07/01/2011

Αγαπάμε την Πατρίδα μας ή τις εμμονές μας ;

ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΜΕΤΑ ΣΧΟΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ο Β. Μαρκεζίνης έχει πει πως θα συμμαχούσα και με τον ίδιο τον σατανά προκειμένου να σώσω την πατρίδα μου ! Στην πολιτική ακόμα και οι σωστότερες λύσεις κατά κανόνα είναι οδυνηρές. Ενίοτε οι σωτήριες λύσεις είναι και ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ! Η σωστή πολιτική δεν εμμένει σε αγκυλώσεις και δογματικά πρότυπα. Αναλύει την πραγματικότητα χρονικών συγκυριών και τάσσεται με το πιθανότερο θετικό σενάριο. Πάντα θα υπάρχουν διαφωνούντες, ίσως και με σοβαρά επιχειρήματα. Εάν όμως ο δρόμος της σωστής λύσης είναι μοναδικός ακόμα και οι πατριώτες που διαφωνούν πρέπει συνειδητά να συμβιβαστούν και να συμφωνήσουν. Περισσότερο συνειδητά να συμφωνήσουν παρά να συμβιβαστούν.

Το Ισραήλ είναι ένα μόρφωμα κράτους που καλώς ή κακώς κύριο μέλημα του είναι ένα :
Να μη αφανιστεί από τον Ισλαμικό παράγοντα. Όλα τα άλλα γι αυτό είναι ασήμαντες λεπτομέρειες. Μαζί με την Τουρκία αποτελούν εκ των πραγμάτων της ισχυρότερες δυνάμεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Έχει παντού πλήρη στήριξη των Η.Π.Α., γιατί οι Εβραίοι κατάφεραν κάτι που δεν κατάφεραν οι δικοί μας Έλληνες της διασποράς τόσο καλά : Έχουν Ισχυρό λόγο και επηρεάζουν κατά το δοκούν τα εσωτερικά τουλάχιστον πολιτικά δρώμενα των Η.Π.Α.

Το πρώτο μεγάλο λάθος που κάνουν μερικοί, είναι να συγχέουν – μπερδεύουν - τους Αμερικάνους Εβραίους πολιτικούς με την εξωτερική πολιτική του κράτους του Ισραήλ. Ο Κίσινγκερ ως παράδειγμα ήταν Εβραίος Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ. Δίχως βεβαίως να βλάψει το κράτος του Ισραήλ κοιτούσε επ ωφελεία των ΗΠΑ να βλάψει οτιδήποτε άλλο. Στη σφαίρα αυτού του «άλλου» ήταν και η Ελλάδα, και το κατάφερε άριστα.
Το ίδιο συμβαίνει και με πολλούς Εβραίους όπου κοιτάνε ιδιωτικά συμφέροντα τα οποία ενίοτε βλάπτουν και την Ελλάδα. Τούτο όμως δεν έχει να κάνει με τα συμφέροντα του κράτους του Ισραήλ και ειδικότερα στις περιοχές που ενδιαφέρουν τον Ελληνισμό.
Το ότι δεν είμαστε ΗΔΗ στενοί σύμμαχοι με το Ισραήλ εκείνο είναι που κατά κανόνα που δεν τους αποτρέπει να είναι λιγότεροι φειδωλοί μερικοί, μερικοί στις πάσης φύσεως επιθετικές ενέργειες εναντίον μας… Και κοντολογίς ας τα πούμε έξω από τα δόντια :

Η Εβραϊκή θρησκεία αποδέχεται συνύπαρξη με τη Χριστιανική. Το Ισλάμ όμως, η μουσουλμανική θρησκεία θέλει στη τελική μορφή του να σφάξει όλους τους υπόλοιπους !
Μα καλά θα πείτε εγώ π.χ. είμαι Άθεος τι σχέση έχω με αυτά ; Καμιά, αλλά αν έχεις δίπλα σου Ισλαμιστές διακυβεύεται το κεφάλι σου. Με τους άλλους ΑΠΛΩΣ όχι, μόνο η τσέπη σου διακυβεύεται που είναι όμως ήσσονος σημασίας από το κεφάλι.
Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά υψίστης σημασίας που δεν έχει ακόμα καταλάβει η ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ δυτική συμπεριφορά αλλά και πολιτισμός εν γένει !

Μόλις 2% των Τούρκων δηλώνουν ότι βλέπουν σήμερα την Ελλάδα ως απειλή, σύμφωνα με δημοσκόπηση για την εξωτερική πολιτική. Αντιθέτως οι γείτονες αναγνωρίζουν ως νέους «εχθρούς» τις ΗΠΑ και το Ισραήλ !!!

Από τη στιγμή που το Ισραήλ επιθυμεί συνεργασία στη Μεσόγειο και η Ελλάδα δεν δύναται να καταφέρει και πολλά πράγματα από μόνη της σε σχέση με τη γεωπολιτική θέση που έχουμε, με τους φίλους μας Τούρκους δίπλα, φαντάζει ως μοναδική ευκαιρία. Είναι συμβιβασμός, αλλά ταυτόχρονα ενδυναμώνεται η θέση της Ελλάδας στην περιοχή και θα αποκτήσει ρυθμιστική οντότητα από το ρόλο του κομπάρσου που ουσιαστικά έχουμε μεταπολεμικά αλλά και προπολεμικά.

Για τους Τούρκους μόνο το 2% γι αυτούς αποτελούμε απειλή όπως προείπαμε. Μάλλον το αντίθετο μας βλέπουν, κάτι σαν γεύμα. Οι διεθνιστές προοδευτικοί μας εδώ θέλουν να είναι τα γκαρσόνια αυτού του γεύματος. Και τους βολεύει πάρα πολύ η ασαφής προπαγάνδα εναντίον των Εβραίων. Άλλο που δεν θέλουν για το σχέδιο της προόδου που έχουν καρφωμένο στο μυαλό τους να πέσει η Ελλάδα στις ωδές των βαρβάρων αμαχητί.
Πότε λοιπόν θα καταλάβουμε πως ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου;
Άλλωστε η διεθνής πολιτική είναι κάτι σαν τη ζούγκλα. Δεν σου επιτρέπει να έχεις τους φίλους που επιθυμείς, αλλά καλό θα ήταν να έχεις φίλους «θηρία» που μπορούν να σε προφυλάξουν από τα κοντινότερα σου δήθεν «φιλικά θηρία»…
TEAM APOPSIS

3 σχόλια:

ΚΟΥΡΗΤΗΣ είπε...
Η ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΗ ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ (ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΙΓΟΥΡΟΙ) ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕΤΑΞΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ. ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΘΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ, ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΟΥΝ.

ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟ ΔΗΛΑΔΗ Η ΕΒΡΑΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΤΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΚΡΥΑ ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΟΥ.

ΑΝ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΥΤΗ ΘΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΟΣ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ Η ΚΥΠΡΟΣ (ΚΑΙ Η ΚΡΗΤΗ) ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΠΑΓΙΩΣ "ΖΩΤΙΚΟΣ" ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΑΦΙΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΧΕΡΙ.

Η ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Ή ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΥΓΚΥΡΙΑΚΑ, ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΔΥΟ ΕΧΘΡΩΝ ΤΗΣ, ΚΑΝΕΝΟΣ ΦΙΛΟΥ.

ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΙΣΧΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ Η ΕΛΛΑΣ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΤΡΑΓΙΚΑ ΜΟΝΗ. ΔΙΕΞΟΔΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε, ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΚΙΝΑ, ΕΥΕΛΠΙΣΤΩΝΤΑΣ ΜΕΣΩ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.

ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΑΣ "ΤΩΡΑ ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ" http://isxys.blogspot.com/2010/12/blog-post_2667.html ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ ΜΑΣ.

ΣΕ ΑΥΤΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΧΩΜΑΤΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΩΣ ΟΙ ΘΕΡΜΟΤΕΡΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΕΖΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟΥ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΑΣ.
6 Ιανουαρίου 2011 7:16 μ.μ.

apopsis είπε...
Εγώ προκαταβολικά σας ευχαριστώ για τον χρόνο που διαθέσατε για μια εποικοδομητική κριτική – απάντηση.
Ο σκοπός μας είναι κοινός.
Θα αρχίσω από το τέλος. Αναφέρετε πως η πρόταση σας αντιμετωπίζει προβλήματα από Εβραίους της διασποράς. Το ζήτημα όμως είναι σε τι διακρατική συμφωνία μπορεί να φτάσουν τα δύο κράτη του άρθρου. Αν διαφωνούν Εβραίοι ή Έλληνες της διασποράς αυτό ως ένα σημείο θα τα άφηνε παγερά αδιάφορο.

Πολύ σωστά αναφέρετε και εγώ επαυξάνω, ότι οι προσεγγίσεις εν γένει είναι συγκυριακές. Και έτσι στη διεθνή πολιτική, πάντα εκ των πραγμάτων,πάντα έτσι πρέπει να είναι. Όποιος φρονεί το αντίθετο αφελής είναι. Η άσκηση της εξωτερικής πολιτικής όπως λέει και αναφερθείς καθηγητής στην ανάρτηση, είναι «πολυγαμική»…

Στη ζούγκλα τούτη όμως αναγκάζεται ένα κράτος να κάνει συμβιβασμούς. Η Τουρκία μας πιέζει και μας εμπαίζει συνέχεια. Το θέμα δεν είναι όμως εδώ. Πολλά ακούγονται για εκμετάλλευση φυσικών πόρων. Η Ελλάδα εξαιτίας του αυθαίρετου και ανώμαλου «τανγκο» που της επιβάλλει η Τουρκία δεν φαίνεται να έχει τη δυνατότητα να προβεί σε μονομερή εκμετάλλευση (αν και το δικαιούται).

Εάν προβεί σε συνεκμετάλλευση με τους γείτονες μας αμέσως de facto θίγονται οξύτατα, και κυριαρχικά δικαιώματα μας σε τραγικό μάλιστα βαθμό (Είναι ικανοί να το κάνουν και θα είναι τραγωδία).

Εάν παρεισφρήσει όμως στο οικονομικό πλαίσιο συνεκμετάλλευσης το Ισραήλ δημιουργούνται ίσως θετικότερες επιπλοκές για μας και (κατ αντιστοιχία) αρνητικότερες για τους γείτονες «φίλους» μας :

1) Το Ισραήλ θα προστατεύσει και στρατιωτικά τα οικονομικά του συμφέροντα συνεκμετάλλευσης. Ακριβώς όχι για τα φιλελληνικά του αισθήματα αλλά δικαιώματα τσέπης που αναφέρω έμμεσα και στην ανάρτηση.
2) Δεν θα θέλει να μας φάει καν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο, λεφτά από τη συνεκμετάλευση θα θέλει μόνο, πράγμα που επιζητούν οι γείτονες μας ακόμη κι αν βρούμε πετρέλαιο στη Σαλαμίνα (πέρασε και από εκεί κοντά τις προάλλες να μας χαιρετήσει και ένα Τούρκικο πολεμικό ; )

Βέβαια υπάρχουν και οι δικές σας προτάσεις ακόμη σοβαρότερες, και με ιδιαίτερη εμβάθυνση, στις αναρτήσεις που προτείνετε άνωθεν. Ότι μας συμφέρει περισσότερο δίχως κανένα άλλο πάθος !

Δυστυχώς όμως πάντα θα καταλήγουμε στο συμπέρασμα εκείνο των ολίγιστων πολιτικών.
Εδω οτι και να πούμε λίγο θα είναι.
6 Ιανουαρίου 2011 10:00 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...
Αν και στο Υπουργείο διέθεταν τον ίδιο χρόνο και σκέψη ,αντι για ταξίδια ,σίγουρα η εξωτερική πολιτική μας θα είναι σαφώς καλύτερη .
Συγχαρητήρια για την προσπάθεια προσεγγισης της αλήθειας για το καλό της πατρίδας .
ενας ανώνυμος σκεπτόμενος
6 Ιανουαρίου 2011 10:51 μ.μ

No comments :

Post a Comment