλήρους σεβασμού των δικαιωμάτων τους. Όμως, ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας αναφέρεται και σε ‘τουρκική μειονότητα’, κάτι που δεν υπάρχει στις διεθνείς συμβάσεις, τις οποίες ο ίδιος επικαλείται. Η συνέπεια προς τα συμβατικά κείμενα και ο αμοιβαίος σεβασμός είναι βασικά συστατικά για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης.’ Ο Τούρκος Πρωθυπουργός, στο μήνυμα που απέστειλε στο DEB, είχε πει: «…η ευτυχία και ευμάρεια των αδελφών μας, όπως και η πλήρης απόλαυση από αυτούς, των δικαιωμάτων τους που έχουν κατοχυρωθεί με διεθνείς συνθήκες και οικουμενικές αρχές, αποτελεί θέμα ύψιστης σημασίας για το Τουρκικό έθνος. Βάσει αυτής της λογικής, όπως μέχρι σήμερα ήμασταν δίπλα στην Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης, η στήριξη και το ενδιαφέρον μας θα συνεχίσει να υφίσταται και από εδώ και πέρα.»

Στη «θεσμική» συζήτηση μεταξύ των δυο χωρών όμως ένιωσε την ανάγκη να πεταχτεί σαν π…ύραυλος (!) ο γνωστός και μη εξαιρετέος πρόεδρος της «Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης», Χαλήτ Χαμπίπογλου: «Όσο Ελληνική είναι η Ρωμαϊκή Μειονότητα, από τις μη μουσουλμανικές μειονότητες της Κωνσταντινούπολης, τόσο Τουρκική είναι και Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης. Την περίοδο αυτή που οι σχέσεις της Ελλάδας και Τουρκίας είναι καλές, τέτοιου είδους οι ανακοινώσεις, μπορούν να δημιουργήσουν εντάσεις μεταξύ της Ελλάδας και Τουρκίας από τις οποίες θα επηρεαστεί στο μέγιστο η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης». Μόλις πειστήκαμε για την σκασίλα του συγκεκριμένου για την ηρεμία στις διμερείς σχέσεις. Μήπως να μας έλεγε κάτι και για την ξεδιάντροπη καπηλεία εκ μέρους του και της Τουρκίας που τόσο πολύ αγαπά (απορεί κανείς γιατί δεν πάει στον τουρκικό παράδεισο να ζήσει) της ταυτότητας των Πομάκων και των Ρομά και αγωνίζεται να τους «βαφτίσει» όλους Τούρκους; Τι συμφέροντα εξυπηρετεί;

http://www.defence-point.gr/news/?p=57684

No comments :

Post a Comment