22/07/2011

ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΗ ΝΟΡΒΗΓΙΑ

Σύμφωνα με το Reuters, ο Νορβηγός πρωθυπουργός είναι «σώος» από την έκρηξη που συνέβη στο γραφείο του. «Ο Στόλτενμπεργκ δεν βρισκόταν στο γραφείο του», μετέδωσαν το νορβηγικό πρακτορείο ειδήσεων NTB και το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο την κυβέρνηση. Μια «τεράστια» έκρηξη προκάλεσε ζημιές σε κυβερνητικά κτήρια στο κέντρο του Όσλο σήμερα, περιλαμβανομένου του γραφείου του πρωθυπουργού Γενς Στόλτενμπεργκ, και τραυματίζοντας πολλούς πολίτες, μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters επικαλούμενο ανταποκριτή του που υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας του γεγονότος. Από την έκρηξη έσπασαν τα περισσότερα παράθυρα στο 17όροφο κτήριο όπου στεγάζεται το γραφείο του Στόλτενμπεργκ καθώς και σε κοντινά υπουργεία, περιλαμβανομένου του υπουργείο Πετρελαίου, όπου έχει εκδηλωθεί φωτιά. Ο ανταποκριτής Ουόλτερ Γκιμπς είπε ότι μέτρησε τουλάχιστον οκτώ τραυματίες. Η αιτία της έκρηξης παραμένει άγνωστη, αλλά έξω από ένα από τα κτήρια βρισκόταν απανθρακωμένο το κουφάρι ενός αυτοκινήτου. Η αστυνομία και η πυροσβεστική απέφυγαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο για την αιτία της.
Τμήμα ειδήσεων defencenet

Την περασμένη Τρίτη στη Νορβηγία απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τρομοκρατία κατά του Μουλά Κρεκάρ, ιδρυτή της ισλαμιστικής οργάνωσης Ανσάρ αλ Ισλάμ. Ο Κρεκάρ κατηγορείται ότι απείλησε με θάνατο την πρώην υπουργό Έρνα Σόλμπεργκ. «Η Νορβηγία θα πληρώσει βαρύ τίμημα για το θάνατό μου», είχε πει. «Αν για παράδειγμα η Έρνα Σόλμπεργκ με απελάσει και πεθάνω, θα έχει την ίδια τύχη».
http://www.tanea.gr/kosmos/article/?aid=4644415

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΑΝΤΙ-ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΗ: Ποιός κρύβεται πίσω απο την περίεργη "τρομοκρατική" ενέργεια στην Νορβηγία; Να υποθέσουμε ότι ήταν ένα "μεμονωμένο" συμβάν μουσουλμανικού φονταμενταλισμού; Να υποθέσουμε ότι δεν έχει να κάνει με τις βόλτες Νορβηγικών ερευνητικών σκαφών στην Μεσόγειο και ειδικά στο Αιγαίο, όταν έψαχναν και ψάχνουν ακόμα για πετρέλαιο και φυσικό αέριο; 
Σε ποιόν ανήκουν πλέον τα ενεργειακά κοιτάσματα της Ελλάδος αλλά και της Μεσογείου γενικότερα; Μην ξεχνάμε ότι τα αποθέματα είναι τεράστια και οι συμφωνίες "φρέσκιες". 
ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΨΑΧΝΕΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ Η ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ; ΝΑ ΕΙΣΤΕ "ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ" ΜΗΝ ΠΑΘΕΤΕ ΟΤΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ Η ΝΟΡΒΗΓΙΑ;

No comments :

Post a Comment