08/03/2011

ΓΑΛΛΙΑ: ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΤΟ "ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ" (F.N) ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Άνοδο του "Μετώπου" και αποκλεισμό του Σαρκοζί από το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία προβλέπει νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύει η εφημερίδα «Λε Παριζιέν». Η δημοσκόπηση επιβεβαιώνει προηγούμενη που δημοσίευσε η ίδια εφημερίδα την Κυριακή και έδινε για πρώτη φορά προβάδισμα στο Εθνικό Μέτωπο (FN). Πιθανή υποψηφιότητα του γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Στρος-Καν αφήνει έξω από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών τον Σαρκοζί, του οποίου η δημοτικότητα βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδό από το 2007.

Ποτέ μέχρι σήμερα υποψήφιος του "Μετώπου" δεν εμφανιζόταν σε δημοσκοπήσεις ότι έφτανε στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.  Ακόμα και ο πατέρας της σημερινής αρχηγού του FN, ο Ζαν-Μαρί Λε Πεν δεν θεωρείτο φαβορί για τον δεύτερο γύρο, αν και το 2002 τα κατάφερε, αφήνοντας τρίτο τον Λιονέλ Ζοσπέν. Η Μαρίν Λε Πεν, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, συγκεντρώνει ποσοστό 24% (+1% από την προηγούμενη δημοσκόπηση), ο Στρος-Καν 23% και ο Σαρκοζί 21%. Σε περίπτωση που υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος είναι ο πρώην αρχηγός του Φρανσουά Ολάντ, και πάλι η Λε Πεν έρχεται πρώτη με 24%, αλλά στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Σαρκοζί με 21% και στην τρίτη ο Ολάντ με 20%.

Η δημοσκόπηση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στον πολιτικό κόσμο της Γαλλίας. Η Αριστερά ρίχνει στον Σαρκοζί την ευθύνη για την άνοδο του "εθνικού μετώπου" και οι Σοσιαλιστές τον κατηγορούν ότι το ευνοεί, πολλαπλασιάζοντας τον τελευταίο καιρό τις αναφορές στις χριστιανικές ρίζες της Γαλλίας. Οι στενοί συνεργάτες του γάλλου προέδρου υποβάθμισαν τη σημασία και την αξιοπιστία των δύο αυτών δημοσκοπήσεων λόγω της αμφίβολης υποψηφιότητας του Στρος-Καν. Το Σοσιαλιστικό Κόμμα έχει διορία μέχρι το φθινόπωρο του 2011 για να επιλέξει τον υποψήφιό του. Η δημοσκόπηση έγινε ηλεκτρονικά στις 5 και 6 Μαρτίου σε δείγμα 1.347 ψηφοφόρων.

1 comment :

  1. ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ. ΟΙ ΛΑΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΖΟΥΣΑΝ ΣΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΤΗΣ ΑΝΡΘΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ.
    ΕΤΣΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΑ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥΣ. ΔΕΝ ΤΟ ΒΡΙΣΚΩ ΚΑΚΟ. ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΥΡΝΑΜΕ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ, ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΡΕΥΝΙΤΕΣ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΖΛ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ. ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΙΝΟ ΣΚΟΠΟ. ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ , ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ.

    ReplyDelete