16/04/2012

Σχέδιο "InterBering": Σήραγγα μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών

Το σχέδιο "InterBering", με το όνομα του στενού μεταξύ της Αλάσκας (ΗΠΑ) και της Σιβηρίας (Ρωσία), θα πρέπει να εισέλθει σύντομα σε καλή τροχιά.

Ένα πολύ σοβαρό σχέδιο της Ρωσικής Εταιρίας Σιδηροδρόμων, μία σιδηροδρομική σήραγγα άνω των 100 χιλιομέτρων, το διπλάσιο της σήραγγας της Μάγχης, θα μπορούσε να εγκαινιαστεί το 2032. Η τελική απόφαση για αυτό το σχέδιο θα πρέπει να ληφθεί μέσα στην επόμενη πενταετία. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του έργου, το συνολικό κόστος αναμένεται να φθάσει τα 100 δισ. δολάρια. Ωστόσο, το κόστος της σήραγγας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 30 δισ. δολάρια.


Σύμφωνα με το σχέδιο των Ρωσικών Σιδηροδρόμων, σε συμφωνία με τους αντίστοιχους των Ηνωμένων Πολιτειών και με μια εγγύς συμμετοχής της Ρωσίας, μία σιδηροδρομική σήραγγα μέσω του Βερίγγειου Πορθμού μεταξύ Αλάσκας και Σιβηρίας, θα μπορούσε να δει το φως της ημέρας σε είκοσι χρόνια. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ρωσικού ΟΣΕ, «η απόφαση για την διάτρηση του τούνελ κάτω από τον Βερίγγειο Πορθμό, θα πρέπει να ληφθεί εντός τριών έως πέντε ετών» και διευκρίνισε οτι το έργο βρίσκεται στο στάδιο της ανάπτυξης».

Τεχνικά εφικτό; Στην ιστοσελίδα του έργου, InterBering, δίδονται όλες οι εξηγήσεις: μια σήραγγα κάτω από τον ωκεανό 103 χιλιομέτρων μήκος, ένας σιδηρόδρομος που θα συνδέει συνολικά τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Ρωσία, αλλά επίσης, τον Καναδά, τη Ιαπωνία και τη Κίνα, ήτοι περισσότερο από 8.000 χιλιόμετρα. Τεχνικά, η κατασκευή του έργου στην περιοχή της Αρκτικής είναι εφικτή, σύμφωνα με τους επενδυτές. Η απόσταση μεταξύ των δύο ακτών είναι "απλά" το διπλάσιο της σήραγγας της Μάγχης μεταξύ Γαλλίας και Βρετανίας.

http://www.rtl.fr/actualites/technologie/article/un-tunnel-entre-la-russie-et-les-etats-unis-en-preparation-7746756853

http://www.solidariteetprogres.org/La-Republicca-Le-tunnel-sous-le-detroit-de-Bering-un-reve-de-Mendeleyev_08756

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2012/04/blog-post_8442.html


No comments :

Post a Comment