05/10/2015

"Trident Juncture-2015": Τα μεγαλύτερα γυμνάσια του ΝΑΤΟ τα τελευταία 13 χρόνια

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ "ΦΙΓΟΥΡΑ" ΣΤΟΝ "ΑΝΤΙΠΑΛΟ" ΤΟΤΕ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΟΝ "ΑΝΤΙΠΑΛΟ" ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ, ΟΠΟΤΕ ΤΟΤΕ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΕΙ ΤΑ "ΟΡΙΑ" ΤΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ. ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΝΑΤΟΙΚΟΙ ΕΠΙΤΕΛΕΙΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΠΟΥ ΕΙΣΗΓΗΘΑΤΕ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ..."ΠΑΠΑΡΙΑ"; Η ΔΙΑΦΑΙΝΟΜΕΝΗ (ΕΣΤΩ ΤΩΡΑ ΜΟΝΟΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ) ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ !!! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΤΕ ΣΤΟΝ "ΑΝΤΙΠΑΛΟ". ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΟΝΑΔΕΣ ..." «ειδικού σκοπού»"... ;;;; ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΝΑΤΟ, ΟΠΩΣ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΟΝΟΜΑΖΕΤΕ "ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ".

Υ.Γ: Η ΝΑΠΟΛΗ ΟΛΟ ΚΛΕΙΝΕΙ ΚΙ ΟΛΟ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΚΕΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ. ΤΕΛΙΚΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ή ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ;

Η μεγαλύτερη νατοϊκή άσκηση την τελευταία δεκαετία ξεκίνησε ουσιαστικά από χθες, τυπικά από σήμερα στο νοτιοδυτικό τμήμα της Ευρώπης. Σε αυτήν συμμετέχουν περίπου 36.000 στρατιώτες από 30 χώρες, 60 πολεμικά πλοία και 200 ​​αεροσκάφη, αναφέρει ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων και θα είνα ιη μεγαλύτεη άσκηση από το 2002 όταν έλαβαν μέρος 40,000 στρατιώτες στην “Strong Resolve”. Σύμφωνα με το πρακτορείο, κατά την διάρκεια της άσκησης «Trident Juncture-2015», η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Νοεμβρίου θα λάβουν μέρος δυνάμεις από την Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία, ενώ θα την παρακολουθήσουν και μονάδες «ειδικού σκοπού» των χωρών του ΝΑΤΟ και των συμμάχων τους, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας. Επιπλέον, η άσκηση θα επεκταθεί στον Ατλαντικό Ωκεανό και την Μεσόγειο Θάλασσα με την εκτέλεση πλήθους σεναρίων. Οι ασκήσεις θα καταδείξουν τις δυνατότητες της κοινής επιχειρησιακής δύναμης, (Task Force) του ΝΑΤΟ σε συνθήκες υψηλών απαιτήσεων, προσομοιάζοντας μάλιστα με πολεμικές συνθήκες.

Οι ασκήσεις θα συντονίζονται από το νατοϊκό αρχηγείο στην Νάπολη, ενώ στην πόλη της Σικελίας, Τράπανι θα βρίσκεται το κέντρο διοίκησης των αεροπορικών δραστηριοτήτων, από την Ισπανία θα συντονίζονται οι χερσαίες επιχειρήσεις, καθώς και από την Πορτογαλία οι ναυτικές ασκήσεις, όπως ανακοίνωσε το ΝΑΤΟ. Το σενάριο της άσκησης προβλέπει την συμμετοχή όλων των κλάδων που θα συμμετέχουν σε έναν σύγχρονο πόλεμο, συμπεριλαμβανομένης της πυραυλικής άμυνας, της διοίκησης κυβερνοπολέμου, η οποία θα δράσει σε ένα περιβάλλον «υβριδικού πολέμου», διενεργώντας μάλιστα και προπαγάνδα», ανέφεραν ιταλικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα νατοϊκούς αξιωματούχους . Αναφέρεται επίσης ότι «μέρος της άσκησης θα υλοποιηθεί από τα κοινωνικά δίκτυα, τα οποία αναμένεται να «χρησιμοποιηθούν» σε «αγώνα όχι μόνο με συμβατικό εχθρό, αλλά και με πραγματικούς αντιπάλους». Ο επικεφαλής των ασκήσεων της Συμμαχίας Jean-Paul Palomeros δήλωσε ότι «οι επερχόμενες ασκήσεις δεν σχετίζονται με την κρίση στην Ουκρανία και την επιδείνωση των σχέσεων του ΝΑΤΟ με την Ρωσία».

http://www.rt.com/news/313629-nato-swift-response-exercise/

3 comments :

  1. Anonymous5/10/15 16:48

    Υ.Γ: Η ΝΑΠΟΛΗ ΟΛΟ ΚΛΕΙΝΕΙ ΚΙ ΟΛΟ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΚΕΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ. ΤΕΛΙΚΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ή ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ;

    Μέρος των δραστηριοτήτων προβλέπετε να έλθει στα χανιά όπως ακούγετε?

    ReplyDelete
  2. Anonymous5/10/15 17:50

    ΜΙΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΕΚΕΙ ΚΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΤΟΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ. ΑΥΤΗ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΩΣ ΚΛΕΙΝΕΙ.

    3 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΑΥΤΟ ..."ΣΕΡΝΕΤΑΙ". ΜΑΛΙΣΤΑ ΥΠΗΡΞΑΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΤΑ ΤΟΥ ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΛΕΓΑΝ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΒΙΟΤΕΧΝΙΕΣ ΕΚΕΙ, ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΕΣΤΕΙΛΑΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΕΙΑ Κ.Λ.Π
    ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ ΕΦΑΡΜΟΣΑΝ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ) ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΕΙΝΑΝ ΟΠΩΣ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΟ ΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΤΟΥΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΚΙ ΑΛΛΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΗΣ. Η ΒΑΣΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΑΠΟ ΝΑΥΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΩΣ ΘΑ "ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΖΟΤΑΝ" ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΣΩΜΑΤΑ ΤΩΝ Ε. Δ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΘΑ "ΜΕΓΑΛΩΝΕ" ΣΕ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ.

    ΤΑ ΕΤΗ ΠΑΡΗΛΘΑΝ ΚΙ ΑΚΟΜΗ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΝΑΠΟΛΗΣ.

    ReplyDelete
  3. Anonymous6/10/15 11:12

    Αυτό λέω, οι εργασίες που γίνονται στα χανιά είναι μάλλον για την μεταφορά των δραστηριοτήτων "κάποιας" ιταλικής βάσεως όπως μου είπε φορτηγατζής που δουλεύει πάνω στο έργο πρόσφατα.

    12G

    ReplyDelete