12/09/2011

Κεραίες ραμμένες μέσα στις ίνες των ρούχων

Η BAE Systems ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε μια νέα σειρά κεραιών ασυρμάτων που φοριούνται επάνω στο σώμα, προκειμένου να επιτυγχάνεται μείωση του βάρους που μεταφέρουν οι στρατιώτες και απόκρυψή τους.

Έτσι καταργείται η ανάγκη για κεραίες τύπου «μαστίγιου» ή σπαστές (όπως π.χ. αυτές που χρησιμοποιούνται μεταξύ άλλων για τους ασυρμάτους μικρού βεληνεκούς Racal του Ε.Σ.). Οι νέες κεραίες ράβονται μέσα στις ίνες των στολών. Η έρευνα επίδειξης τεχνολογίας έδειξε ότι με την ίδια κεραία, που είναι ραμμένη μέσα στις ίνες, μπορεί να μεταδοθεί φωνή, βίντεο από κάμερα επί κράνους και να γίνει λήψη στοιχείων GPS. Κατά τις δοκιμές παρατηρήθηκε ότι η συγκεκριμένη κεραία έχει καλύτερη λήψη, σε σχέση με τις απλές κεραίες. Οι τελευταίες αντιμετωπίζουν συχνά προβλήματα στη μετάδοση/λήψη όταν οι στρατιώτες είναι πεσμένοι στο έδαφος. Αντιθέτως, δεν υπήρξαν τέτοια εμπόδια με τις νέες.

Φυσικά, η χρήση τέτοιων κεραιών έχει εφαρμογή όχι μόνο στις ένοπλες δυνάμεις, αλλά και στα σώματα ασφαλείας και τις βιομηχανίες πετρελαίου και τα λατομεία.
http://www.defence-point.gr/news/?p=19497

No comments :

Post a Comment