24/11/2011

ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ;

- Μπορούμε σήμερα να βγούμε και να πούμε στον κόσμο οτι στην κορυφή του Ολύμπου κατοικούν 12 θεοί ;
- Μπορούμε να βγούμε και να πούμε οτι τις φουρτούνες τις προκαλεί ο Ποσειδώνας ;
- Μπορούμε να πούμε οτι οι ψυχές πηγαίνουν σε κάποιο μέρος που λέγεται Άδης ;

Μάλλον απίθανο να πείσουμε κάποιον αφού ούτε και εμείς τα πιστεύουμε. Τί μπορεί να δώσει ΣΗΜΕΡΑ η αρχαιοελληνική θρησκεία; Μπορεί να προσφέρει την πολυπόθητη ψυχική γαλήνη στον άνθρωπο του 21ου αιώνα; Μπορεί να δώσει έναν στόχο ζωής που να γεμίζει τις καρδιές των ανθρώπων; Νομίζω πως μπορεί και νά τί μπορεί να δώσει. Οφείλουμε να πούμε στον κόσμο τις βασικές αρχές της ελληνικής κοσμοαντίληψης:

- ΠΡΩΤΗ ΑΡΧΗ: Κανείς θεός (ακόμη και αν υπάρχει) ούτε νοιάζεται ούτε αγαπάει αυτό το άθλιο όν που λέγεται "άνθρωπος". Καταστρέψαμε την Φύση, αφανίσαμε άλλα είδη πλασμάτων, σιχαινόμαστε τον εαυτό μας και προσπαθούμε κάπως να τον συμμαζέψουμε με σαμπουάν και καλλυντικά. Αφού εμείς δεν αντέχουμε τον εαυτό μας, γιατί να μας αγαπά κάποιος θεός; Για την Ελληνική Θρησκεία δεν υπάρχει ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΣ ΛΑΟΣ! Ποτέ κανένας αρχαίος Έλλην δεν είπε "Είμαστε ο περιούσιος λαός του Δία". Και στην Ελληνική Μυθολογία φαίνεται καθαρά: Ο Δίας δεν θέλει να πάρουν την φωτιά οι άνθρωποι. Θυμώνει με τον Προμηθέα που παρακούει την εντολή του. Είμαστε λοιπόν ασήμαντοι και καμμία σημασία δεν έχει αν υποστούμε μια ήττα στην ζωή μας. Για παράδειγμα, αν μας παρατήσει για κάποιο άλλο πρόσωπο ο (η) σύντροφος δεν χάθηκε ο κόσμος. Είμαστε ασήμαντοι και κανείς δεν μας υποσχέθηκε οτι θα νικάμε πάντα σ' αυτή τη ζωή. Η ήττα (ή η ισοπαλία) είναι το πιό πιθανό σενάριο για τη ζωή μας. Δείτε ένα που δολοφονεί τη γυναίκα του γιατί τον απάτησε. Δείτε και έναν άλλον που αντιμετωπίζει με αταραξία το γεγονός και απλά συνεχίζει τη ζωή του με κάποια άλλη γυναίκα που του ταιριάζει περισσότερο. Ποιός κερδίζει την εκτίμησή σας; Υποθέτω ο δεύτερος. Άρα η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΝΙΚΗ στη ζωή αυτή είναι η ήρεμη αποδοχή της ήττας !!! Τί μπορεί όμως να μας δώσει την ψυχική δύναμη ώστε να προσπερνάμε ατάραχοι τις προσωπικές ήττες; Η αποδοχή της ΤΡΙΤΗΣ ΑΡΧΗΣ (βλέπε παρακάτω). Για τον πολύ χαμηλό λαουτζίκο αυτό είναι δυσβάσταχτο. Ο χαμηλός λαουτζίκος δεν έχει το θάρρος να παραδεχτεί την ασημαντότητά του. Βαυκαλίζεται με την ιδέα οτι ΚΑΤΙ αξίζει και υπάρχει κάποιος επουράνιος που τον αγαπά (αφού απο τους γήϊνους μόνο φτυσίματα εισπράττει).

ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΡΧΗ: Ό θάνατος είναι σαν τον βαθύ ύπνο. Μετά τον θάνατο δεν υπάρχει ούτε τιμωρία ούτε ανταμοιβή. Και αυτό είναι δυσβάσταχτο απο τον λαουτζίκο. ΘΕΛΕΙ μια ανταμοιβή για τις ατιμίες ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ να κάνει. Θέλει μια τιμωρία για όσους τον αδίκησαν. Πώς μπορεί να δεχτεί οτι δεν θα πάρει εκδίκηση απο όσους ταλαιπώρησαν το άθλιο σαρκίο του; Οι δύο προηγούμενες αρχές διατυπώθηκαν απο τον Επίκουρο (άμεσα) και απο τον Ευριπίδη (έμμεσα).

ΤΡΙΤΗ ΑΡΧΗ: Ο άνθρωπος δεν είναι το ΑΦΕΝΤΙΚΟ της Φύσης αλλά ο υπηρέτης ! Υπάρχουμε διότι μας έχει ανατεθεί κάποια αποστολή. Εφ' όσον η λέξη ΕΛΛΑΔΑ είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις έννοιες ΟΜΟΡΦΙΑ και ΑΡΜΟΝΙΑ, είναι σαφές ποιά είναι αυτή η αποστολή: Να αυξήσουμε την ομορφιά και την αρμονία μέσα στο Σύμπαν (αρχίζοντας φυσικά απο τη Γή). Τώρα μπορούμε να επανέλθουμε στην ΠΡΩΤΗ ΑΡΧΗ και να συμπληρώσουμε: Είμαστε ασήμαντοι και το μόνο που μπορεί να μας δώσει κάποια αξία είναι το πόσο καλοί είμαστε στην αποστολή που μας ανατέθηκε. Όμορφα μαλλιά, ακριβά ρούχα, χρυσά κοσμήματα, όσα τέτοια και να έχουμε είμαστε ένα μηδενικό. Μόνο εάν είμαστε αποτελεσματικοί στην αποστολή που μας έχει ανατεθεί μπορούμε να ισχυρισθούμε οτι δικαιούμαστε τον χώρο που καταλαμβάνουμε πάνω στην επιφάνεια της Γής. Για τον απλό λαουτζίκο και αυτό είναι δυσβάσταχτο. Προτιμά να χρησιμοποιεί την όποια δύναμη έχει για να ικανοποιήσει τις επιθυμίες του άθλιου σαρκίου του. Πώς να χαλιναγωγήσει αυτές τις ζωώδεις επιθυμίες του; Η τρίτη αρχή διατυπώθηκε στο περίπου απο τον Κέλσο.

ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΡΧΗ: Η λέξη ΕΛΛΑΔΑ είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την έννοια ΕΡΕΥΝΑ και ΕΠΙΣΤΗΜΗ. Άρα η Ελληνική Θρησκεία δεν μπορεί να βάζει φραγμούς στην αναζήτηση, ούτε να θέτει δόγματα, ούτε να κυνηγά τους ερευνητές όπως η Ιερά Εξέταση. Πολλά (δήθεν αιώνια) δόγματα είδαμε έως τώρα να καταρρίπτονται. Δυστυχώς, σε πολλές περιπτώσεις, οι τολμηροί καταρριψίες θεωρήθηκαν αρχικά εχθροί της κοινωνίας και αντιμετωπίσθηκαν ανάλογα. Για την Ελληνική Θρησκεία το μόνο αποδεκτό Δόγμα είναι "ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΟΓΜΑΤΑ" ! Για τον απλό λαουτζίκο και αυτό είναι δύσκολο. Του είναι πιό εύκολο και ευχάριστο να βλέπει σαπουνόπερες στην τηλεόραση παρά να μελετά τους νόμους της Φύσης. Τα δόγματα των μονοθεϊστικών θρησκειών του προσέφεραν κάποια ασφάλεια. Τον ανέβαζαν στο βάθρο του αγαπημένου παιδιού, του "περιούσιου λαού". Χρειάζεται ΠΟΛΛΗ ΤΟΛΜΗ για να αντικρύσεις την αλήθεια. Πολλοί είχαν την ανδρεία να αψηφήσουν τον θάνατο στη μάχη. Ελάχιστοι όμως είχαν το θάρρος να κυττάξουν την αλήθεια κατάματα. Η τέταρτη αρχή διατυπώθηκε απο τον Δημόκριτο .

Όπως βλέπετε η Ελληνική Θρησκεία είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με την εβραϊκή. Δεν συνεχίζει το παραμύθιασμα των μονοθεϊστικών θρησκειών που βασίζεται σε τέσσερις μύθους: Υπάρχει θεός που μας αγαπά. - Υπάρχει μετά θάνατον ανταμοιβή ή τιμωρία. - Ο άνθρωπος είναι το αφεντικό της Φύσης.- Δεν χρειάζεται να κουράζεις το μυαλό σου με την έρευνα. Φτάνει να πιστεύεις τυφλά.
Η Ελληνική Θρησκεία είναι ΕΠΙΚΑΙΡΗ. Σε καιρούς όπου τα οικολογικά προβλήματα πνίγουν τον πλανήτη, το χριστιανικό ιερατείο (στην πλειοψηφία του) ασχολείται με θέματα παρθενίας, αυνανισμού, ομοφυλοφιλίας και δεν λέει ΚΟΥΒΕΝΤΑ για την υπερσυγκέντρωση πλούτου στα χέρια λίγων, για την υπερκατανάλωση, για τον υπερπληθυσμό, για την αναίτια σκληρότητα που δείχνουμε προς τα άλλα πλάσματα της Φύσης.
Η Ελληνική Θρησκεία είναι η θρησκεία των Εκλεκτών. Εδώ τίθεται το ερώτημα: Τί θα κάνουμε με τον απλό λαό; Θα δημιουργήσουμε μια αρχαιοελληνική παραλλαγή του χριστιανισμού που θα κολακεύει τα αυτιά του λαού τάζοντας παραδείσους; Ή μήπως πρέπει να αφήσουμε τον χριστιανισμό να ασχολείται με τον λαό; Και οι δύο λύσεις μου φαίνονται καλές. Εξ' άλλου ο εχθρός μας δεν είναι ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ (*) αλλά το ιερατείο του χριστιανισμού. Αυτοί οι παμφάγοι παπάδες που λένε παχιά λόγια για την καταφρόνηση των επίγειων αγαθών αλλά μόλις προτείνεις να παραιτηθούν απο τον μισθό του Δημοσίου, γίνονται αιμοβόρες ύαινες για να σε ξεσκίσου !

(*) Θεωρώ οτι ο χριστιανισμός συμπυκνώνεται σε δύο ρητά:
1) Πούλησε τα υπάρχοντά σου και ακολούθα με.
2) Όταν σε χαστουκίζουν στο ένα μάγουλο δώσε και το άλλο.
Στο Άγιο Όρος μπορούμε να βρούμε ένα ελάχιστο ποσοστό του συνολικού ανθρώπινου πληθυσμού που εφαρμόζει το πρώτο ρητό. Για το δεύτερο ρητό μάλλον απίθανο να βρούμε κάποιον που να το εφαρμόζει. Επομένως ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ δεν υπάρχει ούτε υπήρξε ποτέ. Και εάν ακόμη στο μέλλον εμφανισθεί κάποιος, αυτός θα είναι τελείως ακίνδυνος για εμάς.

Η Ελληνική Θρησκεία είναι ώριμη πλέον για να αρθρώσει σοβαρό λόγο και να δώσει ΛΥΣΕΙΣ στα προβλήματα που ταλανίζουν τον άνθρωπο του 21ου αιώνα. Προτείνω μια χαλαρή συνομοσπονδία όλων των αρχαιοελληνικών ομάδων πάνω στη βάση των ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΑΡΧΩΝ που εξέθεσα πιό πάνω. Επίσης προτείνω και τις παρακάτω ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΘΕΣΕΙΣ που έρχονται να λύσουν καθημερινά προβλήματα και αγωνίες των ανθρώπων:

ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. Να μην πληρώνεται κανένας ιερέας απο το Δημόσιο Ταμείο. Δήμευση των περιουσιών που ανήκουν σε ιερατεία. Να μην χτίζεται κανένας ναός σε δημόσια έκταση. Έτσι παίρνουμε με το μέρος μας τον απλό πολίτη που υποφέρει απο τα οικονομικά του προβλήματα και βλέπει ένα μέρος των φόρων του να πηγαίνει στο ιερατείο των κηφήνων που δεν προσφέρει τίποτα. Επιπλέον κλείνουμε τον δρόμο σε διεκδικήσεις άλλων βαρβαρικών θρησκειών που πρόσφατα άρχισαν να ζητούν δικούς τους ναούς (πχ τζαμιά στην Αθήνα). Ο καθένας στην αυλή του άς έχει ό,τι ναό θέλει και άς λατρεύει όποιον θεό θέλει. Η Ελληνική Θρησκεία δεν έχει ανάγκη ούτε τα λεφτά του δημοσίου ούτε απο λαμπρούς ναούς. Τόσοι αιώνες διωγμών δεν μπόρεσαν να την σβήσουν. Μπορεί να ξανακυριαρχήσει επειδή μπορεί και "μιλά" στις καρδιές των Εκλεκτών.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ: ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. Θα απαιτήσουμε ένα ουσιαστικό οικολογικό μέτρο. Αυτό μπορεί να είναι:
1) Σημαντική αύξηση των Εθνικών Δρυμών.
2) Απαγόρευση του κυνηγιού .
3) Εκτεταμένα προγράμματα ανακύκλωσης.
4) Επιβολή "Πράσινου Φόρου" στα προϊόντα που ρυπαίνουν και χρησιμοποίηση του εσόδου μόνο για οικολογικά έργα.
5) Ίδρυση οικολογικών χωριών.
6) Απαγόρευση προϊόντων που ρυπαίνουν
Το ποιό απο όλα θα προτείνουμε είναι κάτι που μπορεί εύκολα να αποφασισθεί σε κάποια μας συνάντηση.

ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ: ΠΑΙΔΕΙΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ. Ήρθε η ώρα να αποκτήσει η Ελλάδα σχολεία για ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΑ ΠΑΙΔΙΑ ! Όλα τα εκλεκτά μυαλά φεύγουν στην Αμερική (σύγχρονο παιδομάζωμα !). Αυτό πρέπει να τερματισθεί. Οι απόφοιτοι αυτών των σχολείων θα έχουν ειδικά κίνητρα για να μείνουν στην Ελλάδα και να μην φύγουν στο εξωτερικό.

ΤΕΤΑΡΤΗ ΘΕΣΗ: ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. Θα ζητήσουμε αυξημένη αποκέντρωση. Η κεντρική κυβέρνηση να ασχολείται μόνο με θέματα εξωτερικής και άμυνας. Αυτό δεν πρόκειται να μας το δώσουν αλλά η άρνησή τους θα τους ξεγυμνώσει στα μάτια του λαού.

Υπάρχουν πολλά άλλα θέματα που θα μπορούσαμε να ζητήσουμε: Ανταποδοτικοί (και προαιρετικοί) φόροι, ουσιαστική προστασία της μητρότητας, αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις, απαγόρευση πώλησης γής σε ξένους, απαγόρευση εισαγωγής αγροτικών προϊόντων που παράγονται και στην Ελλάδα κλπ . Στο σάπιο πολιτικό σύστημα μόνο το νυστέρι των Αρχαιοελληνιστών μπορεί να δώσει λύσεις . Διότι άν όχι εμείς τότε ποιός;
Ποιός άλλος μπορεί να καταγγείλει:
1) Την ΑΣΥΛΙΑ των βουλευτών
2) Την παραγραφή των εγκλημάτων. Τί θα πεί "παραγραφή"; Δηλαδή ο πόνος που προκάλεσε ο εγκληματίας δεν υπάρχει μετά 20 χρόνια; Ειδικά για τους βουλευτές και υπουργούς τα αδικήματα παραγράφονται μετά απο ΤΕΣΣΕΡΑ χρόνια !!!
3) Το δικαίωμα του αρχηγού κόμματος να επιλέγει ο ΙΔΙΟΣ τους βουλευτές για τα ψηφοδέλτιά του. Δηλαδή δημιουργούν (οι ξένες πρεσβείες) ένα κόμμα στην Ελλάδα και ο αρχηγός επιλέγει για βουλευτές εξ' ίσου διεφθαρμένους και δεν υπάρχει κανένα παραθυράκι για να φθάσει ο τίμιος στη Βουλή. Δηλαδή σε τί διαφέρουμε απο την παλαιά Σοβιετική Ένωση που τόσο κατηγορήθηκε για έλλειψη δημοκρατίας;
4) Το δικαίωμα των βουλευτών να καθορίζουν ΜΟΝΟΙ τους τον μισθό τους !!! Πού ακούστηκε εργαζόμενος να αποφασίζει μόνος για τον μισθό του και για το ύψος της σύνταξής του και για το πότε θα πάρει σύνταξη ;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ
Σχετικά με τους ιερείς του Δωδεκάθεου. Βέβαια στο Δωδεκάθεο ο καθένας μπορεί να είναι ιερέας χωρίς να χρειάζεται έγκριση ή χειροτονία απο άλλους. Στην Αρχαία Ελλάδα δεν υπήρχε "μεσάζων" (μεσίτης) στην σχέση με τους θεούς. Μπορούμε όμως να έχουμε κάποιους ιερείς σε πιό μεγάλη υπόληψη. Όταν θα μας ρωτά κάποιος "Ποιός είναι ιερέας του Δωδεκάθεου στην Τρίπολη;" να μπορούμε να δώσουμε ένα όνομα με κύρος και όχι να λέμε "Υπάρχουν 5000 πιστοί εκεί και όλοι είναι ιερείς!". Ακόμη ακούω οτι ο Χαρδαβέλλας είναι αρχιερέας του Δωδεκάθεου. Ποιός τον έβαλε; Ποιός τον αναγνωρίζει; Επειδή η τηλεόραση τον έκανε γνωστό είναι σίγουρα κατάλληλος για τη θέση;
Έχω να προτείνω αυτά σχετικά με τους ιερείς: Μας συμφέρει να είναι το τελείως αντίθετο με τους ιερείς του Γιαχβέ. Τί είναι οι ιερείς του εβραϊκού θεού; ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ, ΦΙΛΟΧΡΗΜΑΤΟΙ, ΑΧΡΗΣΤΟΙ και ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ.
Να αναφέρω οτι πολλάκις είναι και ΧΟΝΤΡΟΙ;
Οι δικοί μας "επίσημοι" (αναγνωρισμένοι, όπως θέλετε πείτε το) προτείνω να είναι πτυχιούχοι ψυχολογίας ή ψυχιατρικής (*) .
(*) Το να έχει κάποιος ένα πτυχίο Ψυχολογίας δεν σημαίνει οτι οπωσδήποτε έχει και την πνευματική διαύγεια για να γίνει ιερέας του Δωδεκάθεου. Αυτό θα το κρίνει κάποια δική μας επιτροπή.

Θα προσφέρουν ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες ψυχοθεραπείας (σε όποιον έχει ανάγκη) για λίγες ώρες την εβδομάδα (πχ 5). Αυτός ο λαός έχει "τρικυμία εν κρανίω" απο τα σαχλά πρότυπα που του σερβίρει η τηλεόραση, απο την αμορφωσιά, απο την εγγενή και επίκτητη καφρίλα. Το πρώτο που χρειάζεται είναι ψυχολόγο ή ψυχίατρο για να τα βγάλει πέρα στα προβλήματα που έχει με τον σύντροφό του, με τις υπέρμετρες καταναλωτικές επιθυμίες του. Ακόμη και τα χρέη του και την φτώχεια (που δεν μπορεί να την γιατρέψει ο ψυχολόγος) θα μπορούσε να την "χειριστεί" καλύτερα άν είχε κάπου να πεί τον πόνο του και να ακούσει μια συμβουλή. Η μεγάλη επινόηση του χριστιανισμού ήταν η ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ. Πιθανόν ήταν γνωστή σε κάποιους αρχαίους Έλληνες γιατρούς αλλά δεν υπήρχε στους κόλπους της θρησκείας. Οι δικοί μας ιερείς λοιπόν θα κλέψουν απο τον χριστιανισμό (όπως αυτός μας έκλεψε όλες τις γιορτές και ιερούς τόπους) την εξομολόγηση. Ελάχιστοι χριστιανοί ιερείς είναι ικανοί να τελέσουν σωστά το μυστήριο της εξομολόγησης. Οι δικοί μας θα είναι όλοι επαγγελματίες πάνω στο θέμα. Έτσι θα είναι και ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ και ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΕΙΣ (αφού δεν θα αμείβονται για τις υπηρεσίες τους) και ΧΡΗΣΙΜΟΙ .

Επιπλέον οι "επίσημοι" ιερείς μας θα είναι ΝΕΟΙ, ΟΜΟΡΦΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΦΩΝΟΙ (ει δυνατόν). Αυτό είναι το αδύνατο σημείο των χριστιανών. Εφ' όσον οι προβληματικοί της κοινωνίας γίνονται πλέον ιερείς του γιαχβέ, δεν υπάρχει ευχέρεια να βρούνε πάντα όμορφους. Ακόμη μπορούμε κλέψουμε απο τον χριστιανισμό την βυζαντινή μουσική. Αιώνες απομυζούσε τον λαό και πλήρωνε κηφήνες για να συνθέτουν ύμνους. Έχουμε πνευματικά δικαιώματα σ' αυτή την παραγωγή διότι πληρώθηκε με δικό μας ιδρώτα. Μπορούμε να κρατήσουμε τον ρυθμό και να αλλάξουμε τα λόγια στους χριστιανικούς ύμνους ώσπου να ανακαλύψουμε εντελώς καινούργιες και καλύτερες μουσικές μορφές.

Εφ' όσον εμείς δεν βάζουμε περιττές απαγορεύσεις (περί αυνανισμού, ερωτικών σχέσεων, ομοφυλοφιλίας - διότι τον θεό δεν τον φανταζόμαστε σαν γυναικολόγο ούτε σαν ηδονοβλεψία για να επιτηρεί πόσες φορές αυνανίζεται ο καθένας !) δεν θα εξωθούμε κάποιον ιερέα μας στην ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ. Ό,τι είναι θα το λέει ευθέως. Δεν θα απαγορεύσουμε στις γυναίκες να γίνονται ιερείς. Στους ναούς μας προτείνω να απαγορεύσουμε την παρουσία ΧΡΥΣΟΥ, ΑΡΓΥΡΟΥ, ΠΟΛΥΤΙΜΩΝ ΛΙΘΩΝ και ΧΡΗΜΑΤΩΝ (δεν θα βγαίνει "ΔΙΣΚΟΣ" ούτε θα πωλούνται κεριά). Έτσι θα είναι εμφανής η διαφορά με τους χριστιανικούς ναούς. Οι ναοί μας θα είναι μικροί και φτιαγμένοι με απλά φυσικά υλικά. Έχετε δεί τι κατάνυξη δημιουργούν τα μικρά και φτωχικά χριστιανικά εκκλησάκια; Το χριστιανικό ιερατείο, λόγω καφρίλας, άφησε το μεγάλο του όπλο (αυτά τα εκκλησάκια) και κατέφυγε στις πολυτελείς εκκλησίες. Στους ιερείς μας θα απαγορεύσουμε τα ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΑΜΦΙΑ.

Μερικές φορές με καταλαμβάνει αγωνία όταν βλέπω το ζοφερό αύριο που έρχεται. Όταν αναλογίζομαι την φρίκη που κληροδοτούμε στα μικρά παιδιά μας. Αυτό που μου δίνει θάρρος όμως είναι η σκέψη οτι ίσως όλα γίνονται κατόπιν σχεδίου. Η Φύση επιτρέπει στο σκοτάδι να προελαύνει διότι θέλει να δώσει ένα ερέθισμα που θα ξυπνήσει ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ! Όλα όσα γίνονται είναι ένα κάλεσμα για ΕΜΑΣ ! Μας λέει η Φύση "Ηρθε η ώρα που ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ άνθρωπος θα νικήσει τον πίθηκο. Ήρθε η ώρα που το Φώς θα νικήσει το σκότος. Που η ΓΝΩΣΗ θα συντρίψει την ΑΜΑΘΕΙΑ. Ήρθε η ώρα του ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ! "Ας συντρίψουμε λοιπόν μέσα μας τον εγωϊστή πίθηκο και άς γίνουμε όλοι άμισθοι υπηρέτες του Απολλώνιου Φωτός. Ας αγωνισθούμε για την δόξα του Ελληνικού Πνεύματος και όχι για την δική μας δόξα. Η φιλαρχία μας κάνει αδύνατους. Η άδολη αγάπη για το Ελληνικό Πνεύμα μας κάνει δυνατούς. Ο πιο επικίνδυνος εχθρός μας δεν είναι ο Γιαχβέ ούτε το ιερατείο του ούτε ο "περιούσιος λαός" του. Είναι ο εγωϊστής πίθηκος που ζεί μέσα στον καθένα μας. Αν ποθείτε άσβεστη δόξα και τιμές πολεμήστε αυτόν. Βοηθείστε τον Απόλλωνα που έχετε μέσα σας να εξοντώσει τον πίθηκο. Βοηθείστε τον Απολλώνα να ξανανέβει στον Όλυμπο !

Προσθήκη: Κάποιος εξέφρασε την αντίθεσή του σε ένα σημείο λέγοντας "Και γιατί να μην πιστεύουν οτι ο Ποσειδώνας δημιουργεί τις τρικυμίες; Δηλαδή πώς πιστεύουν σήμερα σε ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ; Πώς πιστεύουν και λατρεύουν λείψανα; Πώς πιστεύουν στην Αγία Ζώνη; "
Απαντώ: Αυτό θέλουμε λοιπόν; Να πέσουμε τόσο χαμηλά; Να κάνουμε αυτά που σήμερα κατηγορούμε; Ήδη έγραψα πιο πάνω οτι εάν κάποιοι θέλουν τέτοιου είδους θρησκεία μπορούμε να αφήσουμε στο περιθώριο τον χριστιανισμό για να τους ικανοποιεί. Ή να κατασκευάσουμε μια "γιαχβική" εκδοχή του Δωδεκάθεου ειδικά για τέτοιους ανθρώπους. Για τους σωστούς όμως δεν μπορούμε να λέμε οτι ο Ποσειδώνας κάνει τις τρικυμίες. Εδώ η αρχαιοελληνική θρησκεία έπεσε θύμα του εαυτού της. Αφού δεν απηγόρευσε την επιστημονική έρευνα κάποια στιγμή αυτή η επιστημονική έρευνα απέδειξε οτι οι τρικυμίες δεν δημιουργούνται απο κάποιον υποβρύχιο θεό !

Τί μπορούμε όμως να λέμε για τους Ολύμπιους θεούς χωρίς να ντρεπόμαστε; Να λέμε οτι ήταν σπουδαίοι άνθρωποι που διακρίθηκαν σε κάτι. Γι' αυτό τους θαυμάζουμε και τους τιμούμε σαν πρότυπα.

Προτείνω λοιπόν να λέμε: Ο ΔΙΑΣ είναι ο μέγιστος των θεών διότι νίκησε τον μέγιστο εχθρό του ανθρώπου (τον εγωϊσμό) και μας προτρέπει να κάνουμε το ίδιο. Αντίθετα με τον γιαχβέ, ο Δίας μας λέει οτι δεν είμαστε αφεντικά της Φύσης αλλά υπηρέτες. Η Φύση δεν υπάρχει για να απολαμβάνουμε. ΕΜΕΙΣ υπάρχουμε για να προστατεύουμε την Φύση. Λογικό μου φαίνεται οτι ιερέας του Δία δεν θα πρέπει να αυτοδιορίζεται κανείς μόνος του. Ειδικά γι' αυτή την θέση θα πρέπει να ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ κάποιο πρόσωπο που κατά γενικήν ομολογίαν θα έχει το κατάλληλο ήθος και παρουσιαστικό.

Η ΑΘΗΝΑ μας προτρέπει να ερευνούμε, να διαβάζουμε, να παραλαμβάνουμε την γνώση που ανακάλυψαν οι παλαιότεροι και να την αυξάνουμε. Μας προτρέπει να πολεμούμε τον δεύτερο μεγαλύτερο εχθρό μας: την ραστώνη (τεμπελιά). Είναι εύκολο να υιοθετείς αληθοφανή ψέματα. Το δύσκολο (και ηρωϊκό) είναι να ΕΡΕΥΝΑΣ.

Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ μας προτρέπει να χαιρόμαστε τον έρωτα χωρίς να γίνεται αυτός αιτία καταστροφής μας.

Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ μας προτρέπει να χρησιμοποιούμε τα αγαθά της θάλασσας χωρίς να την καταστρέφουμε. Βοηθοί στο έργο του οι Νηρηϊδες και οι Ωκεανίδες.

Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ μας προτρέπει να αναζητούμε το Ωραίον και να μην πνιγόμαστε στη θάλασσα της κακογουστιάς που μας περιβάλλει. Το πραγματικά Ωραίον είναι αυτό που η κατασκευή και η ύπαρξή του δεν δημιουργεί ασχήμια ούτε κοντά ούτε μακρυά. Το πολυτελές αμάξι και σπίτι μπορεί να φαίνονται ωραία στους αμύητους αλλά πόσα σκουπίδια (ασχήμια) δημιούργησαν για να κατασκευαστούν; Πόσα σκουπίδια δημιουργεί η καθημερινή λειτουργία και η συντήρησή τους ;

Η ΑΡΤΕΜΙΣ (σαν αδελφή του Απόλλωνα) μας προτρέπει να δούμε το Ωραίον που υπάρχει μέσα στα ζωντανά πλάσματα. Πολλοί θεωρούν σήμερα οτι Το Ωραίον υπάρχει στο καινούργιο γυαλιστερό αμάξι, στα καινούργια φρεσκοβαμμένα έπιπλα απο νεκρό ξύλο, στις πολυκατοικίες, στα αυθαίρετα εξοχικά μέσα στο δάσος, στο γκαζόν. Δεν μπορούν να δούν το Ωραίον που υπάρχει σε ένα υγιές δάσος (εστω και αν δεν υπάρχει εκεί η απόλυτη τάξη και ομοιομορφία του γκαζόν !), σε μια χελώνα , σε ένα γεράκι που πετά. Βοηθοί στο έργο της οι Νύμφες.

Η ΗΡΑ μας προτρέπει να είμαστε σωστοί γονείς. Να δίνουμε στα παιδιά την στοργή μας επειδή τα αγαπάμε και όχι διότι θέλουμε να τα αναγκάσουμε να μας δώσουν ανταλλάγματα αργότερα. Και άν δεν έχουμε τέτοιου είδους αγάπη καλύτερα να μην κάνουμε παιδιά. Ούτε να κάνουμε παιδιά για να παραστήσουμε τους σπουδαίους ή επειδή "έτσι κάνουν όλοι" ή για "να μην χαθεί το όνομά μας". Η Ήρα μας λέει να κάνουμε παιδιά μόνο άν έχουμε περίσσευμα ψυχής να προσφέρουμε ανιδιοτελώς. Οποιαδήποτε προσδοκία για προσωπική μας ωφέλεια απο τα παιδιά μας είναι ανήθικη.

Η ΔΗΜΗΤΡΑ μας προτρέπει να γυρίσουμε στην ύπαιθρο, στη Φύση. Να δουλέψουμε για να παράγουμε οι ίδιοι την τροφή μας. Όχι να είμαστε κλεισμένοι σε πολυκατοικίες και να δουλεύουμε σε θλιβερά γραφεία .

Ο ΑΡΗΣ μας προτρέπει να είμαστε έτοιμοι να αγωνισθούμε αν θέλουμε να είμαστε ελεύθεροι. Διότι ειρήνη που εξαγοράζεται με διαρκείς υποχωρήσεις καταλήγει σε πολύ οδυνηρότερη ήττα (αυτός ο θεός είναι ο πλέον μισητός στην οικογένεια Μητσοτάκη !).

Ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ μας προτρέπει να είμαστε εφευρετικοί .

Ο ΠΑΝ μας προτρέπει να φερόμαστε με σεβασμό σε όσα ζώα είμαστε αναγκασμένοι να χρησιμοποιούμε σαν βοηθούς μας.

Ο ΕΡΜΗΣ δεν απολάμβανε ιδιαίτερης υπόληψης στην αρχαιότητα επειδή ήταν ο θεός του χρήματος και του κέρδους. Αν θέλουμε να τον δούμε με σεβασμό πρέπει να πούμε οτι μας προτρέπει να ΜΗΝ είμαστε δούλοι του χρήματος και του κέρδους.

Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ μας δίνει την άμπελο και μας προτρέπει να την χρησιμοποιήσουμε έτσι που να έχουμε μόνο ωφέλειες χωρίς να έχουμε βλάβες.

Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ μας προτρέπει να προλαμβάνουμε τις ασθένειες παρά να τις θεραπεύουμε.

Οι ελληνικοί θεοί λοιπόν (ιδωμένοι απο αυτή την οπτική γωνία) είναι επίκαιροι όσο ποτέ. Έχουν να πούν κάτι ουσιώδες που θεραπεύει υπαρκτά και ακανθώδη προβλήματα του καιρού μας. Ο γιαχβέ τί έχει να πεί; "Αγάπη" θα πούν οι χριστιανοί. Και πώς η αγάπη θα θεραπεύσει τον υπερπληθυσμό; Τα κελεύσματα του γιαχβέ περί παρθενίας, περί μή αυνανισμού πόσους απασχολούν σήμερα και ποιά προβλήματα μπορούν να λύσουν;


Ο ρόλος του ιερατείου σήμερα πρέπει να είναι ο έλεγχος των πολιτικών. Όταν οι πολιτικοί προδίδουν τον λαό, να υπάρχει ένα ιερατείο (υπεράνω πάσης υποψίας) που να τους καταγγέλλει στον λαό και να προτείνει νέα τίμια πρόσωπα. Αυτό τον ρόλο τον απαρνήθηκε ο χριστιανισμός ήδη απο το 313 μ.χ. που αναγνωρίσθηκε απο τον "μέγα" κωνσταντίνο ώς ισότιμη θρησκεία. Αυτό τον ρόλο μπορεί και επιβάλλεται να παίξει το ιερατείο του Δωδεκάθεου. Ιερείς που θα ζούν λιτά και τίμια θα καταγγέλλουν κάθε ατόπημα της κυβέρνησης και θα προτείνουν τίμιους σαν εναλλακτικές λύσεις. Δεν θα προτείνουν ΠΟΤΕ κάποιον μέσα απο το ιερατείο ούτε θα εισηγηθούν ποτέ οι ιερείς του Δωδεκάθεου να πληρώνονται απο το δημόσιο ταμείο. Αν θέλουμε η αρχαία μας θρησκεία να γίνει αγαπητή ξανά απο τον λαό (και να μην θεωρείται ίδιον μερικών "λαλημένων") πρέπει να μιλήσει στην καρδιά του λαού. Ο λαός θέλει να ακούσει για Άμεση Δημοκρατία, για κατάργηση των χρεών στις τράπεζες, για πάταξη της εγκληματικότητας, για τιμωρία των τρωκτικών του δημόσιου χρήματος ... Μπορούμε να πούμε κάτι γι' αυτά ;

pitago99@gmail.com
http://lofos.info/pythas/zeus-today.html

No comments :

Post a Comment