12/09/2011

Τούρκος Δήμαρχος εγκαινίασε τζαμί στην Ελληνική Θράκη

Απρόσκοπτη συνεχίζεται η τουρκική προπαγάνδα στις εθνικά ευαίσθητες περιοχές της Θράκης. Την ίδια στιγμή που η Τουρκία προκαλεί σε κάθε μέτωπο και τα πράγματα στην Ανατολική Μεσόγειο δείχνουν ότι οδηγούμαστε σε έκρηξη, οι ελληνικές αρχές κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου όσον αφορά στην Θράκη. Και αφήνουν τους τούρκους να κάνουν "παιχνίδι". Στο χωριό Αμαξάδες της Δυτικής Θράκης έγιναν τα εγκαίνια του πρώτου τζαμιού με τρούλο, η κατασκευή του οποίου ολοκληρώθηκε με την συμβολή τούρκων από τον Δήμο Σίσλι της Κωνσταντινούπολης.

Μιλώντας στα εγκαίνια ο δήμαρχος, Μουσταφά Σαριγκιούλ δήλωσε πως "συμβάλλουμε στα εγκαίνια κάθε ιερού χώρου στο Σίσλι. Αυτή τη φορά έτυχε να συμβάλλουμε στην κατασκευή τζαμιού στο χωριό όπου ζούνε ομογενείς μας στην Δυτική Θράκη".Στα εγκαίνια μετείχαν εκτός του δημάρχου Σισλι Μουσταφά Σαριγκιούλ, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, ο εκλεγμένος μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ο υποπρόξενος Μουράτ Σεζγκίν και πολλοί ομογενείς.

Με μια δαπάνη 70.000 περίπου ευρώ, ο Δήμος Σίσλι έκανε τον εσωτερικό διάκοσμο του τζαμιού που έχει 5 μικρούς και έναν μεγάλο τρούλο, τον περιβάλλοντα χώρο καθώς και το εξωτερικό σκέπασμα των τρούλων με μολύβι. Και φυσικά σύμβολα του τουρκικού επεκτατισμού στην περιοχή. Στην τελετή μετείχαν και 5 λεωφορεία με καλεσμένους που ήρθαν από Τουρκία, ενώ ο Μουσταφά Σαριγκιούλ μοίρασε στις γυναίκες καλεσμένους κίτρινα κασκόλ.

http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=8876

No comments :

Post a Comment