23/07/2012

Νοθεία στα καύσιμα ακόμη και για την Πολεμική Αεροπορία…

Πριν από μιάμιση περίπου εβδομάδα στον έλεγχο που γίνεται πριν και μετά από τις πτήσεις των αεροσκαφών στην 111 Πτέρυγα Μάχης διαπιστώθηκε ότι σημαντικές ποσότητες καυσίμου που είχαν παραληφθεί από τα ΕΛ.ΠΕ. δεν περιείχαν πρόσθετα συστατικά που κάνουν το καύσιμο «αεροπορικό». Οι μετρήσεις, μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες έδειξαν ότι το καύσιμο ήταν εκτός των αυστηρών ορίων που έχει θέσει η Πολεμική Αεροπορία. Αμέσως δόθηκε εντολή να καθηλωθούν όλα τα αεροσκάφη μέχρι να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος και αφού εντοπίστηκε η παρτίδα καυσίμου που είχε πρόβλημα και αντικαταστάθηκε από τα ΕΛΠΕ.

Σε απάντησή τους τα Ελληνικά Πετρέλαια για το θέμα αναφέρουν: «Στο πλαίσιο τακτικών ποιοτικών ελέγχων του καυσίμου της Πολεμικής Αεροπορίας διαπιστώθηκε προ δύο εβδομάδων μικρή απόκλιση σε μία από τις 24 προδιαγραφές του. Τα αίτια της απόκλισης, η οποία μπορεί να οφείλεται σε κάποιους τεχνικούς λόγους κατά την παραγωγή ή την αποθήκευση, διερευνήθηκαν και λήφθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθεί παρόμοιο συμβάν στο μέλλον. Η απόκλιση αυτή σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζει την πτητική ικανότητα και δεν οφείλεται σε νοθεία ή έλλειψη πρόσθετου που προβλέπεται στις προδιαγραφές. Τα Ελληνικά Πετρέλαια συνεργάστηκαν, άμεσα, γρήγορα και αποτελεσματικά με τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας και προέβησαν άμεσα σε αντικατάσταση του καυσίμου ή στην επιτόπου διόρθωσή του».

http://www.defence-point.gr/news/?p=53956

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΚΑΚΩΣ ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΜΟΝΟΝ Η ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΟΘΕΙΑΣ. ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΥΣΙΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ.  ΦΑΝΤΑΣΘΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΙ ΑΥΤΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΛΩΜΕΝΑ ΛΟΓΟ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΥΣΙΜΟΥ...

No comments :

Post a Comment