16/02/2012

Εξήντα χρόνια η Ελλάδα στο ΝΑΤΟ και ο ενιαίος χώρος… (ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ)

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Δανός Άντερς Φογκ Ρασμούσεν βρίσκεται ήδη στην Αθήνα με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 60 ετών από την είσοδο της χώρας μας στο ΝΑΤΟ (μαζί με την Τουρκία, το 1952). Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης επετείου θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα «Ελλάδα και ΝΑΤΟ: παρόν και μέλλον» υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) και θα λάβει χώρα στο Μέγαρο Μουσικής. Στην εκδήλωση πέραν της παρουσίας και της ομιλίας του γ.γ. του ΝΑΤΟ θα παρευρεθεί και ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας, ο οποίος θα έχει και κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Ρασμούσεν.


Υπενθυμίζεται, πως η χώρα μας προσχώρησε στο Βορειοατλαντικό σύμφωνο στις 18 Φεβρουαρίου του 1952, ταυτόχρονα με την Τουρκία, αφού ως γνωστόν οι δύο αυτές χώρες με όρους γεωπολιτικής και γεωστρατηγικής θεωρούνται ως συμπληρωματικές. Με λίγα λόγια εάν κάποιος θα ήθελε να ελέγξει τον υδάτινο άξονα Μαύρη Θάλασσα-Στενά-Αιγαίο-Ανατολική Μεσόγειο, δηλαδή να ελέγξει την «έξοδο» της Ρωσίας στις «Θερμές Θάλασσες», ή την «είσοδο» των Δυτικών δυνάμεων στο μαλακό υπογάστριο της Ευρασίας, θα έπρεπε να έχει με το μέρος του τις δύο αυτές χώρες. Για να το θέσουμε απλά δεν είναι δυνατόν να υπάρξει έλεγχος της ευρύτερης περιοχής από μία μεγάλη δύναμη εάν πρώτα δεν ελέγξει ΚΑΙ τις δύο αυτές χώρες. Κατά συνέπεια, εάν θεωρηθεί δεδομένα ότι η μία δεν παρουσιάζει «αποκλίνουσα συμπεριφορά» (ποια να είναι απ’ τις δύο άραγε…) ποια μένει να χρήζει «συνετισμού»; Τροφή για σκέψη και προβληματισμό για όσα θα ακολουθήσουν… 

http://www.defence-point.gr/news/?p=37428

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ...ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ. ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΟΛΩΝ ΣΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ Α.Ο.Ζ  Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΟΖ ΤΗΣ. ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ (ΠΟΥ ΚΥΡΙΩΣ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΨΟΦΟΔΕΗ ΣΥΝΔΡΟΜΑ) ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΗΝ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΙΑΣ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ "ΕΙΡΗΝΗΣ" ΔΙΟΤΙ Η ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΘΑ ΕΘΕΤΕ ΕΝ ΑΜΦΙΒΟΛΩ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΠΡΟΣΔΟΚΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ "ΕΙΡΗΝΗΣ" ΑΛΛΑ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΟΥΝ ΑΥΤΗΝ.

Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΣΥΝΘΗΚΗ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.

No comments :

Post a Comment