10/04/2012

Σαλί Μπερίσα: «Στην Τουρκία ζουν έξι εκατομμύρια Αλβανοί από την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας»

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: ΤΟ ΠΟΣΟ ΜΠΑΣΤΑΡΔΕΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΟΙ ΤΟ ΞΕΡΑΜΕ. ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙ'ΑΥΤΟ. ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΟΥΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΑΡΧΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ "ΓΙΟΥΡΤΕΣ", ΦΟΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΡΚΣ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΤΟΥΣ... ΣΤΑ ΥΨΙΠΕΔΑ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ.

ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ "ΟΡΚΣ" ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑΤΑΡΟΜΟΓΓΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΝΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΟΥΣ... ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΙΣΧΥΣ ΣΤΗΝ ΦΥΛΗ ΤΩΝ "ΟΡΚΣ"

«Στην Τουρκία υπάρχουν περισσότεροι Αλβανοί από ότι σε όλα τα Βαλκάνια, η ιστορία των δύο χωρών χάνεται στους αιώνες, οι Αλβανοί αισθάνονται περήφανοι για τον Σκεντέρμπεη και δεν μπορούν να αγνοήσουν ότι ακόμη και ο Μπαρμπαρόσα ήταν Αλβανός. Οι Αλβανοί είναι υπερήφανοι και για τον Ναΐμ Σάμη τον ιδρυτής της σύγχρονης Τουρκίας που ήταν Αλβανός, αλλά τονίζουμε πέρα από την ιστορία της Αυτοκρατορίας τη συνεργασία των δύο εθνών κατά τα τελευταία εκατό χρόνια, μετά την ανεξαρτησία της Αλβανίας», είπε ο Μπερίσα. Ο Αλβανός πρωθυπουργός τόνισε ακόμη τους ισχυρούς δεσμούς αίματος που έχουν οι Αλβανοί με τους Τούρκους. «Πάνω από έξι εκατομμύρια Αλβανοί ζουν στην Τουρκία, είναι γνωστό παγκοσμίως για τους γάμους που έγιναν μεταξύ Τούρκων και Αλβανών επί Οθωμανικής εποχής. Είμαι πολύ περήφανος για όλους αυτούς του Τούρκους που έχουν μικτό αίμα, αλβανικό και τούρκικο και είναι ιστορικό γεγονός ότι τουλάχιστον έξι εκατομμύρια Αλβανοί ζουν σήμερα στην Τουρκία, μετά την κατάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας», δήλωσε ο Μπερίσα.

Στην κομματική συνέλευση που συνήλθε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, συζητήθηκε η επίσκεψη, η οποία ολοκληρώθηκε από τον Σαλί Μπερίσα, στην Τουρκία. Ο Αλβανός πρωθυπουργός εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καθώς και προς τους ανώτερους Τούρκους ανώτερους πολιτικούς για την υποδοχή και την προθυμία που έδειξαν στη συνεργασία των δύο χωρών. Ο Μπερίσα τόνισε τη συνεργασία μέσα στα εκατό χρόνια των σχέσεων των δύο χωρών, κατά τα οποία οι Αλβανοί προσπάθησαν να εδραιώσουν την ανεξαρτησία τους και επεσήμανε τις σημαντικές σχέσεις που αναπτύχθηκαν από τις δύο χώρες, ιδιαίτερα κατά τα τελευταία είκοσι χρόνια, κατά τα οποία τα δύο έθνη έδειξαν τα φιλικά αισθήματα το ένα έναντι του άλλου, όπως αποδεικνύεται από την πρόσφατη θετική εξέλιξη των οικονομικών συναλλαγών. Ο επικεφαλής της αλβανικής κυβέρνησης δήλωσε ότι το επίπεδο της οικονομικής ανάπτυξης της Τουρκία βρίσκεται στη δεύτερη θέση παγκόσμια, μετά από την Κίνα, -σύμφωνα με την εκτίμηση της κυβέρνησης Ερντογάν- και ότι υπεγράφησαν μεταξύ των δύο χωρών σημαντικές οικονομικές συνεργασίες για επενδύσεις.

Τμήμα ειδήσεων defencenet

1 comment :

  1. Anonymous10/4/12 23:19

    Και ειχα μια σκασιλα.Εκει ας ειναι οσοι θελουνε-απο την Ελλαδα να σηκωθουν να φυγουνε μπας και δουμε ασπρη μερα.

    ReplyDelete