20/02/2012

ΤΕΤΟΙΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ...

ΤΕΤΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΚΡΙΣΤΟΦ ΛΑΙΤΛ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ. ΤΕΤΟΙΟΙ ΚΡΕΤΙΝΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΕΚΦΕΡΟΥΝ "ΕΥΦΥΕΙΣ", ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥΣ, ...ΒΛΑΚΕΙΕΣ.  ΚΑΠΟΙΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΠΕΙ ΤΟΥ ΗΛΙΘΙΟΥ ΟΤΙ ΟΙ ΝΗΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ (ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΓΧΕΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΩΛΟΤΡΥΠΙΔΑ, ΕΙΔΙΚΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗ ΔΙΝΕΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ) ΚΑΙ ΑΟΖ, Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΛΕΓΟΜΕΝΗΣ "ΔΥΣΗΣ". 

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ, ΑΝ ΗΘΕΛΕ ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙ ΚΑΚΕΝΤΡΕΧΗΣ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΤΟ ΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΛΟΙΠΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΛΗΝ ΝΗΣΩΝ. ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΝΟΟΣ ΣΥΝ ΤΟΙΣ ΑΛΛΟΙΣ. Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΙΟΝΤΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ "ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΝΤΑΙ" ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΤΙΤΑΝΟΤΕΡΑΣΤΙΟΙ ΦΩΣΤΗΡΕΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΥΔΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ Ή ΔΙΠΛΩΜΑΤΗΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΤΗΝ ΓΩΕΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΛΛΑ ΑΝΑΛΩΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ.

Ως «προκλητική», που δεν θέλει να τη σχολιάσει, κατήγγειλε η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ (του συγκυβερνώντος συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος) την πρόταση του προερχόμενου από το κόμμα της, προέδρου του Αυστριακού Οικονομικού Επιμελητηρίου, Κρίστοφ Λάιτλ, να προχωρήσει η Ελλάδα από μόνη της, σε πώληση απομακρυσμένων, ακατοίκητων νησιών της και μάλιστα στη γειτονική Τουρκία. Την πρωτοφανούς κυνικότητας πρότασή του, ο Κρίστοφ Λάιτλ, κάνει σε σημερινή συνέντευξή του στο αυστριακό εβδομαδιαίο περιοδικό "Προφίλ", ισχυριζόμενος πως με την παραίτησή της από ένα μέρος της κυριαρχίας της, με την πώληση απομακρυσμένων και ακατοίκητων νησιών, η Ελλάδα θα έστελνε μήνυμα «ευγνωμοσύνης» για τη βοήθεια που της παρέχεται, καθώς, όπως ο ίδιος προσθέτει, με κάθε νέο πακέτο βοήθειας αυξάνεται το ανθελληνικό κλίμα στην Ευρώπη.

Στην «αμφιλεγόμενη» πρόταση Λάιτλ, αναφέρεται σε μακροσκελή ανάλυσή του και ο συντάκτης εξωτερικής πολιτικής του Αυστριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΡΑ) Εμάνουελ Ρίνγκχοφερ, υπενθυμίζοντας πως ανάλογες θέσεις είχαν διατυπώσει, ήδη, το 2010 στελέχη του γερμανικού δεξιού κυβερνητικού συνασπισμού και η γερμανική λαϊκιστική εφημερίδα "Μπιλντ",προκαλώντας οργισμένες ελληνικές αντιδράσεις. Ως χαρακτηριστικότερη αντίδραση, παραθέτει τις τότε δημόσιες καταγγελίες του εκδημήσαντα τον περασμένο Οκτώβριο, ιστορικού Ελληνοορθόδοξου Μητροπολίτη Αυστρίας - Εξαρχου Ουγγαρίας και Μεσευρώπης, Μιχαήλ, ο οποίος εξέφραζε συγχρόνως τη βαθύτατη λύπη του για την υποδαύλιση μίσους κατά της Ελλάδας, όπως και την απογοήτευσή του για το αρνητικό κλίμα που έχει προκληθεί σχεδόν αποκλειστικά στο γερμανόφωνο χώρο.

Τμήμα ειδήσεων defencenet

No comments :

Post a Comment