17/05/2012

Αλβανία: Ο Τουρκικός λαός έχει πολύ αλβανικό αίμα

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ... ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΔΕΝ ΧΑΝΟΥΝ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΠΟΣΟ ΟΡΚΣ ΕΙΝΑΙ. ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΘΑ ΣΑΣ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ. ΠΑΝΤΩΣ ΟΥΤΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΦΑΝΗΚΑΝ ΕΝΟΧΛΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ. ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΠΡΟ ΜΗΝΟΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΠΕΡΙΣΑ 

Η δήλωση έγινε κατά τη διάρκεια της συνάντησής της  πρόεδρου του Αλβανικού Κοινοβουλίου, Τζοζεφίνα Τοπάλιμε με τον Τούρκο ομόλογό της, Cemil Çiçek ο οποίος συνοδεύονταν από αντιπροσωπεία βουλευτών που ήρθαν επίσημη επίσκεψη στην Αλβανία. «Είμαι πολύ χαρούμενη που έχω μια αντιπροσωπεία μελών της τουρκικής Συνέλευσης που είναι αλβανικής καταγωγής. Μου είπανε ότι στην αντιπροσωπεία αυτή του τουρκικού κοινοβουλίου οι μισοί έχουν αλβανικό αίμα. Ο κ. πρωθυπουργός είχε δίκιο όταν έλεγε ότι υπάρχουν πολλοί με Αλβανικό αίμα στον τουρκικό λαό», είπε η Τοπάλι προσθέτοντας ότι η Τουρκία είναι περισσότερο από στρατηγικός εταίρος είναι και ένας φίλος των Αλβανών.

Ο πρόεδρος της τουρκικής εθνοσυνέλευσης αναφέρθηκε για τις σχέσεις των δύο χωρών.«Η Τουρκία είναι πάντοτε σε συνεργασία και ενεργεί από κοινού με τους αδελφούς Αλβανούς σε πολλά θέματα, ξεκινώντας πρώτα από όλα από το ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου. Φυσικά, μεταξύ των δύο χωρών μας έχουμε στενούς δεσμούς, φιλικούς και αδελφικούς ακόμη. Ένα θέλω να πω: Ζήτω η η φιλία και τουρκο-αλβανική αδελφοσύνη!, είπε ο Τσιτσέκ, ο οποίος στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet 

No comments :

Post a Comment