03/02/2012

Εχθροί Ρούπερτ Μέρντοχ και FOX για τους Τούρκους! - Ερντογάν κατά Αμερικανού συγγραφέα !

Μια από τις μεγαλύτερες τουρκο-αμερικανικές οργανώσεις, ο Τουρκικός Συνασπισμός Αμερικής (TCA), απέστειλε επιστολές προς τον Ρούπερτ Μέρτοχ, στον οποίο ανήκει και το γνωστό ειδησιογραφικό δορυφορικό δίαυλο FOX News, κατηγορώντας τον πρόεδρο του FOX, Ρότζερ Έιλις, ότι διακατέχεται από αντιτουρκικά αισθήματα! Και αυτό γιατί μετέδωσε τις δηλώσεις του πρώην υποψηφίου προέδρου Ρικ Πέρι, κατά της Τουρκίας!

Κατηγόρησαν επίσης τον δίαυλο ότι παρουσίασε «αναληθείς στατιστικές» για τη Τουρκία και γενικά παρουσιάζει την Τουρκία, υπό ένα αρνητικό πρίσμα, που δεν αρμόζει στον πιο ισχυρό σύμμαχο των ΗΠΑ, εντός του ΝΑΤΟ. Οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι ο Πέρι, ουσιαστικά, καθοδηγήθηκε από το κανάλι, να δώσει τις άκρως μειωτικές για την Τουρκία απαντήσεις που έδωσε. Οι Τούρκοι υπενθυμίζουν στον Μέρντοχ, στην επιστολή τους, ότι είχε εκφράσει ενδιαφέρον να αγοράσει το τουρκικό εκδοτικό συγκρότημα Σαμπάχ. Πως δεν υπενθύμισαν την εβραϊκή του προέλευση… εκπονώντας μια όμορφη συνωμοσία για το ρόλο του διεθνούς Σιωνισμού και άλλα παρόμοια άραγε;

http://www.defence-point.gr/news/?p=35944


Ο διάσημος Αμερικανός συγγραφέας Πολ Όστερ, ο οποίος προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τη δήλωσή του, ότι αρνείται να ταξιδέψει στην Τουρκία, λόγω του μεγάλου αριθμού των φυλακισμένων δημοσιογράφων, απάντησε στον Ερντογάν, ο οποίος υποστήριζε ότι ελευθερία του λόγου δεν υπάρχει ούτε στο Ισραήλ. 

«Ότι και να σκέφτεται ο πρωθυπουργός για το κράτος του Ισραήλ, το γεγονός είναι ότι η ελευθερία του λόγου υπάρχει και κανείς συγγραφέας και δημοσιογράφος δεν βρίσκεται στη φυλακή», είπε ο Όστερ. «Στην Τουρκία, αντίθετα, υπάρχουν σχεδόν 100 συγγραφείς φυλακισμένοι, για να μην μιλήσουμε για ανεξάρτητους εκδότες, όπως Ραγκίπ Ζαράκογλου, η υπόθεση του οποίου παρακολουθείται στενά σε όλο τον κόσμο. Όλες οι χώρες, κ. πρωθυπουργέ, ταλανίζονται από χιλιάδες προβλήματα, και της δικής μου χώρας, των ΗΠΑ, περιλαμβανομένων και της δική σας χώρας, της Τουρκίας. Αλλά είμαι πεπεισμένος, ότι για να υπάρξει βελτίωση η ελευθερία του λόγου και της δημοσιοποίησης της σκέψης του καθενός, χωρίς λογοκρισία ή την απειλή φυλάκισης, είναι ένα ιερό δικαίωμα για όλους, άνδρες και γυναίκες».

Ο Αμερικανός συγγραφέας Πολ Όστερ, σε πρόσφατη συνέντευξή του σε τουρκική εφημερίδα, είχε δηλώσει ότι αρνείται να επισκεφτεί μια αντιδημοκρατική χώρα, όπως η Τουρκία, ή η Κίνα. Η δήλωσή του αυτή προκάλεσε την οργή του ευέξαπτου Ερντογάν, ο οποίος αμέσως έσπευσε να απαντήσει: «Ο Όστερ δήλωσε ότι δεν θα έρθει στην Τουρκία, λες και τον χρειαζόμαστε. Μας είναι αδιάφορο αν θα έρθει ή όχι. Μήπως θα χάσει η Τουρκία το κύρος της από αυτό; Ο συγγραφέας αυτός επισκέφτηκε το 2010 το Ισραήλ, λες και το Ισραήλ είναι δημοκρατική χώρα που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, λες και δεν είναι ένα θεοκρατικό κράτος, δεν βομβαρδίζει τη Γάζα», κατέληξε ο μέγας υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ερντογάν!

http://www.defence-point.gr/news/?p=35921

No comments :

Post a Comment