Ο πρύτανης και δύο αντιπρυτάνεις του ελληνικού Πανεπιστημίου Αιγαίου, θα επισκεφθούν το τουρκικό «πανεπιστήμιο Αιγαίου». Φαίνεται πως θεωρούν ότι δεν υπάρχει απειλή. Φαίνεται πως έχουν ξεχάσει ότι μεγάλο τμήμα της Κύπρου, κατέχεται. Φαίνεται πως έχουν ξεχάσει τι συμβαίνει καθημερινά πάνω από το Αιγαίο. Αλλιώς, δεν εξηγείται τόση πρεμούρα για «συνεργασία». Εκτός αν το συγκεκριμένο τουρκικό ίδρυμα ή γενικότερα τα τουρκικά πανεπιστήμια, διαπρέπουν διεθνώς στην έρευνα, κάτι που δεν προκύπτει όμως από πουθενά.
Βάσει της είδησης που δημοσιεύτηκε στον τοπικό Τύπο της Μυτιλήνης και δεν διαψεύστηκε, ο πρύτανης Πάρις Τσάρτας, ο αντιπρύτανης Φοιτητικής Μέριμνας και Ακαδημαϊκών Υποθέσεων Νίκος Σουλακέλλης και η αντιπρύτανις Οικονομικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης, Αγγελική Δημητρακοπούλου του ελληνικού Πανεπιστημίου Αιγαίου, θα επισκεφθούν το τουρκικό «πανεπιστήμιο Αιγαίου», ύστερα από πρόσκληση του Τούρκου πρύτανη Καντεγιέρ Γιλμάζ. Διαβάζουμε στον τοπικό Τύπο ότι «ο κ. Γιλμάζ πρότεινε την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των δύο ιδρυμάτων, μέσω της διοργάνωσης, την ερχόμενη άνοιξη, μιας κοινής δράσης με θέμα ‘Πολιτιστικές Ημέρες του Αιγαίου'. Άφηνε, ωστόσο, ανοιχτό το ενδεχόμενο και για περαιτέρω συνεργασία, κάτι που βρήκε αμέσως θετική ανταπόκριση από την εδώ πρυτανική αρχή».
Πήραν λοιπόν την πρωτοβουλία οι κύριοι αυτοί της αποδώ πλευράς, να μεταβούν στην Τουρκία, να υποκαταστήσουν το ελληνικό ΥΠΕΞ και να χαράξουν νέους δρόμους στην εξωτερική πολιτική της χώρας. Ποιος τους εξουσιοδότησε; Άγνωστο. Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 30 Νοεμβρίου. Στη Σμύρνη λοιπόν, θα διερευνηθούν οι δυνατότητες συνεργασίας των δύο πανεπιστημίων, ενώ θα αποσαφηνιστούν και οι λεπτομέρειες για το πρόγραμμα εαρινών εκδηλώσεων «Πολιτιστικές Ημέρες του Αιγαίου».
Για να δούμε όμως και τι λέει ο Έλληνας πρύτανης: «Παρ' όλο που η συγκεκριμένη επίσκεψη ξεκινά από την πρόταση που μας έγινε, είχαμε ήδη προετοιμαστεί για μια κίνηση συμφωνιών, τόσο με το συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο όσο και με άλλα της Κωνσταντινούπολης. Πρώτος στόχος της επαφής μας είναι να συζητηθεί η κοινή πολιτιστική δράση που μας προτείνουν, αλλά το σημαντικό είναι να υπογραφεί μια συμφωνία συνεργασίας, αφού έχουμε πολλά κοινά χαρακτηριστικά. Η συνεργασία μας με πανεπιστήμια στην Τουρκία είναι μια πάγια θέση μας και η προσπάθεια έχει ξεκινήσει ήδη από το 2000, επί πρυτανείας Θεμιστοκλή Λέκκα... Με τα σημερινά δεδομένα, είναι αναγκαίο να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε με πανεπιστήμια που είναι πολύ κοντά μας και με ανθρώπους που είναι απέναντί μας».
Πάγια θέση λοιπόν του Έλληνα πρύτανη η συνεργασία με πανεπιστήμια στην Τουρκία... Λες και δεν τρέχει τίποτα...
Πάγια θέση λοιπόν του Έλληνα πρύτανη η συνεργασία με πανεπιστήμια στην Τουρκία... Λες και δεν τρέχει τίποτα...
No comments :
Post a Comment