27/08/2012

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΧΥΣ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΣΥΝΤΟΜΩΝ ΧΡΗΣΙΜΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

Ρώσοι στρατιωτικοί, μαζί με συναδέλφους τους από τη Διοίκηση της Άμυνας του εναέριου χώρου του Καναδά και των Ηνωμένων Πολιτειών, θα πραγματοποιήσουν κοινές ασκήσεις στα πλαίσια των διεθνών ασκήσεων ‘Vigilant Eagle 2012’. Το σενάριο της άσκησης είναι η απομάκρυνση τρομοκρατών οι οποίοι έχουν καταλάβει ένα αμερικανικό αεροσκάφος, όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti. Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί από τις 27 έως τις 29 Αυγούστου. Στόχος και σκοπός της άσκησης είναι η εξοικείωση και η αλληλοκατανόηση μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας και της Αεράμυνας της Βορείου Αμερικής (NORAD), όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Στρατιωτικής Περιφέρειας της Ανατολής, Αλεξαντάρ Γκόρντεφ.

Με βαθμούς της τάξεως του 2,5 εισάγονται οι Μουσουλμάνοι σε υψηλόβαθμες σχολές λόγω της ειδικής κατηγορίας που είχε θεσπίσει ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, όταν ήταν υπουργός Παιδείας. Στην ειδική αυτή κατηγορία ανήκουν οι Έλληνες πολίτες μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης που είναι κάτοχοι Βεβαίωσης Πρόσβασης του έτους 2010 ή 2011 ή όσοι συμμετέχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις 2012 των ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ. Οι υποψήφιοι αυτοί πρέπει να διαθέτουν βεβαίωση Δήμου του Νομού Ξάνθης, Ροδόπης ή Έβρου, στα δημοτολόγια του οποίου είναι εγγεγραμμένοι. Αν έχουν μετεγγραφεί σε άλλο Δήμο άλλης περιοχής τότε πρέπει από τη βεβαίωση του συγκεκριμένου Δήμου να προκύπτει ότι μετεγγράφηκαν σ' αυτόν από Δήμο των ανωτέρω Νομών.

Τουλάχιστον 10.000 μαχητές της φιλο-ιρανικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στο νότιο Λίβανο Hezbollah πήραν μέρος την περασμένη εβδομάδα σε μεγάλη άσκηση όπου το βασικό σενάριο αυτής ήταν μια καταδρομική επιχείρηση στο Ισραήλ. Σύμφωνα με τον ειδικό σε θέματα τρομοκρατίας Dr. Ely Karmon «η άσκηση αυτή πραγματοποιήθηκε σε πλήρη συνεννόηση με το Ιράν» λέγοντας ότι οι στόχοι της οργάνωσης είναι η πραγματοποίηση μεγάλης καταδρομικής επιχείρησης βαθιά στο έδαφος του Ισραήλ σε περίπτωση που το τελευταίο επιτεθεί στο Ιράν. Σύμφωνα με τον ίδιο εάν η Hezbollah καταφέρει να διεισδύσει στο έδαφος του Ισραήλ και μάλιστα ακόμη και στη Γαλιλαία και καταφέρει να διατηρήσει υπό τον έλεγχό της έστω και για 24 ώρες ένα χωριό ή μια μικρή πόλη τότε το αντίκτυπο που θα έχει αυτό στο Ισράήλ θα είναι μεγάλο. Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ αντιστράτηγος Benny Gantz δήλωσε πως οποιαδήποτε χώρα ή οργάνωση επιχειρήσει να να επιτεθεί στο Ισραήλ τότε θα διαπιστώσει τη «θανατηφόρα» δύναμη όπως είπε των ισραηλινού Στρατού. Την παρούσα χρονική περίοδο τουλάχιστον 2000 μαχητές της Hezbollah εκπαιδεύονται στο Ιράν.

Μάσκες αερίων και οδηγίες για το που βρίσκονται τα καταφύγια και πως θα έχουν πρόσβαση οι πολίτες σε αυτά μοίρασε η ισραηλινή κυβέρνηση σε μία κίνηση που πυροδότησε την φημολογία ότι επίκειται επίθεση στο Ιράν. Σε σχετικό ρεπορτάζ στο τηλεοπτικό καναλιού "10" του Ισραήλ, αναφέρεται ότι είναι "Η ισραηλινή επίθεση είναι βέβαιο ότι θα πραγματοποιηθεί κατά του Ιράν πριν από τις αμερικανικές εκλογές, όταν ο Μ.Ομπάμα δεν θα μπορεί παρά να συμφωνήσει και να βοηθήσει την επίθεση". Ως χρόνος διεξαγωγής της επίθεσης τοποθετείται η το τέλος Οκτωβρίου το αργότερο. Όπως αναφέρει ο πολεμικός ανταποκριτής, Alon Ben-David, στο "Κανάλ 10" "Η κυβέρνηση ετοιμάζεται για την επίθεση. Συγκωντρώνουν καύσιμα, ανοίγουν καταφύγια που ήταν κλειστά και κατασκευάζουν νέα. Όλα αυτά δείχνουν ότι είμαστε σε φάση ότι η επίθεση έχει προαποφασιστεί". Την ίδια άποψη έχει και ο Βρετανός ειδικός στις ένοπλες συγκρούσεις και την ισραηλινή πολιτική σκηνή συγγραφέας, Michael Burleigh.

Η Αίγυπτος με αφορμή την καταδίωξη φανατικών ισλαμιστών στην χερσόνησο του Σινά, καταπάτησε την ειρηνευτική συμφωνία του 1976 στο Καμπ Ντέϊβιντ και μετέφερε αντιαρματικά και αντιαεροπορικά όπλα! Τα οποία φυσικά δεν τα χρειάζεται για να κυνηγήσει τους αντέρτες, άρα κάτι άλλο πολύ σοβαρότερο συμβαίνει. αν δούμε και το νέο πρόεδρο της Αιγύπτου Μ.Μόρσι να πηγαίνει ο ίδιος στην σύνοδο των Αδεσμεύτων στην Τεχεράνη, τότε τα πράγματα θα είναι πολύ-πολύ σοβαρά για την ασφάλεια στην περιοχή και θα σημαίνει ότι η Αίγυπτος, η μεγαλύτερη και καλύτερα εξοπλισμένη αραβική δύναμη, θα έχει μετατραπεί από παράγοντα ασφάλειας σε δυνητικό κίνδυνο για το Ισραήλ...

Τουρκική εταιρεία πήρε δάνειο από το Ισραήλ για παραγωγή ενέργειας. Οι εγκαταστάσεις φυσικού αερίου Ashdod and Ramat στο Ισραήλ πήραν δάνειο 1,1 δισεκ. ισραηλινά Shekel (277 $ εκατ.) από το Ισραήλ, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Zorlu Enerji. Η Zorlu Enerji κατέχει μερίδιο 42,15 τοις εκατό στις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου ενώ το υπόλοιπο μερίδιο, 57,85 τοις εκατό, ανήκει στην Edeltech Ltd. Η Zolru Enerji έλαβε 355 εκατ. Shekel (88 $ εκατ.) για τις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου Ashdod και 766 εκατ. Shekel (189 εκατ. δολάρια) για τις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου Ramat Negev από την Τράπεζα Bank Leumi le-Israel και λοιπούς δανειστές.

Γερμανοί δημοσιογράφοι με επιστολή τους προς την Γερμανίδα καγκελάριο δηλώνουν τη δυσαρέσκειά τους για την συνεχή και αυθαίρετη παρενόχληση στο έργο τους από τις κινεζικές αρχές. Ζητούν δε από την Άνγκελα Μέρκελ να θέσει το θέμα στις υψηλόβαθμες κινεζικές αρχές, κατά τις συναντήσεις που θα έχει στο Πεκίνο, την επόμενη εβδομάδα. «Η συμπεριφορά της αστυνομίας και της κρατικής ασφάλειας που εκούσια παρεμποδίζουν το έργο μας δεν έχει αλλάξει, ακόμα και σε κραυγαλέα ζητήματα. Μας απειλούν, λέγοντάς μας, ότι δεν θα ανανεώσουν τις βίζες μας αν μεταδώσουμε “ευαίσθητα” θέματα », αναφέρεται στην επιστολή. Η επιστολή υπογράφεται από 15 Γερμανούς δημοσιογράφους και τη Μελίσα Τσαν, αμερικανίδα δημοσιογράφο του αραβικού δικτύου Αλ Τζαζίρα η οποία αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Κίνα, τον περασμένο Μάιο. Η καγκελάριος Μέρκελ, με αρκετά μέλη του υπουργικού της συμβουλίου, θα είναι στο Πεκίνο στις 30 Αυγούστου και 31 για τον δεύτερο γύρο των σινο-γερμανικών διαβουλεύσεων.

Η πρόθεση της Ιαπωνίας να αγοράσει μια από τις 5 νησίδες που βρίσκονται στη διαφιλονικούμενη θαλάσσια περιοχή για την οποία ερίζουν και οι δύο χώρες, εξόργισε το Πεκίνο. Πιο συγκεκριμένα η ιαπωνική κυβέρνηση έκανε προσφορά 25 εκατ. $ στον φερόμενο ως ιδιοκτήτη των νησίδων –την οικογένεια Kurihara- για την αγορά της νησίδας Senkaku και με αυτόν τον τρόπο να περιέλθει στην κυριαρχία της Ιαπωνίας. Η απάντηση της Κίνας ως αναμενόταν ήταν οργίλη: «Σε κανένα δεν πρόκειται ποτέ να επιτραπεί να αγοράσει ή να πουλήσει ιερή ιδιοκτησία της Κίνας» και ήρθε δια μέσου του εκπροσώπου του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Liu Weimin.

Αξιωματούχοι των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας εξετάζουν το ενδεχόμενο ανάπτυξης νέου αμερικανικού ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης, μπάντας Χ, επί ιαπωνικού εδάφους. Απώτερος στόχος είναι η αντιμετώπιση της πυραυλικής απειλής από την Βόρεια Κορέα. Ήδη ένα ραντάρ βρίσκεται στα νότια της χώρας, στη βάση Σαρίκι, στην επαρχία Αομόρι. Ο Αμερικανός ΓΕΕΘΑ, Μάρτιν Ντέμπσεϊ, κατά τη συνάντησή του με τον Ιάπωνα ομόλογό του, Στρατηγό Σιγκέρου Ιουασάκι, τόνισε ότι οι δύο πλευρές εξετάζουν την πιθανότητα προσθήκης ενός ακόμα ραντάρ.

Δεκαεπτά χωρικοί, 15 άνδρες και δύο γυναίκες, αποκεφαλίσθηκαν χθες το βράδυ από αγνώστους στην επαρχία Καζάκι, δήλωσε ο Νταούντ Αχμάντι, εκπρόσωπος των τοπικών αρχών της επαρχίας Χελμάντ. Τα θύματα έκαναν πάρτι αργά το βράδυ όταν επιτέθηκαν οι Ταλιμπάν, δήλωσαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΧΥΣ

No comments :

Post a Comment