31/01/2012

Φοβούμενη η Ρωσία διαρροή τεχνολογίας δεν θα συμμετάσχει με το PAK FA στον διαγωνισμό της Ν.Κορέας

ImageΗ Ρωσία αποφάσισε να μην συμμετάσχει στον διαγωνισμό για το Νέο Μαχητικό Αεροσκάφος της Νότιας Κορέας, φοβούμενη διαρροή τεχνολογίας στην Δύση και ειδικότερα στις ΗΠΑ, οι οποίες ελέγχουν 100% την κορεατική Αεροπορία.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι οι Ρώσοι είχαν αρχικά δηλώσει –τον Ιούλιο του 2011– ότι θα συμμετείχαν με το μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς τύπου T-50 PAK-FA. Η ρωσική βιομηχανία ήταν εξαρχής αντίθετη με αυτή την προοπτική καθώς ακόμα και στην φάση αξιολόγησης θα έπρεπε να απελευθερώσουν κρίσιμες πληροφορίες για τις τεχνολογίες που εφαρμόζουν στο πλέον προηγμένο μαχητικό αεροσκάφος της παγκόσμιας αεροπορικής βιομηχανίας το οποίο βρίσκεται σε ανάπτυξη αυτή την στιγμή.

Κατ'αρχήν επέλεξαν να μην συμμετάσχουν στη διευκρινιστική ημερίδα που διοργανώθηκε για τους υποψήφιους προμηθευτές και εν συνεχεία ανακοίνωσαν ότι "Δεν βλέπουν να έχει κάποια προοπτική για την Ρωσία το πρόγραμμα του νέου κορεατικού μαχητικού". Οι Ρώσοι ανησυχούν ότι μπορεί να χρησιμοποιηθούν οι τεχνολογίες του PAK FA και από τους Νοτιοκορεάτες που επιδιώκουν να αναπτύξουν το δικό τους stealth μαχητικό περί το 2020.

Το όλο πρόγραμμα είναι ύψους 7,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ένα από τα σημαντικότερα εξοπλιστικά προγράμματα του τομέα παγκοσμίως, στον οποίο συμμετέχουν οι… συνήθεις ύποπτοι: Boeing, Lockheed Martin και η EADS (European Aeronautic Defense and Space Company). Το πρόγραμμα του νέου μαχητικού αφορά 60 σύγχρονα μαχητικά τα οποία, μεταξύ άλλων, να ενσωματώνουν χαρακτηριστικά απόκρυψης ίχνους, πιο γνωστά «stealth».

Τμήμα ειδήσεων defencenet

No comments :

Post a Comment