26/09/2011

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ "ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ" ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η ιστοσελίδα είναι virtual hosted σε hosting server του εξωτερικού,συγκεκριμένα στην εταιρεία Theplanet.com χωρίς να έχουν ληφθεί ούτε τα απολύτως απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Απορώ πραγματικά πώς ο διαχειριστής της ιστοσελίδας αλλά ακόμα και το ίδιο το Υπουργείου τοποθετεί την ιστοσελίδα του σε server όπου ταυτόχρονα υπάρχουν χιλιάδες ιστοσελίδες αμφιβόλου περιεχομένου. Μήπως αυτό το γεγονός είναι εν αγνοία του Υπουργού και της Κυβέρνησης ή το κάνουν απλά για να μειώσουν τα κόστη με όποιο κίνδυνο ;

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω και τα εξής:
- Η ιστοσελίδα του Υπουργείου είναι τοποθετημένη σε server με πλήθος άλλων ιστοσελίδων αμφιβόλου περιεχομένου. Με μια γρήγορη αναζήτηση βρήκα στην συγκεκριμένη εταιρεία να υπάρχουν και σελίδες πορνό στον ίδιο Server με την ιστοσελίδα του Υπουργείου!!!
- Τα mails του Υπουργείου και ο Mail server που εξυπηρετεί το σύνολο του Υπουργείου είναι και αυτά στο εξωτερικό!!! Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οποιοδήποτε mail αναφορικά με το Υπουργείο (εισερχόμενο και εξερχόμενο) «περνάει» από τον συγκεκριμένο Server του εξωτερικού της Theplanet γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα την εύκολη παρακολούθηση της δικτυακής κίνησης με εφαρμογές sniffer. Είπατε τίποτα; Ούτε hackers ούτε τίποτα! Έτσι απλά η ασχετοσύνη των αρμοδίων μπορεί να οδηγήσει σε υποκλοπές αλληλογραφίας με εύκολο τρόπο χωρίς ούτε καν να εντοπιστεί τίποτα!!!
- Δηλαδή ήταν τόσο δύσκολο να επιλέξουν μια Ελληνική εταιρεία για το hosting της ιστοσελίδας ή να έχουν τον δικό τους mail server; Άλλωστε το Syzefxis που χρησιμοποιεί η πλειονότητα των Υπουργείων και κόστισε ένα σκασμό λεφτά στον Έλληνα φορολογούμενο, σίγουρα θα είναι πιο ασφαλές από μια εταιρεία στο εξωτερικό ! Εκτός αν ΑΛΛΑ συμφέροντα απαιτούν να είναι η αλληλογραφία και η ιστοσελίδα στο εξωτερικό εκτός Ελλάδος… Ο καθένας μπορεί να κάνει τα δικά του σενάρια. 
Αυτοί λοιπόν κατά τα άλλα υλοποιούν το αδιάβλητο σύστημα συνταγογράφησης και έχουν υπό διαχείριση τα προσωπικά μας δεδομένα!!!

Θέτω υπόψη σας τα παραπάνω
Ευχαριστώ

No comments :

Post a Comment