16/08/2012

MEADS: Α/A άμυνα με… plug and fight (Video)

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΒΕΒΑΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ. ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΟΜΩΣ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΟΛΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ, Η ΤΑΧΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ Η ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ. ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΠΟΛΥ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ. Η ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ (ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΚΟΙΝΟΥ WIFI) ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΧΙΛΕΙΟΣ ΠΤΕΡΝΑ ΤΟΥ. ΑΝΑΜΒΙΣΒΗΤΗΤΑ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

Υ.Γ: ΘΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΝΗ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΩΝ/ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ. ΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ, ΔΙΤΤΟΥ ΣΚΟΠΟΥ. ΕΙΤΕ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΙΤΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΕΤΟΙΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ. Η ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΟΔΟΣ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ ΕΝΑΓΩΝΙΩΣ ΕΔΩ ΣΤΟ "ΙΣΧΥΣ".

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε το plug n’ play στους υπολογιστές. Όμως, η τεχνολογία του συστήματος αντιβαλλιστικής – αντιαεροπορικής άμυνας MEADS δημιουργεί τον όρο "plug n’ fight". Πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε το Ραντάρ Ελέγχου Πυρός Πολλαπλών Λειτουργιών (MFCR – Multifunction Fire Control Radar), επάνω σε σύστημα διαχείρισης μάχης και σε εκτοξευτή του συστήματος. Οι εργασίες έγιναν στην αεροπορική βάση Pratica di Mare της Ιταλίας, καθώς μαζί με την Γερμανία και τις ΗΠΑ, θα αποτελούν του κύριους χρήστες του MEADS. Το MFCR είναι ραντάρ μπάντας Χ, διάταξης φάσης. Προσφέρει παρακολούθηση κι εγκλωβισμό ακριβείας, αναγνώριση IFF, και όλα αυτά με δυνατότητες ταξινόμησης και διαχωρισμού, μέσω ευρυζωνικής σύνδεσης. Επιπλέον, για ειδικές περιπτώσεις, το MCFR, μπορεί να παρέχει δυνατότητες επιτήρησης, μέχρι να ενταχθεί στο δίκτυο κάποιο ραντάρ επιτήρησης.

Το εντυπωσιακό είναι ότι το MEADS μπορεί να λειτουργήσει με μορφή plug n’ play ή όπως λέγεται για την περίπτωσή του, plug n’ fight. Δηλαδή, δημιουργείται ένα δίκτυο από ραντάρ επιτήρησης, ραντάρ ελέγχου πυρός κι εκτοξευτές, ασχέτως αριθμού. Το καθένα από τα συστήματα μπορεί να ενταχθεί στο δίκτυο, χωρίς να απαιτείται η προηγούμενη διακοπή της λειτουργίας του (plug n’ fight). Ο επικεφαλής διαχείρισης των συστημάτων μπορεί να τα συντονίσει πολύ ευκολότερα. Δεδομένου ότι δημιουργείται ένα ευρύτερο σύστημα με σπονδυλωτή σχεδίαση, είναι ευκολότερο να προσαρμοστεί ανάλογα με τις επιχειρησιακές ανάγκες, χωρίς να πρέπει να κλείσει και να επανεκκινήσει τη λειτουργία του.


http://www.defence-point.gr/news/?p=55753

No comments :

Post a Comment