21/09/2015

Παράξενες εκεχειρίες μεταξύ συριακών δυνάμεων και ΙΚ… - Άλλοι 75… Ράμπο αντικαθεστωτικοί μαχητές στη Συρία

Την κατάπαυση του πυρός σε τρεις περιοχές της χώρας συμφώνησαν ισλαμιστές μαχητές και Συριακός Στρατός, σύμφωνα με συριακές πηγές. Η εκεχειρία θα ισχύσει σε δύο περιοχές της επαρχίας Ιντλίμπ και στην πόλη Ζαμπαντανί, στα σύνορα με τον Λίβανο. Όπως αναφέρει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεν υπάρχουν πληροφορίες για τη διάρκεια της εκεχειρίας. Ωστόσο, ανέφερε πως οι δύο πλευρές συνεχίζουν τις επαφές με στόχο την επίτευξη ευρύτερης εκεχειρίας. Ο Συριακός Στρατός εκτόξευσε επίθεση με στόχο την ανακατάληψη του Ζαμπαντανί, την οποία, από τον Ιούλιο, κατέχουν ομάδες αντικαθεστωτικών, αλλά και δυνάμεις του Μετώπου αλ Νούσρα. Μαχητές της ίδιας οργάνωσης πολιορκούν και δύο σιιτικά χωριά στην επαρχία Ιντλίμπ και τα οποία θα περιληφθούν στην συμφωνία για εκεχειρία. Στις μάχες εκεί έχουν σκοτωθεί, τις τελευταίες δύο ημέρες, περισσότεροι από 110 άνθρωποι.

Ύστερα από μήνες συζητήσεων, συσκέψεων, δαπανών και εκπαίδευσης, 75 ολόκληροι αντικαθεστωτικοί μαχητές εκπαιδευμένοι μετά κόπων και βασάνων στην Τουρκία, πέρασαν στο συριακό έδαφος για να ανατρέψουν τα στρατιωτικά εκεί δεδομένα συντρίβοντας ότι βρουν στο πέρασμά τους, ως άλλοι Ράμπο. Μετά το φιάσκο της «Μεραρχίας 30», οι 50+ εκπαιδευμένοι από Τούρκους και Αμερικανούς μαχητές της οποίας, εξοντώθηκαν με την είσοδό τους σε συριακό έδαφος, στέλνονται στην Συρία οι 75 για να συντρίψουν, προφανώς, το Ισλαμικό Κράτος. Πάντως οι 75 εφοδιάστηκαν και με 12 οχήματα, εξοπλισμένα με πολυβόλα, γεγονός που καθιστά την επιτυχία τους κάτι περισσότερο από βέβαιη, σύμφωνα με τους εμπνευστές της όλης επιχείρησης. Μάλλον γι’ αυτό δεν ασχολήθηκαν με την είδηση οι διεθνείς… bookmakers, οι τζογαδόροι θα προεξοφλούσαν τη συντριβή του Ισλαμικού κράτους και αυτοί θα έχαναν τα λεφτά τους.

Συνολικά, Αμερικανοί και Τούρκοι επιδιώκουν να εκπαιδεύσουν περί τους 5.500 αντικαθεστωτικούς αντάρτες, άρα μιλάμε για μια διαδικασία η οποία θα πάρει κάμποσα χρόνια για να ολοκληρωθεί… και θα φέρει αποτέλεσμα εάν δεν έχουν εξοντωθεί οι προηγούμενοι που θα στέλνονται περιοδικά στη Συρία. Αντί όμως να φροντίσουν για την συνολική εκπαίδευση των ανδρών αυτών, ώστε μαζικά να ριχθούν στον αγώνα έχοντας όντως αντίκτυπο σε αυτόν, οι εμπνευστές του σχεδίου προτιμούν να στέλνουν στην Συρία τους αντικαθεστωτικούς, σε μικρές και κατά συνέπεια ευάλωτες ομάδες μάχης, τα μέλη των οποίων αδυνατούν να αξιοποιήσουν τις αμερικανικές τακτικές Hit and Run. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης και εξοπλισμού των φτωχών αντικαθεστωτικών στοιχίζει 500 εκατ. δολάρια. Ωστόσο, φαίνεται πως οι ζωές των αντικαθεστωτικών μαχητών δεν εκτιμούνται ιδιαιτέρως από τους σχεδιαστές της επιχείρησης, που δείχνουν να έχουν άλλα πράγματα στο μυαλό τους. Ή οδηγίες για να κερδίσουν απλά χρόνια. Όπως δήλωσε ο στρατηγός Λόιντ Όστιν στη Γερουσία, από τη Μεραρχία 30 έχουν απομείνει μόνο πέντε μαχητές ενεργοί στο συριακό έδαφος.

http://www.defence-point.gr/news/

No comments :

Post a Comment