16/03/2011

Πλύση εγκεφάλου ‘κατά του ρατσισμού’ στα βρετανικά σχολεία

Είναι ‘πολιτικά ορθό’ φαίνεται, στους μαθητές στην Βρετανία να διδάσκεται η προπαγάνδα κατά των λευκών και κατά του Βρετανικού Εθνικού Κόμματος (British National Party ή BNP). Παρακάτω φαίνεται σκαναρισμένη η σχολική εργασία ενός παιδιού που έγινε γνωστή σε μέλη του εθνικιστικού κόμματος, από κάποιον γονέα που το παιδί του είναι μαθητής στο καθολικό γυμνάσιο St Benet Biscop στο Bedlington του Northumberland. Σύμφωνα με τον μαθητή, ο δάσκαλος στο σχολείο έγραψε κάποια παραδείγματα «ρατσισμού» στον πίνακα, και η τάξη έπρεπε να τα αντιγράψει και να τα βαθμολογήσει πόσο "σοβαρός" "ρατσισμός" υπήρχε σε κάθε παράδειγμα. Όπως μπορείτε να δείτε από τις προτάσεις που τα παιδιά είχαν να αντιγράψουν, όλα τα παραδείγματα έχουν ως ‘δράστες’ του ‘ρατσισμού’ αποκλειστικά λευκούς μαθητές. Ακόμα και όταν σε ένα παράδειγμα γράφει ότι «ένα αγόρι από ασιατική χώρα έβαλε εσκεμμένα τρικλοποδιά σε ένα λευκό αγόρι," καταλήγει το παράδειγμα ως: "Το λευκό αγόρι αρχίζει καυγά", σαν να θεωρεί ότι το να βάλεις σκόπιμα τρικλοποδιά σε κάποιον αυτό δεν είναι το ξεκίνημα ενός καυγά!

Ακόμα πιο συγκλονιστικό είναι το γεγονός ότι η διαδικασία αυτή επιχειρεί να κάνει πλύση εγκεφάλου στα παιδιά ώστε να μισούν το Βρετανικό Εθνικό Κόμμα, με τη σαφή χρήση του κόμματος σε ένα από τα ‘σχολικά’ παραδείγματα. Έτσι, εφευρίσκει ένα φανταστικό παράδειγμα ενός ‘περιοδικού’ του Βρετανικού Εθνικού Κόμματος που περιέχει "κοροϊδευτικές γελοιογραφίες μαύρων παιδιών και παιδιών από Ασιατικές χώρες" και το παρουσιάζει ως ‘γεγονός’. Έτσι εξηγείται η κατάσταση στο εκπαιδευτικό σύστημα στην Βρετανία, όπου τα μέλη του Βρετανικού Εθνικού Κόμματος απαγορεύονται να διδάσκουν, (μόλις προχθές φαίνεται ότι αυτή η πολιτική απαγόρευσης άλλαξε) με την πρόφαση ότι θα μεταφέρουν δήθεν την πολιτική τους στην τάξη, ενώ το ίδιο το κράτος δίνει το ‘ελεύθερο’ στο να γίνεται πλύση εγκεφάλου στα παιδιά με την δική του αντι-λευκή προπαγάνδα.

Φυλετικές Διακρίσεις: Διακρίσεις εις βάρος της φυλής κάποιου άλλου.

- Ένα λευκό αγόρι αρχίζει ένα καυγά με ένα μικρότερο αγόρι από την Ασία. Στη συνέχεια μιλά για τον αντίπαλό του, ως «ένας από αυτούς».

- Μια κοπέλα φέρνει ένα ρατσιστικό περιοδικό στο σχολείο, που εκδίδει το BNP. Περιέχει άσχημα κινούμενα σχέδια με παιδιά από την Ασία και μαύρα παιδιά.

- Κάποια αγόρια παίζουν ποδόσφαιρο στην ώρα του φαγητού. Ένα ασιατικό αγόρι βάζει εσκεμμένα τρικλοποδιά σε ένα λευκό αγόρι. Το λευκό αγόρι αρχίζει ένα καυγά.

- Σε ένα μάθημα, ένα κορίτσι λέει «η ανεργία συνεχίζει να ανεβαίνει, επειδή οι μετανάστες πήραν όλες τις καλές θέσεις εργασίας». Όχι ‘σοβαρό’.

- Ένα λευκό αγόρι ρωτά ένα παιδί Σιχ γιατί φοράει τουρμπάνι. ‘Σοβαρό’, αλλά όχι ‘ρατσιστικό’.

ΠΗΓΗ: ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

No comments :

Post a Comment