06/04/2012

ΥΠΕΞ: Τα «στραβά μάτια» κάνει η Ε.Ε για τη Τουρκία

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΘΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗΣ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΕΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΜΗ ΛΟΒΟΤΟΜΗΜΕΝΟ... ΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΑ.

Κάποιοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται να «κάνουν τα στραβά μάτια» αναφορικά με τη περίπτωση της Τουρκίας και την συμπεριφορά της στο Κυπριακό. Η Αθήνα τον τελευταίο καιρό εμφανίζεται δυσαρεστημένη με κύκλους των Βρυξελλών οι οποίοι παρά τα συμφωνηθέντα του Δεκεμβρίου του 2011 για την Τουρκία δεν φαίνονται διατεθειμένοι να τρίξουν τα δόντια στην Άγκυρα.

Υπενθυμίζεται πως η Άγκυρα, του τελευταίους μήνες δείχνει να αντιλαμβάνεται την ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας ωσάν να είναι… η Παλαιστινιακή Αρχή, δηλαδή οντότητας μειωμένης κυριαρχίας. Στο «μενού» των τουρκικών «πρωτοβουλιών» περιλαμβάνονται απειλές κατά της εδαφικής ακεραιότητας της νήσου (για ποια ακριβώς ακεραιότητα μιλάμε βέβαια), απειλές για προσάρτηση ευρωπαϊκού εδάφους, αλλά και προσπάθειες υπαγόρευσης της πολιτικής της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένου και εκβιασμών για την καταστρατήγηση του υψίστου θεσμού της κυλιόμενης προεδρίας.

Σύμφωνα με τη Βασιλίσσης Σοφίας, η ευρωπαϊκή δυστοκία για το θέμα «περιπλέκει τις προσπάθειες» για την εξεύρεση λύσης ενώ είναι σαφές πως περνάει το λάθος μήνυμα προς την Άγκυρα, πως μπορεί να παρακάμπτει διαδικασίας, κανόνες και συμφωνίες. Η Αθήνα φαίνεται να είναι αποφασισμένη να πιέσει τις Βρυξέλλες προς την κατεύθυνση σφιξίματος των λουριών της Τουρκίας. Όχι ότι θα αλλάξει και τίποτα φυσικά.

http://www.defence-point.gr/news/?p=43078

No comments :

Post a Comment