25/07/2011

Πολιτικό "σχίσμα" Βατικανού - Ιρλανδίας

Πολιτικό "σχίσμα" μεταξύ Βατικανού και φανατικά καθολικής Ιρλανδίας από σήμερα καθώς το Βατικανό ανακάλεσε τον πρεσβευτή του στην Ιρλανδία, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στην επίθεση που εξαπέλυσε πριν λίγες ημέρες το Κοινοβούλιο της χώρας κατά της Αγίας Έδρας για την υπόθεση παιδεραστίας στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας. Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Βατικανού δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο αρχιεπίσκοπος Τζουζέπε Λεάντσα κλήθηκε να επιστρέψει στην Αγία Έδρα.

Στις 20 Ιουνίου το Κοινοβούλιο της Ιρλανδίας υπερψήφισε κείμενο στο οποίο το Βατικανό κατηγορείται για «υπονόμευση των θεσμών προστασίας της παιδικής ηλικίας», αλλά και για «ελιτισμό και ναρκισσισμό» στις ηγετικές του τάξεις. Επίσης, οι ιρλανδοί βουλευτές κατηγορούν την Αγία Έδρα ότι υποβάθμισε τις υποθέσεις κακοποίησης ανηλίκων από ιερείς για να προστατεύσει την εικόνα της Καθολικής Εκκλησίας. Το αυστηρό κείμενο του Κοινοβουλίου της Ιρλανδίας, δείχνει τη στροφή της ιρλανδικής οργής από τους εγχώριους ιερείς στην ηγεσία της Καθολικής Εκκλησίας για την αντιμετώπιση του σκανδάλου.
Η μεταστροφή αυτή οφείλεται εν μέρει και σε έγγραφο του Βατικανού προς την Εκκλησία της Ιρλανδίας του 1997, που ήρθε στο φως κατά τη διάρκεια έρευνας για την υπόθεση που έγινε με εντολή της κυβέρνησης. Στο έγγραφο, το πλαίσιο που καθορίζει τις διαδικασίες παραπομπής υποθέσεων κακοποίησης θεωρήθηκε ότι υποβαθμιζόταν καθώς αναφερόταν απλώς ως «κατευθυντήριες γραμμές».

Τμήμα ειδήσεων defencenet

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: ΠΑΓΙΩΣ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΙΣΧΥΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΑΝΑΤΙΚΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΙΡΛΑΝΔΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ (ΙΕΡΝΗΣ) ...ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ. ΑΣΧΕΤΩΣ ΘΕΜΑΤΟΣ, ΑΣΧΕΤΩΣ ΤΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ, ΕΜΕΙΣ ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΙΡΛΑΝΔΩΝ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΣΕ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
ΕΠΙΣΗΣ ΔΡΑΤΤΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΡΛΑΝΔΟΥΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΩΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΑΠΟΚΗΡΥΣΣΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΣΜΟ, ΛΥΝΩΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΚΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΝΔΟ-ΙΡΛΑΝΔΙΚΕΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΔΙΑΜΑΧΕΣ.

Υ.Γ ΤΑ ΑΥΤΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΕΡΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΣΚΟΤΟΥΣ" ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΥΑΛΟΥΣ.

2 comments :

  1. Anonymous27/7/11 10:31

    Στο ζητημα του σκανδαλου παιδεραστιας της καθολικης εκκλησιας ιρλανδιας, εκθεσατε την -ακρως ορθη δι εμε-προταση σας,ολοι οι ιρλανδοι, καθολικοι και προτεσταντες, να επιστρεψουν παραυτα στην πατρωα θρησκεια των κελτων, λυομενων αυτοματως των οποιων υφισταμενων προβληματων που τους ταλανιζουν ως εθνος.

    Μηπως πρεπει να κηρυξετε αναλογου περιεχομενου εκστρατεια,κατα την οποια να ζητειτε απο μακεδονες πατριαρχικους και μακεδονες εξαρχικους να επιστρεψουν στην πατρωα θρησκεια?

    και απο ελλαδιτες χριστιανους και μουσουλμανους (εξωμοτες) της απενατι του αιγαιου ακτης να επιστρεψουν στην πατρωα θρησκεια?

    θα διαφωνησετε οτι η πυριταποθηκη της χερσονησου του αιμου και η πυριταποθηκη της βορειου ιρλανδιας ειναι των αυτων ιστορικων ποιοτικων χαρακτηριστικων?

    ReplyDelete
  2. Anonymous27/7/11 11:26

    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΤΗΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΤΟΥ ΑΙΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΑΣ ΣΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΠΡΟ ΤΗΣ ΕΠΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.

    ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΑΡΚΕΙ ΝΑ "ΑΠΟΣΥΜΠΙΕΣΕΙ" ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΓΕΝΙΚΩΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΕΑΝ ΑΠΟΒΛΗΘΟΥΝ (ΑΠΟΒΑΛΟΜΕΝΕΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΩΣ ΚΑΙ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΟΙ ΕΡΙΔΕΣ ΠΟΥ ΑΥΤΕΣ ΓΕΝΝΟΥΝ. ΔΕΙΤΕ πχ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ)

    ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑΘΕΙ ΜΕ ΚΡΙΤΙΚΟ ΒΛΕΜΑ ΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟΨΕΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΙΑΙΗ ΕΚΡΙΖΩΣΗ ΧΡΙΣΤΑΝΙΚΩΝ ΔΟΞΑΣΙΩΝ, ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΚΟΣΜΟΘΕΑΣΗΣ.

    ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΥΠΟ-ΔΕΧΘΟΥΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΠΟΒΟΛΗΣ, ΕΚΡΙΖΩΣΗΣ ΔΟΓΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΣΜΟΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΑΜΕΣΑ.

    Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΝΙΣΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΕΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑ.

    ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΘΕΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΟΓΜΑΤΩΝ ΠΡΟΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΡΟΣΚΟΛΗΜΕΝΕΣ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΟΠΩΣ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΘΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΣΜΟ.

    ΔΥΣΚΟΛΑ, ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΑΠΟΙΟΣ "ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ" ΣΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.

    Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΟΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΑΠΟ ΟΤΙ ΤΟΥ ΗΝΩΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΟΡΑΤΩΣ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΚΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΧΩΡΕΣ ΟΥΤΕ ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΣ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΟΣ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΩΝ ΤΟΥ.

    Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΣΥΜΠΙΕΣΙΣ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΡΚΕΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΕΚΤΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΤΟ "ΕΛΛΗΝΙΚΟ" ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΕΘΝΟΦΥΛΕΤΙΚΟ.

    ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ ΜΑΣ ΣΕ ΕΘΝΟΦΥΛΕΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΠΡΟΕΧΕΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΑΤΡΩΑ ΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ.

    Η ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΧΗ (ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ) ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΧΡΙΣΤΑΝΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΩΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΔΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΛΗ ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ ΩΣ ΕΘΝΟΣ.

    ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΒΑΣΙΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΩΣ ΔΙΑΡΑΚΤΙΚΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΔΟΓΜΑΤΟΣ.

    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

    Υ.Γ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΑΣ ΣΕ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΑΡΧΙΚΟΥΣ. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΟΛΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ Η ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ ΑΛΛΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟΥΣ ΤΑΤΑΡΟΓΕΝΕΙΣ-ΣΛΑΒΟΓΕΝΕΙΣ.

    ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΥΤΕ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΝΟΣ ΤΟΠΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΘΝΙΚΟΙ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ή ΤΗΝ ΚΑΤΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙ.

    ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ "ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΙ". ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ "ΕΞΑΡΧΙΚΟΥΣ" .

    "ΕΞΑΡΧΙΚΟΙ" ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΛΑΒΟΙ. ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ.

    ReplyDelete