20/10/2011

"Καμικάζι" Μη Επανδρωμένο Αερόχημα ! (video)

Σύμφωνα με αξιωματούχους στις ΗΠΑ, ο Αμερικανικός Στρατός θα αποκτήσει σύντομα ένα μη επανδρωμένο αερόχημα σε σμίκρυνση, το οποίο θα βασίζεται στη φιλοσοφία των Ιαπώνων καμικάζι για την επίθεση στον στόχο. Στην περίπτωσή τους ο στόχος θα είναι αποκλειστικά κάποιο μεμονωμένος ανθρώπινος στόχος. Το Switchblade, όπως θα ονομάζεται, δημιουργήθηκε από την ανάγκη να εξουδετερώνουν αντιπάλους τους.

Το βάρος του ΜΕΑ θα είναι λιγότερο από δύο κιλά και το μέγεθός του τέτοιο ώστε να χωράει μέσα σε ένα σακίδιο. Η εκτόξευσή του θα γίνει από ειδικό σωλήνα, καθώς τα πτερύγια θα είναι πτυσσόμενα. Η εμβέλειά του θα φτάνει τα 20 χιλιόμετρα. Κατασκευάστρια εταιρεία του συστήματος θα είναι η AeroVironment. Η κίνησή του θα γίνεται από ηλεκτρικό μοτεράκι. Θα μπορεί να μεταδίδει εικόνα βίντεο σε πραγματικό χρόνο από την περιοχή του στόχου. Ο χειριστής του θα αναγνωρίζει τον στόχο κι έπειτα θα δίνει εντολή να οπλιστεί και να κλειδώσει την τροχιά του προς αυτόν. Σύμφωνα με την εταιρεία, υπάρχει η δυνατότητα ακύρωσης της προσβολής, ακόμα κι αν έχει δοθεί η εντολή χτυπήματος του στόχου.

Η χρησιμότητα του Switchblade έχει να κάνει με το ότι αποφεύγονται οι παράπλευρες απώλειες, καθώς μέχρι σήμερα οι αμερικανικές δυνάμεις εκτελούν προσβολές με μεγαλύτερα ΜΕΑ, οπλισμένα με βλήματα Hellfire, ή με πυρά πυροβολικού. Η AeroVironment δέχθηκε παραγγελία ύψους 3.56 εκατομμύρια ευρώ από τον Αμερικανικό Στρατό για την προμήθεια των νέο ΜΕΑ, το συντομότερο δυνατό. Δεν αποκαλύφθηκε πόσες μονάδες παραγγέλθηκαν ή πότε θα παραληφθούν. Ωστόσο, κάποιες πηγές αναφέρουν ότι το σύστημα βρίσκεται ήδη σε αρχική χρήση στο Αφγανιστάν και ότι περισσότερες μονάδες θα ακολουθήσουν το ερχόμενο έτος.

No comments :

Post a Comment