22/08/2012

Μετά από 18 χρόνια διαπραγματεύσεων η Ρωσία εντάχθηκε επίσημα στο ΠΟΕ

Σήμερα, στις 22 Αυγούστου η Ρωσία έγινε επίσημα το 156 τακτικό μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου. Οι υπουργοί των χωρών-μελών του ΠΟΕ ενέκριναν την ένταξη της Ρωσίας σε αυτόν τον οργανισμό μετά από 18 χρόνια διαπραγματεύσεων. Σύμφωνα με τον επίσημο εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ της ΡΟ Αλεξάντρ Λουκασέβιτς, η Ρωσία εντάσσεται στον οργανισμό υπό όρους που ανταποκρίνονται στα εθνικά συμφέροντα.Σύμφωνα με τον Λουκασέβιτς, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την περαιτέρω βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος και την προσέλκυση των ξένων επενδύσεων. Επίσης ο διπλωμάτης υπογράμμισε, πως αναμένεται η επέκταση των ρωσικών εξαγωγών με την παράλληλη διατήρηση των δυνατοτήτων των βασικών τομέων της εθνικής οικονομίας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet 

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ":  "Η Ρωσία συμφώνησε να ορίσει στο 7,8% το μέσο όρο των δασμών για τις εισαγωγές και στο 10,8% για τις εισαγωγές αγροτικών προϊόντων".
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΔΑΣΜΟΥΣ... ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΜΕ ΛΑΔΙ ΤΥΝΗΣΙΑΣ, ΑΥΓΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ,  ΠΑΤΑΤΕΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ, ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΙΣΡΑΗΛ Κ.Λ.Π

No comments :

Post a Comment