16/02/2012

Ιράν: Απαγόρευσε την πρόσβαση σε διεθνείς ιστοτόπους

Η κυβέρνηση του Ιράν έκοψε την πρόσβαση στις διεθνείς διευθύνσεις του Internet.

Έτσι μετά τη Λευκορωσία είναι η δεύτερη χώρα …που το κάνει αυτό, με μόνη διαφορά οτι το Ιράν εφάρμοσε το νόμο αυτό στους πολίτες και όχι μόνο στον εμπορικό κόσμο. Η απαγόρευση αυτή του Ιράν σημαίνει οτι 30 εκατομμύρια Ιρανοί δεν μπορούν να μπουν πλέον σε ιστοσελίδες και κοινωνικά δίκτυα όπως το BBC, η Google, το Facebook, το Twitter ενώ όπως είναι λογικό αν έχουν λογαριασμό σε κάποια υπηρεσία όπως η Yahoo, Gmail ή Hotmail, φυσικά δεν έχουν πρόσβαση στα email τους.


ΣΧΟΛΙΟ ΚΟΥΡΗΤΗ: ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΥΣ ΑΙΘΕΡΟΒΑΜΩΝΕΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΕΙ... 

ΟΙ ΠΕΡΣΕΣ (ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΑ ΕΘΝΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ) ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΥΓΝΗΣ ΘΕΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΠΕΒΛΗΘΕΙ. ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΤΑ ΚΑΛΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΘΑ ΤΑ ΝΙΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΥΓΥΠΤΙΟΙ.

ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ, ΤΗΡΟΥΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΛΟΓΙΩΝ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΧΕΤΕ ΠΟΤΕ ΣΚΕΦΤΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΝ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ; Η ΑΠΛΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΘΑ ΤΕΡΜΑΤΙΖΕ ΤΙΣ ΑΙΜΑΤΗΡΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΜΑΧΕΣ ΩΣ ΔΙΑ ΜΑΓΕΙΑΣ...

3 comments :

  1. Anonymous16/2/12 12:01

    Έλεγχο και απαγόρεψη πρόσβασης σε συγκεκριμένες σελίδες έχει κι η κίνα χρόνια τώρα, και βεβαίος όλα αυτά παρακάπτοντε πανέυκολα με τη χρήση proxy servers, και βεβαίος είναι αδύνατον να ελεγχθεί το ίντερνετ, γι'αυτο κι η σχετικές συμβάσεις πέρι πνευματικών δικαιωμάτων πέφτουν στο κενό.

    ReplyDelete
  2. Anonymous16/2/12 12:20

    ΟΙ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΙ ΚΑΙ ΣΕ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΤΥΠΙΚΟ "ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΟ" ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΟΝΟΘΕΙΣΤΙΚΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΦΙΛΟΔΟΞΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ. (ΝΑΟΣ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ, ΑΡΧΙΕΡΕΑΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ, ΑΓΙΟΙ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΗΓΕΤΕΣ Κ.Λ.Π, ΔΟΓΜΑ Η ΛΑΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ)

    ΤΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΙ. (ΝΑΟΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ, ΑΓΙΟΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ , ΔΟΓΜΑ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ).

    ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΟΤΙ Η ΚΙΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ... ΝΑΙ ΑΛΛΑ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΑΦΟΥ ΕΠΕΤΕΥΧΘΕΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΙ ΔΙΟΤΙ Η ΜΕΤΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΕ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ.

    1) Ο ΜΕΣΟΣ ΧΡΗΣΤΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΡΟΠΟΥΣ ΑΠΟΦΥΓΗΣ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ.

    2) ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΙΛΤΡΑΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΦΡΑΓΗ "ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ" ΣΤΟΝ ΠΑΡΟΧΟ, ΟΜΟΙΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΗΨΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΤΕΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.

    3|)ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΡΟΠΟΙ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΔΕΔΟΜΕΝΟΙ ΟΥΤΕ ΕΥΚΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ.

    ΑΝ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΝΟΥΝ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΤΕ ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ...

    ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΙΘΕ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΟ.

    ReplyDelete
  3. Anonymous16/2/12 14:13

    Συμφωνώ ότι ο μέσος χρήστης δεν εχει τη γνώση, κάτι μου λέει όμως ότι θα του παρασχεθεί.! Η σκέψη μου είναι ότι τέτοιου είδους απαγορέψεις δεν γίνωντε για λόγους ελέγχου του πλυθησμού, άλωστε το εβραικό λόμπυ ελέγχει τα πάντα στους τομείς της εργασίας και τις οικονομίας, μάλλον.
    Θεωρώ ότι οι εν λόγω απαγωρέυσεις γίνονται για να παρασχεθούν τα μέσα παράκαμψης τους από τους ίδιους που τα επέβαλαν, με το κατάληλο αντήτιμο βεβαίος, πχ ενοικιαζόμενοι σέρβερς σε κράτη που δεν επειβάλουν τετοιες απαγορέυσεις. Με 2εκ. χρήστες Facebook στο ιραν, 1 δολλάριο το μήνα να πληρώνει κάποιος για να μπει, καταλαβένης τι γίνετε. Απλά μία σκέψη κάνω, λλυπάμαι για τα φωχά ελληνικά μου, ελπίζω να μην σε τύφλωσα!

    ReplyDelete