03/03/2012

Τρεις «μνηστήρες» ερευνούν στην Ελλάδα από το 2003

Όχι ένα, ούτε δύο αλλά δέκα συνολικά χρόνια βρίσκονται και ερευνούν στην Ελλάδα τρεις από τις εταιρίες οι οποίες κατέθεσαν προτάσεις για την εξασφάλιση αδειών ερευνών στην χώρα μας.

Σύμφωνα με απολύτως αξιόπιστες πηγές του www.defence-point.gr, τρεις αυτές εταιρίες είναι οι TGS-NOPEC GEOPHYS, η CGG VERITAS, και η SPECTRUM GEO LIMITED. Οι συγκεκριμένες εταιρίες μέχρι στιγμής, έχουν επενδύσει περί τα 60 εκατομμύρια δολάρια στην περιοχή νότια της Κρήτης.


Το απλό ερώτημα που τίθεται λοιπόν είναι το κατά πόσον οι συγκεκριμένες εταιρίες – οι οποίες μετά από δέκα χρόνια παρουσίας τους στη χώρα μας είναι φυσικό να γνωρίζουν πλέον την περιοχή και το δυναμικό της με αρκετή σαφήνεια – εάν δεν έβρισκαν ήδη κάτι το «ενδιαφέρον» θα συμμετείχαν στη συγκεκριμένη διαδικασία αδειοδότησης.

Σύμφωνα λοιπόν με τους ειδικούς, ειδικά οι τρεις αυτές εταιρίες έχουν «ακριβή γνώση» για το τι υπάρχει στην περιοχή, με αποτέλεσμα να επενδύουν δεκάδες εκατομμύρια για να αποκτήσουν την απαραίτητη πληροφόρηση την οποία μετά θα πουλήσουν στις πετρελαϊκές εταιρίες «χρυσάφι».

http://www.defence-point.gr/news/?p=39305

No comments :

Post a Comment