25/03/2012

Ζήτω η ελληνική επανάσταση

Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα τιμά τους αθάνατους ήρωες του 1821, που με τον ένδοξο αγώνα τους, το ακατάβλητο σθένος και τις θυσίες τους, επανύψωσαν στον προαιώνιο χώρο του έθνους την ελληνική βούληση. Η επανάσταση του 1821 εγκαινιάζει μια νέα πορεία του ελληνισμού στην ιστορία και τον πολιτισμό, μια πορεία που θα εξαρτηθεί από τη δυνατότητα συγκέντρωσης και άσκησης ισχύος.

Για να το πετύχουμε αυτό απαιτείται:

- Επανασύνδεση με την αρχαιοελληνική μας πνευματικότητα και εδραίωση μιας παιδείας που θα αποσκοπεί στην ανάδυση και ενεργοποίηση των δημιουργικών δυνατοτήτων των Ελλήνων.
- Ισχυρή παραγωγική βάση στην οικονομία.
- Κοινωνική και πολιτική δικαιοσύνη που θα διασφαλιστεί μέσα από θεσμούς λαϊκής κυριαρχίας και αποτροπής της συσσώρευσης πλούτου και εξουσίας σε λίγους.
- Κάθαρση από την σαπίλα της ξενοκρατίας. Αποδόμηση των οικονομικών ερεισμάτων της.
- Κοσμικό κράτος και διαχωρισμό αυτού από την εκκλησία με επιβολή ανεξιθρησκείας, που θα αποτρέπει κάθε μορφή φορολόγησης του λαού για συντήρηση ιερατείων οιασδήποτε θρησκείας.
- Ισχυρό στρατό σε ένα ενιαίο αμυντικό χώρο που θα ενώνει τα δύο κράτη του ελληνισμού σε πρώτη φάση.
- Ενοποίηση των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών (Α.Ο.Ζ) Κύπρου και Ελλάδος.
- Θέσμιση του υπάτου συμβουλίου των πανελλήνων, όπου θα χαράσσεται η πανεθνική στρατηγική.
- Κοινωνικό ρυθμιστικό κράτος και λαϊκό κοινωνιοκρατικό πολίτευμα ανακλητής αντιπροσώπευσης των παραγωγικών ενώσεων και των τοπικών κοινωνιών.
- Πολυκεντρικό φορολογικό σύστημα που θα επιτρέψει την ανάπτυξη της περιφέρειας και την αποκέντρωση. 

Για να γίνουν αυτά και άλλα παρεμφερή, απαιτείται αρετή, γνώση και αγώνας σκληρός και ανυποχώρητος ενάντια σε κάθε μορφή παρακμής, κοινωνικής ανισότητας, κλεπτοκρατίας φαυλοκρατίας, παρασιτοκρατίας. Φωτιά στα προνόμια της ολιγαρχίας και των ευνούχων της. Για μιαν Ελλάδα μεγάλη όπως την οραματίσθηκαν οι παμμέγιστοι ήρωες του 1821.

Ζήτω η ελληνική επανάσταση.

Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα - ΕΔΗΚ

No comments :

Post a Comment