07/03/2012

Αεροπορική άσκηση μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας (Anatolian Falcon 2012)

Τα «Γεράκια της Ανατολής», μια κοινή αεροπορική άσκηση με τη συμμετοχή τουρκικών και αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων άρχισε στις 5 Μαρτίου και είναι να διαρκέσει μέχρι τις 15 Μαρτίου. Η 480η μοίρα μαχητικών της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας από την αεροπορική βάση Spangdahlem στη Γερμανία, και η 3η Κύρια Βάση Αεριωθουμένων της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, διοργανώνουν την συγκεκριμένη άσκηση με στόχο την ενίσχυση των κοινών επιχειρήσεων μεταξύ των δύο συμμαχικών χωρών.

Η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία εξέφρασε την εκτίμησή της για τη δέσμευση της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας για την οικοδόμηση των σχέσεων και της στρατιωτικής διαλειτουργικότητας μεταξύ των δύο πλευρών.

Μερικά από τα σενάρια που έχει συσταθεί αφορούν πολεμική ζώνη υψηλής απειλής. Οι δύο αεροπορικές δυνάμεις πρέπει να αξιολογήσουν τους κινδύνους στην περιοχή και να εξουδετερώσουν τους στόχους που απεικονίζονται. Πρόσθετες «αναδυόμενες» απειλές, επό αέρος ή και από το έδαφος, μπορούν να εμφανιστούν σε τυχαίες χρονικές στιγμές και θέσεις σε όλη την διάρκεια της εκπαίδευσης. Άλλα σενάρια περιλαμβάνουν εφαρμογές αέρος-αέρος, δηλαδή δύο ομάδες αεροσκαφών σε αερομαχία στον ουρανό πάνω από την αεροπορική βάση του Ικονίου.

No comments :

Post a Comment