23.7.11

Η ΑΦΡΙΚΗ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ. ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ, ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: ΠΗΓΗ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ "ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ 2012": ΛΕΙΠΟΥΝ Ο ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΠΙΛΟΓΟΣ. ΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΗΓΗ.

ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ: Η Αφρική είναι το μόνο μέρος στον κόσμο όπου οι πρώτες ύλες είναι τόσες πολλές κ τόσο διαθέσιμες. Εκεί βρίσκεται το 90% της πλατίνας, το 50% του χρυσού, το 98% του χρωμίου κ το 30% του ουρανίου. Στο έδαφος της υπάρχουν αχανή παρθένα δάση κ στο υπέδαφος κρύβονται αμέτρητα διαμάντια. Έχει περισσότερο πετρέλαιο όσο η Βόρεια Αμερική κ θα μπορούσε να παράγει το 40% της παγκόσμιας υδροηλεκτρικής ενέργειας.

ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ, ΤΙΣ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ ΤΙΣ ΚΑΚΟΥΧΙΕΣ. ΣΕ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΕ ΟΡΥΚΤΑ ΗΠΕΙΡΟ,Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΥΠΟΣΙΤΙΖΕΤΑΙ, ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΥΣΤΑΡΑΔΕΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΓΙΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΤΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΛΑΟ ΝΑ ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΕΙ.

ΑΦΡΙΚΗ ΠΗΓΗ ΠΛΟΥΤΟΥ: Η παγκοσμιοποίηση μάλλον προσπέρασε οριστικά το μεγαλύτερο μέρος της μαύρης ηπείρου κι οι χώρες της είναι έτοιμες να πουληθούν στον πλειοδότη, καθώς αν και στη γη τους κρύβεται σχεδόν κάθε πολύτιμο ορυκτό που γνωρίζει ο άνθρωπος, δεν έχουν τρόπο να το αξιοποιήσουν. Ο ασύλληπτος αυτός πλούτος δεν έχει καμιά αξία αν δεν φτάσει σε κάποιο εργοστάσιο.π.χ. η Ζάμπια. Κάθεται κυριολεκτικά πάνω σε εκατομμύρια τόνους χαλκού, αλλά ποτέ δεν ανέπτυξε κάποιον αποτελεσματικό τρόπο εξόρυξης, μεταφοράς, διανομής, επεξεργασίας κ διάθεσης. Οι τιμές του μετάλλου έχουν δεκαπλασιαστεί τα τελευταία εφτά χρόνια, το 70% των κατοίκων ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας… Εδώ μπαίνει στο παιχνίδι η Κίνα ο μεγαλύτερος χρήστης στον κόσμο.Η προσφορά της Κίνας είναι ένα μείγμα από μετρητά, επενδύσεις, φτηνά δάνεια, έργα υποδομής και πολύ λίγα λόγια. Εκεί που οι πολιτικοί θέτουν ένα σωρό προϋποθέσεις για να επενδύσουν οι Κινέζοι έρχονται και το κάνουν. Ποτέ δε θα συζητήσουν για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις ή την ασφάλιση των εργατών. Δεν ζαλίζουν τις κυβερνήσεις με απαιτήσεις για ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν ζητούν εκλογές και κατάργηση των βασανιστηρίων (όπως κάποτε οι δυτικοί). Όλα αυτά φυσικά με αντάλλαγμα τα δικαιώματα εξόρυξης.

ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΔΟΛΙΟΙ ΣΧΙΣΤΟΜΑΤΗΔΕΣ; ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ, ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΘΕΜΑ, ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ ΟΣΟ ΠΙΟ ΦΘΗΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΔΩΡΟΔΟΚΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ, ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ ΜΕ ΣΠΙΤΙΑ, ΠΛΟΥΤΟ, ΑΜΑΞΙΑ, ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ ΣΧΕΔΟΝ ΤΖΑΜΠΑ ΤΑ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΜΕΤΑΛΛΑ, ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΨΙΧΟΥΛΑ. ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩΛΟΥΝ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΦΘΗΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ, ΟΤΑΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΣΕ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΦΘΗΝΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ; ΕΤΣΙ ΑΛΩΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ: Ένα ακόμα χαρακτηριστικό παράδειγμα του πως λειτουργεί το σύστημα είναι η Ισημερινή Γουινέα, ένα κράτος λίγο μεγαλύτερο από την Πελοπόννησο, εκεί δεν κάνουν δρόμους και σχολεία. Ο τοπικός δικτάτορας απλώς παρήγγειλε να του κτίσουν μια νέα πρωτεύουσα κάπου μέσα στη ζούγκλα. Η χώρα είναι ο τρίτος εξαγωγέας πετρελαίου στην ήπειρο, αλλά δεν έχει ούτε ένα διυλιστήριο, πράγμα που την υποχρεώνει να εισάγει ξανά το τελικό προϊόν φυσικά από τους Κινέζους!!!

- ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΑ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΑ ΚΡΑΤΗ. ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣΙΕΣ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ, ΤΙΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΕΞΩ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΝ ΓΙΑ ΙΔΙΟΝ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΤΟ. ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑΝΕ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΘΩΣ ΕΧΟΥΝ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΜΕ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ.
- ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΤΟΛΟ ΠΛΟΙΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ, ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ, ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΙΝΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΑΜΕΛΗΤΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΤΑΝ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΙ ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ.

ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ: Στο Γκαμπόν και στη Σενεγάλη κατασκευάζουν υδροηλεκτρικά εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής, στην Κένυα και στη Ρουάντα κατασκευάζουν αυτοκινητόδρομους, στην Τανζανία επενδύουν στον αγροτικό τομέα, στη Ζάμπια αγοράζουν εγκαταλελειμμένα ορυχεία χαλκού, στην Αιθιοπία ψάχνουν για πετρέλαιο στην έρημο του Ογκαντέν. Ο κατάλογος είναι ατελείωτος...
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΕΧΤΕ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ, ΚΑΘΩΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΟΠΟΥ ΟΛΟΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΑΝ ΠΑΡΩΝ (Η ΥΠΟΤΑΓΗ ΚΑΤΑ ΕΜΑΣ). ΤΟΥΣ ΔΩΡΟΔΟΚΟΥΝ, ΚΑΝΟΥΝ "ΠΑΡΤΙ" ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΚΙΝΕΖΕΣ ΠΟΡΝΕΣ, ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, ΣΟΔΟΜΙΣΜΟ, ΜΥΗΣΗ ΣΤΙΣ ΣΤΟΕΣ, ΜΕ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΗΝΗ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΡΩΝΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΤΑΧΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ''ΘΕΟΥ'' ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ. ΕΤΣΙ, ΧΕΣΜΕΝΟΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΟ ΤΡΟΜΟ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΤΩΝ ΔΑΙΜΟΝΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ, ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ.

Μέσα στο κλίμα αυτό αντιλαμβάνεται κανείς γιατί στην περυσινή προαναφερθείσα σύνοδο κορυφής που οργάνωσε η Κίνα, έσπευσαν στο Πεκίνο οι ηγέτες των 48 από τις 53 αφρικανικές χώρες. Ο πρόεδρος Χου Ζιντάο ανακοίνωσε στη σύνοδο εκείνη ότι μέχρι το 2009 θα χορηγήσει η Κίνα δάνεια ύψους 5 δισ. δολαρίων στην Αφρική, θα διπλασιάσει τη βοήθειά της προς τις αφρικανικές χώρες και θα διαγράψει εκ νέου τα χρέη των πιο φτωχών από αυτές.

ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΕΓΙΝΑ ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ; ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΑΦΟΥ Η ΚΙΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΜΠΛΟΚΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΔΙΑΤΑΖΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΙΣ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ ΤΗΣ ΜΕΛΑΝΑΣ ΦΥΛΗΣ. ΜΑΣ ΤΑΙΖΟΥΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΟΠΟΥ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΙΣ ΚΙΝΑΣ (GREENPEACE KAI ΛΟΙΠΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ) ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΦΑΛΑΙΝΟΘΗΡΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΙΕΥΤΙΚΑ ΣΚΑΦΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΛΙΕΙΑ ΣΤΙΣ ΘΑΛΛΑΣΕΣ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΔΟΧΩΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ.

Η ΚΙΝΑ ΔΕΝ ΕΙΣΑΓΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ. ΔΕΝ ΕΙΣΑΓΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΑΛΛΟΥ. ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ; ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΕΞΑΓΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΕΣΕΙΣ Η ''ΕΚΛΕΚΤΗ'' ΦΥΛΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΑΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ. ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΣΑΣ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΣΑΜΠΟΤΑΡΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΕΤΕ ΣΤΗ ΚΙΝΑ. ΘΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ. ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΟΛΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΟΤΙ ΠΑΘΑΙΝΕΙ Ο ΜΕΡΝΤΟΚ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΤΙ ΒΡΩΜΑΕΙ. ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΙΣΩΣ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ''ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ'' ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΤΟΝ ΚΑΨΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ. (ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ). ΘΑ ΣΑΣ ΦΑΝΕ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΑΠΑΙΣΙΩΣ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ.

ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ. ΟΤΙ ΛΕΦΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΔΙΠΛΑ ΠΙΣΩ ΚΑΘΩΣ ΟΛΟΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΠΡΟΙΟΝΤΑ MADE IN CHINA ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ ΤΟΥ. ΑΝΟΗΤΟΙ BUSINESSMAN ΚΑΛΑ ΣΤΡΑΒΟΙ ΕΙΣΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΟΥΤΕ ΑΠΛΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ; ΑΦΟΔΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΦΑΝΕΣ. Η ΚΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ. ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΜΥΑΛΟ; ΣΑΣ ΤΟ ΠΟΛΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΤΑΛΜΟΥΔ;

ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 800 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΟΠΟΥ ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ Η ΚΙΝΑ ΔΙΟΙΚΕΙ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ.ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΓΗΣ.
- ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΡΑΙΝΩΝ Π.Χ.ΜΙΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΜΗΚΟΥΣ 2.000 ΧΛΜ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΗΝ ΖΑΜΠΙΑ ΜΕ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΝΤΑΡ ΕΣ ΣΑΛΑΜ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΤΑΝΖΑΝΙΑΣ. ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 70 ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ Ο ΧΑΛΚΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΝ ΙΝΔΙΚΟ ΩΚΕΑΝΟ.

- ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΜΗΚΟΥΣ 1.300 ΧΛΜ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΠΟΛΗ ΜΠΕΝΓΚΕΛΑ ΣΤΟΝ ΝΟΤΟ ΤΗΣ ΑΝΓΚΟΛΑ ΜΕΧΡΙ ΜΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΖΩΝΗ ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΕ ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΖΑΙΡ.

- ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΟΣΤΟΥΣ 8,3 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΓΟΣ ΩΣ ΤΟ ΚΑΝΟ ΣΤΟΝ ΒΟΡΡΑ ΓΙΑ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΦΘΗΝΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ.
- ΣΤΟ ΣΟΥΔΑΝ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΕΝΑΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑΓΩΓΟ ΜΗΚΟΥΣ 1.500 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ .
ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΣΜΟΙΡΟΥΣ ΜΕΛΑΝΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ. ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ Η ΑΦΡΙΚΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΡΑΝΙΟΥ ΤΟΠΟΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕΤΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΑΛΛΑ ΑΠΟΨΙΛΩΝΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΓΗΣ ΜΕ ΔΕΝΔΡΑ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΣΙΑ.
ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ ΔΕΙΝΟΠΑΘΟΥΝ, ΚΑΘΩΣ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΤΟ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ.

ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΤΩΡΑ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΒΡΑΙΟΙ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ. ΖΩΑ ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΚΑΙ ΓΙΝΑΤΕ ΚΟΤΕΣ ΛΥΡΑΤΕΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΦΥΛΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ. ΘΥΜΑΤΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΤΡΙΧΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ. ΣΑΣ ΠΕΤΑΝΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΕΑΝ ΑΡΝΗΘΗΤΕ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΕΙΤΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ, ΕΙΤΕ ΗΘΙΚΑ, ΕΙΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ.

ΥΣ 1: ΤΟ ΣΟΥΔΑΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΜΕΛΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΣΟΥΔΑΝ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ JUDA ( ΣΙΝ ΣΙΩΝ ΣΙΝΑ ΣΕΝΤΑΙ ΤΖΟΥΝΤ ΤΖΕΝΤΑΙ ΙΟΥΔΑΣ) ΤΙΜΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ

ΥΣ 2: ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΓΗΣ, ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΜΕΤΑΛΛΑ, ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΟΠΛΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΜΕ ΕΝΑ ΣΠΑΡΟ ΔΥΟ ΤΡΥΓΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΕΡΔΟΣ ΚΑΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΑΧΑ ΦΙΛΕΙΡΗΝΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΦΥΛΙΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ.

ΥΣ 3: ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΜΕΛΗΜΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΘΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ.Ο ΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ Η ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΑΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΓΝΩΜΗ.

ΥΣ 4: ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΟΤΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΛΙΜΟΚΤΟΝΕΙ. ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΕΝΩ ΗΔΗ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΤΕΧΑΣ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ). ΠΟΙΑ; Η ΑΜΕΡΙΚΗ. ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΜΟΝΟ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΑΡΑΓΕΙ ΚΑΙ Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΑΔΙΡ. ΤΟ ΑΣΤΕΙΟ ΚΑΙ ΣΥΝΑΜΑ ΤΟ ΓΕΛΟΙΟ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΡΩΤΑΝΕ ΤΙ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΕΝΩ ΤΟ ΠΙΟ ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ.

ΥΣ 5 ΛΟΙΠΟΝ ΞΥΠΝΑΤΕ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ Η ΕΞΟΝΤΩΣΤΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ. ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΛΕΝΕ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΚΥΒΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΠΙΤΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΤΑ ΞΕΡΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΥΤΟΣ Η ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΜΑΘΕΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ. ΜΗΝ ΣΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΕΞΥΠΝΟΙ.

ΠΩΣ Η ΚΙΝΑ ΚΑΤΑΚΤΑ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ
http://econews.forumotion.net/t84-topic

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ ΣΤΟ ΚΟΓΚΟ
http://www.defence-point.gr/news/?p=9854

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΑΦΑΡΙ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ
http://www.asante.gr/component/content/article/2-asante/1336-china-in-africa.html

ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΠΛΑΤΙΝΑΣ ΤΗΣ ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ
http://www.tromaktiko.net/2011/02/05/%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%B8%CE%AD%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B6%CE%B9%CE%BC%CF%80%CE%AC%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%B5/

Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12337&subid=2&pubid=351574

ΤΟ ΝΕΟ ΕΛ ΝΤΟΡΑΝΤΟ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=197025

ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΛΓΕΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ
http://news.bbc.co.uk/2/hi/africa/8184499.stm

ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΓΕΡΙΑ
http://www.algeria.com/forums/open-board-forum-libre/19369-17.htm

ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΣΟΥΔΑΝ
http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=625550

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ ΣΤΟ ΣΟΥΔΑΝ
http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/articles/A21143-2004Dec22.html

ΔΑΝΕΙΟ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΣΤΟ ΝΙΓΗΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΟΥΡΑΝΙΟΥ
http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathbreak_1_01/04/2011_385908

Η ΚΙΝΑ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ
http://www.tovima.gr/world/article/?aid=294384

ΚΙΝΕΖΟΙ ΜΠΡΑΒΟΙ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΑΝΘΡΑΚΟΡΥΧΟΥΣ ΣΤΗΝ ΖΑΜΠΙΑ
http://www.epohi.gr/portal/diethni/8162

ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ
http://blogs.ft.com/beyond-brics/2010/05/12/china-makes-its-biggest-investment-in-south-africa-in-two-years/#axzz1ScvdXjUD

ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ
http://ipsnews.net/africa/nota.asp?idnews=42815

ΟΙ ΚΙΝΕΖΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΙΟΠΙΑ
http://translate.google.gr/translate?hl=el&sl=en&tl=el&u=http%3A%2F%2Fwww.ezega.com%2Fnews%2FNewsDetails.aspx%3FPage%3Dnews%26NewsID%3D1009

No comments :