06/05/2011

Υπό κατάρρευση η Βοσνία – Ερζεγοβίνη;

Όταν κάποιοι έγραφαν συστηματικά ότι ο διακανονισμός του μακαρίτη του Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ στο Ντέιτον το 1995 ήταν μια προσωρινή λύση, πολλοί είχαν σπεύσει να λοιδορήσουν κατ’ επανάληψη την άποψη... Τη χειρότερη κρίση από τη σύσταση της αντιμετωπίζει πλέον η Βοσνία – Ερζεγοβίνη, σύμφωνα με το International Crisis Group (ICG), επιβεβαιώνοντας απόλυτα όσους εκτιμούσαν ότι η συγκεκριμένη κρατική οντότητα είναι «θνησιγενής». Η απειλή είναι ξεκάθαρη και αφορά στη διάλυση της χώρας και την ενσωμάτωση του σερβικού και του κροατικού τμήματος (με κάποιες απαραίτητες διευθετήσεις) στις «μητέρες πατρίδες».
Ωστόσο, αυτό που προκαλεί έκπληξη είναι ότι το ICG απευθύνει έκκληση να μην επιχειρηθεί το σταμάτημα του δημοψηφίσματος στον σερβοβοσνιακό τομέα (Republika Srpska) με σκοπό να «μετρηθεί» το κατά πόσον οι Σερβοβόσνιοι συμφωνούν με την παραμονή του Ύπατου Εκπροσώπου της διεθνούς κοινότητας τον οποίον και κατηγορούν ότι συμπεριφέρεται σαν... δερβέναγας. Πολλοί βέβαια υποπτεύονται ότι το συγκεκριμένο δημοψήφισμα αποτελεί πρόκριμα ενός επόμενου με το ερώτημα της ανεξαρτητοποίησης...
ΠΗΓΗ: defencepoint

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: Η ΑΛΛΟΠΡΟΣΑΛΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΟΣ ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΑΚΡΥ ΒΙΟ. ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΙ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ. ΟΥΤΩΣ ή ΑΛΛΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ.

No comments :

Post a Comment