24/06/2011

Ψυχολογική υποστήριξη χρειάζονται οι ... "μετανάστες" !

Το Ελληνικό κράτος μπορεί να μην έχει χρήματα για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, για τους αλλοδαπούς όμως "λεφτά υπάρχουν" και μάλιστα είναι και πάρα πολλά. Το διαβάζαμε και δεν το πιστεύαμε! Ετοιμάζονται να προσλάβουν πενήντα τέσσερις, κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους για να προσφέρουν ψυχολογική βοήθεια στους λαθρομετανάστες! Σας μεταφέρουμε από το περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ της περασμένης εβδομάδος το σχετικό ρεπορτάζ δια του λόγου το αληθές. Γράφει λοιπόν το περιοδικό:

1 εκατ. Ευρώ για... ψυχολογική υποστήριξη!

Πέρα από την πρόσληψη των αλλοδαπών διερμηνέων, από την ανακοίνωση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας της 9ης Φεβρουαρίου του 2011 προέκυψε και η σύναψη συμφωνίας με πενήντα τέσσερις συνολικά κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους οι οποίοι καλούνται - και εκείνοι - να << συνεισφέρουν >> στην κάλυψη των αναγκών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών. Ως αντικείμενο τους ορίζεται η παροχή << ψυχολογικής υποστήριξης σε παρανόμως εισερχόμενους αλλοδαπούς που κρατούνται σε Ειδικούς Χώρους Παραμονής Αλλοδαπών ή σε οποιανδήποτε άλλο χώρο κράτησης της Ελληνικής Αστυνομίας και τελούν υπό καθεστώς επιστροφής στις χώρες προέλευσης - καταγωγής τους>>, ενώ το ποσό που θα δαπανηθεί για τις υπηρεσίες τους δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο, καθώς, βάσει της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, ανέρχεται σε ένα (1) εκατ. Ευρώ!!!

Ένα εκατ. Ευρώ λοιπόν θα πληρώσουν οι Έλληνες, την ώρα που η κυβέρνηση της συμφοράς φέρνει και νέα μέτρα που θα λεηλατήσουν ακόμη περισσότερο τα εισοδήματα μας τα ήδη πετσοκομμένα. Και για την ψυχολογική υποστήριξη των Ελλήνων που δεν έχουν πλέον τα απαραίτητα για να ζήσουν ποιος θα φροντίσει; Το πολιτικό σύστημα έχει πολύ μεγάλες ευθύνες και είναι υπόλογο στον Ελληνικό λαό. Το έχουμε γράψει και άλλη φορά οι πολιτικοί και ο κοινοβουλευτισμός της μεταπολίτευσης, είναι η ταφόπλακα των Ελλήνων. Πρέπει το συντομότερο οι Έλληνες να απαλλαγούν από αυτό το πολιτικό σύστημα. Θα το τολμήσουμε; Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια χρόνου. Ή τώρα ή ποτέ!

ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ: http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=8103

No comments :

Post a Comment