11/02/2012

ΠΑΡΤΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΕΥΣΗ ΑΦΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΣΑΜΑΡΑ... Έληξε πριν καν αρχίσει η «προμήθεια» των 400 M1A1 Abrams

Έληξε πριν καν αρχίσει η «προμήθεια» των 400 M1A1 Abrams: Η προμήθεια οπλικών συστημάτων για τα επόμενα χρόνια, δεν ανήκει στις  προτεραιότητες του Γενικού Επιτελείου Στρατού.
Η προμήθεια οπλικών συστημάτων για τα επόμενα χρόνια, δεν ανήκει στις προτεραιότητες του Γενικού Επιτελείου Στρατού, διευκρίνισε με σαφήνεια το Υπουγείο Άμυνας, μετά από σχετική ερώτηση βουλευτών εντός του πλαισίου του κοινοβουλευτικού ελέγχου. «Λόγω της παρούσας δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας, είναι η συντήρηση των υπαρχόντων οπλικών συστημάτων και όχι η προμήθεια νέων», η προτεραιότητα του ΓΕΣ.

«Τα εξοπλιστικά προγράμματα αρμοδιότητας ΓΕΣ που έχουν ήδη εγκριθεί από το ΚΥΣΕΑ ή έχουν προγραμματισθεί να εισαχθούν στο ΚΥΣΕΑ για έγκριση, αναμένεται να ανέλθουν στο ποσό των 374.531.080€, χωρίς ωστόσο να προδικάζεται η σίγουρη υλοποίησή τους», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου. Το θέμα των πυρομαχικών για τον υφιστάμενο στόλο αρμάτων μάχης, όπως και το θέμα της προμήθειας αντιεροπορικών βλημάτων, είναι στον «αέρα».

Η Ελλάδα δεν είναι αυτή τη στιγμή σε θέση να διαχειριστεί τα χρήματα και ειδικότερα να εφαρμόσει δράσεις στο πλαίσιο υλοποίησης των εξοπλιστικών προγραμμάτων, μια και βρίσκεται υπό τον αυστηρό έλεγχο των διεθνών οικονομικών οργάνων, λόγω της δυσμενούς δημοσιονομικής καταστάσεως που έχει περιέλθει η χώρα, υπογραμμίζεται στην σχετική ανακοίνωση.

Το Υπουργείο Αμύνης κάνει λόγο για «ειδικούς κανόνες» που είναι αναγκασμένο να εφαρμόσει, με σκοπό την επιχειρησιακή αξιοποίηση των υφιστάμενων οπλικών συστημάτων και την επαύξηση της διαθεσιμότητας των κύριων οπλικών συστημάτων στο μέγιστο δυνατό ποσοστό, ενώ «το 15ετές μακροπρόθεσμο πρόγραμμα Αμυντικών Εξοπλισμών θα περιλαμβάνει τα απολύτως αναγκαία για τη διατήρηση του αξιόμαχου των ΕΔ».

http://www.fox2magazine.net/

No comments :

Post a Comment