16/11/2011

Κίνα, σε τροχιά 12 στρατιωτικοί "αναγνωριστικοί" δορυφόροι.

CZ-4B Chang_Zheng-4B_Φωτογραφία:space.skyrocket.deΕκτοξεύτηκε ο πύραυλος CZ-4B Chang Zheng-4B (Long March 4B), ο οποίος έβαλε σε τροχιά γύρω από τη γη, τον 12ο δορυφόρο της Κίνας YaoGan Weixing-12 (YG-12). Η εκτόξευση έγινε από το Taiyuan Satellite Launch Center.

Για άλλη μια φορά, τα μέσα μαζικής επικοινωνίας της Κίνας χαρακτηρίζουν τον δορυφόρο, ως όργανο που θα χρησιμοποιηθεί για «επιστημονικά πειράματα, την τοπογραφία, την αξιολόγηση απόδοσης των καλλιεργειών και την παρακολούθηση και μελέτη των καταστροφών.»

Επίσης, εντός του πυραύλου ήταν ο δορυφόρος TX-1 Tian Xun-1, όπου είναι εξοπλισμένος με μία φωτογραφική μηχανή CCD βάρους 2.5 kg , η οποία κατασκευάστηκε από το Πανεπιστήμιο Suzhou και έχει μέγιστη ανάλυση 30 μέτρων. Ο δορυφόρος είναι διαστάσεων 0,60 μ x 0,75 εκατοστά, με βάρος 35 kg.

Όπως συνέβη και με τις άλλες εκτοξεύσεις της σειράς YaoGan Weixing, δυτικοί αναλυτές θεωρούν ότι αυτή η κατηγορία δορυφόρων, χρησιμοποιείται για στρατιωτικούς σκοπούς, ο προηγούμενος δορυφόρος της σειράς YaoGan Weixing-11,εκτοευτηκε από το Jiuquan Satellite Launch Center την 22 Σεπτεμβρίου 2010 από τον πύραυλο CZ-2D Chang Zheng-2D. 
 

No comments :

Post a Comment