07/06/2011

Πειράζουν και οι ... σημαίες το Ποντίκι ; Ή μήπως τους φοβίζουν ;

simaies
Ένα ... εκπληκτικό ρεπορτάζ, για την περιοχή της Κυψέλης φιλοξένησε πριν από λίγες ημέρες το Ποντίκι. Θέμα του; Όχι οι ληστείες, όχι οι βιασμοί, όχι τα όσα περνούν οι εναπομείναντες Έλληνες της περιοχής, αλλά οι σημαίες που έχουν αρχίσει να εμφανίζονται -μάλλον ως δείγμα απειθαρχίας σε αυτούς που θέλουν να γκετοποιήσουν την περιοχή- στα μπαλκόνια της οδού Δροσοπούλου. Ωραίο θέμα ε;

Διαβάστε τι γράφει η Ηλέκτρα Αλευρίτη, που κάνει το ρεπορτάζ: "Με έκπληξη μάλιστα διαπίστωσα πως το συγκεκριμένο φαινόμενο δεν υπάρχει μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή αλλά και σε άλλες συνοικίες όπου ο αριθμός των μεταναστών είναι μεγάλος και η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί δραματικά. Περιοχές όπως αυτές του Αγίου Παντελεήμονα, της Κεφαλληνίας, της Μένανδρου, της Φυλής (ναι, τα κόκκινα φωτάκια των μπουρδέλων κάνουν παρέα με τις ελληνικές σημαίες)."
Τόσο πολύ την ενοχλεί η σημαία που την συνδέει με τα ... μπουρδέλα, προκειμένου να βγάλει το κόμπλεξ της.

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει η αναφορά στην ακροδεξιά ... βία: "Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι η σημαία συνιστά και άμυνα και επίθεση: σαφής δήλωση ότι «εδώ κατοικούν Έλληνες» προς Έλληνες ακροδεξιούς που εισβάλλουν και τα σπάνε σε σπίτια μεταναστών (μην φάμε και καμιά αδέσποτη) και σαφής δήλωση προς αλλοδαπούς ότι «δεν θα με διώξετε εσείς από το σπίτι μου".

Η φαντασία της αρθρογράφου προφανώς οργιάζει. Εκτός αν πραγματικά πιστεύει ότι στην Δροσοπούλου υπάρχουν καθημερινά εισβολές σε σπίτια αλλοδαπών και οι Έλληνες σημαδεύουν τα σπίτια τους για να μην μπει κάποιος ... κατά λάθος. Όσο για την σημαία; "Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι έτσι κι αλλιώς κατά διαστήματα την έχουμε δει να καίγεται στη Βουλή, στα πανεπιστήμια, στα σχολεία, οπότε προς τι η προσπάθεια να αντλήσουμε «εθνικόφρονα» συνείδηση κρεμώντας την στα μπαλκόνια;"

Είναι φυσικό να μην καταλαβαίνει η συγκεκριμένη κυρία την ανάγκη των Ελλήνων να δηλώσουν ότι υπάρχουν και αυτοί, ακόμη και εάν η πολιτεία τους έχει ξεχάσει. Είναι φυσικό, διότι προφανώς λόγω αριστερής κουλτούρας αδυνατεί να ταυτιστεί με το δράμα των ανθρώπων αυτών.

http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=7914:

1 comment :

  1. Anonymous7/6/11 21:43

    η αριστερη ιδεολογια δεν ειναι ιδεολογια αλλα εκφυλιστικη ψυχοσωματικη αρρωστεια,τιποτε αλλο!

    ReplyDelete