22/03/2013

Ο Νετανιάχου ζήτησε συγνώμη από τον Ερντογάν... ΚΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ.

ΤΥΠΙΚΟ ΘΕΜΑ Η "ΣΥΓΓΝΩΜΗ" ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΡΡΑΓΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΣ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ. ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΙΛΕΙ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΕΡΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟ-ΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΧΛΕΥΑΖΑΝ ΤΙΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ, ΤΙΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ..."ΣΧΕΣΕΙΣ". ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ (21/6/12) ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΘΕΤΟΥΣΑΝ ΤΗ ΘΕΣΗ ΜΑΣ: http://isxys.blogspot.com/2012/07/blog-post_5367.html

ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ. ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑΜΕ ΕΝΤΟΝΗ "ΕΚΠΛΗΞΗ" ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ "ΠΑΓΩΜΑΡΑ" ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΟΤΑΝ ΑΥΤΗ Η ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ (29/6/12) ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΕ ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ: Ο Πούτιν προσφέρθηκε να μεσολαβήσει ώστε να βελτιωθούν οι σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ ΚΑΙ ΚΟΒΕΙ ΜΕΡΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ! ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΥΜΠΤΩΜΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. ΕΙΧΕ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΚΑΙ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΠΟΥ ΛΙΓΟ-ΠΟΛΥ ΛΕΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ. ΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ. ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΥΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΛΗΚΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΣΧΕΤΟΥΣ.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΕΠΙΘΥΜΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΜΕΛΛΕΙ ΓΕΝΕΣΘΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ. ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ. ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ Η "ΤΟΥΡΚΕΛΛΑΔΑ" ΩΣ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ "ΗΠΑΜ" ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΥΔΕΙΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΧΕΣΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΗΔΗ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝ ΠΟΛΛΟΙΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ. Η "ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ" ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΙ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ...

ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΑΛΛΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ

http://isxys.blogspot.com/

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ...ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ "ΣΥΓΓΝΩΜΗΣ"

Για τον θάνατο τούρκων ακτιβιστών οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους το 2010, κατά τη διάρκεια επέμβασης ισραηλινών στρατιωτών σε σκάφη φιλανθρωπικού στολίσκου που κατευθυνόταν στη Γάζα, απολογήθηκε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, στον τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Όπως μεταδίδει το Reuters, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου που εκδόθηκε μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα στο Ισραήλ, οι κ.κ. Νετανιάχου και Ερντογάν είχαν τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα. «Οι ΗΠΑ εκτιμούν βαθύτατα τη στενή συνεργασία μας με την Τουρκία και το Ισραήλ και αποδίδουμε μεγάλη σημασία στην αποκατάσταση των θετικών σχέσεων τους με στόχο την προώθηση της ασφάλεια και ειρήνη στην περιοχή» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Λ. Οίκος. Ο κ. Νετανιάχου σημείωσε ότι είναι έτοιμος να συμφωνήσει σε καταβολή αποζημιώσεων στις οικογένειες των εννέα θυμάτων τουρκικής εθνικότητας στη συμπλοκή στο κατάστρωμα του Μαβί Μαρμαρά, ενώ από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Τουρκίας φέρεται να αποδέχθηκε τη συγγνώμη του ισραηλινού ομολόγου του και να συμφώνησε μαζί του σε ό,τι αφορά την ανάγκη ομαλοποίησης των σχέσεων Τουρκίας – Ισραήλ.

Η Ισραηλινή εταιρία Elbit υπέβαλε αίτημα στην κυβέρνηση του Ισραήλ για την έγκριση πώλησης νέων σταθμών ελέγχου για μη επανδρωμένα αεροσκάφη UAV τύπου HERON στην Τουρκία. Η είδηση έγινε αμέσως γνωστή έπειτα από τη "συγγνώμη" του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου στον τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τον θάνατο 9 Τούρκων ισλαμιστών ακτιβιστών οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους το 2010, κατά τη διάρκεια επέμβασης ισραηλινών στρατιωτών στο πλοίο Μαβί Μαρμάρα. Η εταιρία μόλις λάβει τη σχετική έγκριση από το Τελ Αβίβ αναμένεται να προχωρήσει σε πώληση επίγειων σταθμών εδάφους μέσω συνεργασίας με τουρκικές εταιρίες. Σημειώνεται ότι από τα 10 μη επανδρωμένα αεροσκάφη HERON που αποκτήθηκαν από το Ισραήλ, μόνο 3 είναι επιχειρησιακά καθώς υπάρχει διαθέσιμος μονάχα ένας σταθμός ελέγχου. Η Τουρκία είχε ζητήσει επιπλέον σταθμούς ελέγχου για να αξιοποιήσει το σύνολο του στόλου των HERON αλλά το αίτημα είχε απορριφθεί από το Ισραήλ, μετά το επεισόδιο με το Mavi Marmara. Η επανεκκίνηση της διαδικασίας φαίνεται ότι αποτελεί μέρος της διαδικασίας εξομάλυνσης των σχέσεων των δύο χωρών.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ισραηλινή απολογία «made in the US» στον πασά Ερντογάν…
Χοντραίνει το «παιχνίδι» στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και η Ελλάδα οφείλει να έχει την προσοχή της τεταμένη, καθώς η εξέλιξη στις σχέσεις της Τουρκίας με το Ισραήλ θα έχει επιπτώσεις στα ζητήματα ελληνικού ενδιαφέροντος. Όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, λίγη ώρα προτού ο Αμερικανός πρόεδρος αναχωρήσει από το Τελ Αβίβ για την πρωτεύουσα της Ιορδανίας, Αμάν, οι ηγέτες της Τουρκίας και του Ισραήλ είχαν τηλεφωνική συνομιλία, προφανώς με αμερικανική διαμεσολάβηση, με τον Νετανιάχου να αποδέχεται «επιχειρησιακά σφάλματα» και να απολογείται για τους νεκρούς από την επιδρομή. Ο Ερντογάν δέχθηκε τη συγνώμη και οι δυο πλευρές θα προχωρήσουν σε συμφωνία αποζημίωσης των οικογενειών των θυμάτων. Είναι βέβαιο, ότι η ενέργεια αυτή είχε προσυμφωνηθεί ανάμεσα στην αμερικανική και την τουρκική πλευρά, με τους Τούρκους που χάρισαν στον Ομπάμα μια διπλωματική επιτυχία στο ταξίδι του στη Μέση Ανατολή, ετοιμάζονται να ζητήσουν τα δικά τους ανταλλάγματα…

Η συνομιλία αποτελεί προφανώς επιτυχία και δεν χρειάζεται μεγάλη φαντασία για να αντιληφθεί κανείς τι θα επακολουθήσει. Οι δυο πλευρές θα εμπλακούν σε συζητήσεις και ανάμεσα στα ανταλλάγματα που θα ζητήσουν οι Τούρκοι είναι και το ζήτημα που τους «καίει»: Τη συμμετοχή στην αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων της Ανατολικής Μεσογείου. Ίσως μάλιστα να δούμε και άλλο ένα περίεργο διπλωματικό τρικ… Οι Τούρκοι να μεσολαβούν ανάμεσα στους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους και οι Ισραηλινοί ανάμεσα στους Τούρκους και τους Κύπριους… Αυτό δεν σημαίνει ότι οι διμερείς σχέσεις του Ισραήλ με την Τουρκία μπορούν να επανέλθουν στο επίπεδο που βρίσκονταν στα προ του «Μαβί Μαρμαρά» επίπεδα, σημαίνει όμως, ότι μπαίνουμε σε μια περίοδο όπου οι προκλήσεις για την ελληνική διπλωματία θα αποδειχθούν πολύ μεγάλες… Εν αναμονή λοιπόν, οι ενδείξεις υπόσχονται μεγάλο ενδιαφέρον.

Σφοδρά πυρά δέχτηκε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, από τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, Αβιγκντόρ Λίμπερμαν, για την τηλεφωνική απολογία στον Τούρκο πρωθυπουργό Ερντογάν, μετά από παρέμβαση του Αμερικανού προέδρου, Μπάρακ Ομπάμα. Ο Λίμπερμαν ανέφερε ότι πρόκειται για σοβαρό σφάλμα η αναφορά σε «επιχειρησιακά λάθη», υποστηρίζοντας ότι οι Ισραηλινοί στρατιώτες ενήργησαν σε αυτοάμυνα, αφού πρώτα δέχθηκαν επίθεση από τους «ακτιβιστές». Η «συγνώμη» των Ισραηλινών θα οδηγήσει σε τερματισμό των τουρκικών νομικών ενεργειών σε βάρος των αξιωματούχων, στρατιωτικών και μη, που έλαβαν μέρος στον σχεδιασμό ή/και την εκτέλεση της επιχείρησης, ενώ οι Ισραηλινοί θα καταβάλλουν αποζημιώσεις στις οικογένειες των θυμάτων. Αντίθετα με τον Λίμπερμαν, οι νέοι κυβερνητικοί εταίροι στη νέα κυβέρνηση Νετανιάχου στο Ισραήλ, στήριξαν την ενέργεια του πρωθυπουργού, προβάλλοντας την ανάγκη να προταθεί η διπλωματική σκοπιμότητα…

http://www.defence-point.gr/news/?p=71900

Βόμβες από τον πρώην υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Αλόν Λιέλ, ο οποίος μιλώντας στο CNN Turk υποστήριξε ότι η ομαλοποίηση των σχέσεων Ισραήλ-Τουρκίας θα φέρει δραματικές αλλαγές στην Ανατολική Μεσόγειο. Και πρόσθεσε ότι για το θέμα του φυσικού αερίου “θα συνομιλήσουμε με την Τουρκία”! Ποιος μπορεί να μην σκεφτεί ότι η αποσταθεροποίηση στην Κύπρο δεν έχει σχέση με όλα αυτά; Ποιος μπορεί να παραβλέψει την στενότατη σχέση που έχει αναπτύξει η Γερμανία με την Τουρκία; Και ποιος μπορεί να μην πιστέψει ότι όλα αυτά συνδέονται άμεσα; Το CNN Turk ρώτησε τον Λιέλ αν το Ισραήλ θα διακόψει τη συνεργασία με την Κύπρο για το φυσικό αέριο. Απέφυγε να απαντήσει αλλά αποδέχθηκε ότι η ομαλοποίηση των σχέσεων του Ισραήλ με την Τουρκία θα φέρει «δραματικές αλλαγές» στην Ανατολική Μεσόγειο. «Στο ζήτημα του φυσικού αερίου θα συνομιλήσουμε με την Τουρκία», ήταν η τελική απάντηση του κ. Λιέλ.

http://www.onalert.gr/stories/gia-to-fysiko-aerio-tha-milisoume-me-tin-tourkia-vomva-apo-to-israel

5 comments :

  1. Anonymous23/3/13 07:12

    Το ότι υπήρξαν διπλωματικά επεισόδια μεταξύ των δύο χωρών είναι αδιαμφησβήτιτο, οι έλληνες αντίστοιχα δεν είχαν ποτέ παρόμοια προβλήματα με το ισραήλ. Όσοι μιλάμε για καλές σχέσεις με ισραήλ και ΗΠΑ είχαμε προβλέψη την γυριστή των ρώσων, και βέβαια τώρα οι υπέρμαχη του ''ξανθού γένους'' που θα έσωζε των ελληνισμό κάνουν τους κινέζους. Απ'την άλλη οι ΗΠΑ αναμένεται να ανακοινώσουν σύντομα έμπρακτη στήριξη προς την κύπρο, διότι βλέπουν συμφέρωντα στην περιοχή που οι ρώσοι με την δειλία ή βλάκεία που τους διακατέχη συνήθως, κάνουν πως δεν τα βλέπουν. Α και για να μην ξεχνιώμαστε, τα 400 άρματα περιμένουν ακόμη να τα πάρουμε.

    ReplyDelete
  2. Anonymous23/3/13 10:40

    Η ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΘΙΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ.

    ΙΣΩΣ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΑΝ ΦΥΣΙΚΑ ΥΦΙΣΤΑΤΟ "ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ" ΙΣΡΑΗΛ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ (ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ) ΔΕΝ ΣΥΝΕΒΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΣ ΠΟΤΕ.

    ΕΠΙΠΛΕΟΝ Η ΤΥΠΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗ ΙΔΙΑ "ΣΥΜΜΑΧΙΑ" ΣΤΟ ΝΑΤΟ, ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΙ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.

    ΕΙΤΕ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΜΑΣ (ΣΤΟ ΝΑΤΟ) ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟΝ ΡΟΛΛΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ (ΩΣ ΔΟΥΡΕΙΟΥ ΙΠΠΟΥ) ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ ΕΙΤΕ Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΚΕΙ

    ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΟΥΤΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΘΕΛΗΣΗ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ.

    ΑΡΑ ΕΣΕΙΣ ΚΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΗΘΕΛΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΙΩΝΙΣΗ ΤΗΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΣΤΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ

    ΕΜΕΙΣ ΑΠΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑΜΕ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΩΣ ΤΟ ΕΝΝΟΟΥΜΕ (http://isxys.blogspot.com/2011/10/blog-post_3654.html) ΣΤΗΝ ΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΩΦΕΛΗΜΑΤΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ.

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΝ. ΠΟΛΥ ΦΟΒΟΥΜΑΣΤΕ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΣ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ "ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ" ΚΙ ΑΥΤΟ ΒΛΑΠΤΕΙ ΕΞΙΣΟΥ ΑΝ ΟΧΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ.

    ΕΙΤΕ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΙΚΑΝΗ ΝΑ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΕΙΤΕ ΘΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΚ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΙΚΑΝΗ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΤΕ ΑΠΛΑ ΘΑ ΚΑΤΑΡΕΥΣΕΙ ΟΛΗ Η ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΤΕΡΥΓΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.

    ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΙΟΣ Ο ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ, ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΓΙΓΑΝΤΩΘΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΕΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΘΕΤΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ.

    ΠΑΝΤΩΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ (ΓΙΓΑΝΤΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ) ΟΥΤΕ ΟΙ ΗΠΑ ΟΥΤΕ ΒΕΒΑΙΩΣ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΙ "ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ".

    ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ.

    Υ.Γ: ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΙΔΙΚΟΙ ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΠΟΥ "ΒΛΕΠΟΥΝ" ΩΣ ΚΡΙΣΙΜΟ ΣΗΜΕΙΟ "ΤΟΜΗΣ" ΚΙ ΕΠΑΦΗΣ ΟΧΙ ΤΗΝ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΑ. (ή ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ) ΑΥΤΟ ΤΟ ...ΜΙΚΡΟ "ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΛΑΘΟΣ" ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΕΞΑΓΩΓΗ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΩΝ ΕΚΤΙΜΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΡΑ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ. ΘΑ ΠΕΙΤΕ ΕΧΕΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ;;; ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ Η ΑΝΑΤΟΛΙΑ ΣΥΝΟΡΕΥΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ...ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΑΙ ΓΙΑ ΑΠΛΟ "ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ" ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ ή ΓΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΠΑΙΓΝΙΟ.

    ΟΙ ΟΡΟΙ ΤΟΥ "ΨΥΧΡΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ" ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΞ'ΑΝΑΓΚΗΣ ΕΙΤΕ ΝΙΚΑΣ ΕΙΤΕ ΧΑΝΕΣΑΙ. Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΩΝ (ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ) ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΑΣΚΟΠΗ ΚΑΙ ΑΣΤΟΧΗ.

    ΦΥΣΙΚΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΚΤΙΜΗΣΗ... ΘΑ ΔΟΥΜΕ

    ReplyDelete
  3. Anonymous23/3/13 15:27

    ΠΑΝΤΩΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ (ΓΙΓΑΝΤΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ) ΟΥΤΕ ΟΙ ΗΠΑ ΟΥΤΕ ΒΕΒΑΙΩΣ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΙ "ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ".

    Μα δεν δώσαμε ούτε στο ισραήλ ούτε στις ΗΠΑ την ευκαιρία να διαπιστώσουν ότι θα εξυπηρετήσουμε δικά τους συμφέροντα στην περιοχή. Αυτοί λανθασμένα όπως λες στηρίζωντε στους τούρκους διότι χρόνια τώρα η ιδεολογική ηγεμονία τις αριστεράς στην ελλάδα μας έχει απομακρύνη απ'την συγκεκριμένη συμαχία. Θα μπορούσαμε να εκμεταλευτούμε τα γεγονότα μεταξύ τουρκίας ισραήλ.Πάντως επαναπροσέγγιση δεν πέζη, όσο η τουρκία θα στηρίζη το ιραν οι εβραίοι θα προσεγγίζουν τους έλληνες, απλά πρέπει να τους δείξουμε κάτι κι εμείς.

    ReplyDelete
  4. Anonymous23/3/13 18:20

    ΝΑΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ. ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΔΕΝ ΔΩΣΑΜΕ. ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΝΕΙΣ ΟΜΩΣ, ΟΤΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΘΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΙΣΩΣ ΑΠΛΑ ΕΝΟΧΛΕΙ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΟΝΑΕΙ (ΓΙΓΑΝΤΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ) ΚΑΙ ΘΑ "ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΟΥΣΑΝ" ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΝΑ ..."ΔΕΙΞΟΥΝ" ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

    ΑΓΝΟΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ; ΕΣΦΑΛΜΕΝΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ; ΙΣΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΠΗΡΕΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ..."ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ " ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ; ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΧΕΔΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕ ΜΑΣ "ΑΘΛΙΑ" ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ, Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΤΑΙ ΩΣ ΕΠΑΘΛΟ ΚΙ ΟΧΙ ΩΣ "ΚΑΚΟ ΠΑΙΔΙ" ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ.

    ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΥΑΡΕΣΤΗΘΕΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΧΩΡΑ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΕΙ. ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΥΣ. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΥΧΕΙ. Η ΤΟΥΡΚΙΑ "ΚΑΝΕΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΤΗΣ" ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΩΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΗ, Η ΕΛΛΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΦΕΡΕΤΑΙ ΠΕΙΘΗΝΙΩΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΧΑΜΕΝΗ.

    ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΟΥΔΕΙΣ ΕΚ ΤΩΝ "ΜΕΓΑΛΩΝ" ΠΑΙΚΤΩΝ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΙΓΑΝΤΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ. ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΣΗΓΟΥΝΤΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΗΠΑ, ΡΩΣΙΑΣ, ΙΣΡΑΗΛ.

    ΟΣΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ (ΙΔΙΩΣ ΑΠΟ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΛΟΜΠΥ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ) Η ΓΙΓΑΝΤΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ ΚΑΙ ΤΟΤΕ (ΜΕ ή ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ) ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΗ ΜΟΙΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.(ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ)
    ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΖΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ. ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ.

    ReplyDelete
  5. Anonymous23/3/13 20:26

    ΝΑΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ. ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΔΕΝ ΔΩΣΑΜΕ. ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΝΕΙΣ ΟΜΩΣ...

    Σωστά, δεν το είχα σκεφτή έτσι. Πάντως οι δυτικοί δείχνουν να τρελάθηκαν και βάλθηκαν να εξαφανιστούν. Απ'τις ηλίθιες "αντιρατσιστικές" αντιλήψεις (επικοισμός σουηδίας-ελλάδας-γαλλίας κλπ) μέχρι τις περικοπές αμυντικών δαπανών (ΗΠΑ πρόγραμμα ασπίδας και F22) και την παραχώρηση σημαντικών θέσεων σε ασιάτες σε διάφορους τομείς στις ΗΠΑ, η δύση αφήνει μία τρομερή ευκαιρία στην ανατολή να φέρη τα πάνω κάτω.

    ReplyDelete