16/07/2011

Δικαστικά παράδοξα (;)

1) ΧΑΝΙΑ: Αλβανός συνελήφθη από αστυνομικό να οδηγεί αυτοκίνητο χωρίς δίπλωμα. Ορίστηκε δικάσιμος. Όταν ήταν η μέρα του δικαστηρίου αυτός προσκόμισε ένα απλό χαρτί γραμμένο στα αλβανικά και με το έμβλημα της Αλβανίας στη κορυφή τις σελίδας. Ο δικαστής τον ρώτησε τι είναι αυτό το χαρτί και ο αλβανός του απαντάει οτι είναι το διεθνές δίπλωμα που εκδίδει η Αλβανία. Ο δικαστής απόρρησε... μετά το ...ξανασκέφτηκε, έκανε δεκτό το προσκομισθέν έγγραφο και αθώωσε τον κατηγορούμενο.
http://xa-kriti.blogspot.com/2011/07/blog-post_06.html

2) Πάλι στα Χανιά το δικαστήριο αθώωσε αλλοδαπό ο οποίος έκλεψε 2500 ευρώ, με την λογική της υπεράσπισης, ότι ...το Ελληνικό κράτος έχει μεταβληθεί από την προστατευτική και εγγυητική αρχή της αξιοπρέπειας των θεμελιωδών ελευθεριών και των αναπαλλοτρίωτων δικαιωμάτων του πολίτη, σε αρχή παραγνώρισης, περιφρόνησης, άρνησης και καταπάτησης των ελευθεριών, των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας του πολίτη... γεγονός το οποίο αποτελεί ΚΑΤΑΦΩΡΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ. 
Έτσι ο αλλοδαπός δικαιολογημένα έκλεψε για να… επιβιώσει! Ο συγκεκριμένος αλλοδαπός είχε αποφυλακιστεί 1 εβδομάδα νωρίτερα και ο αστυνομικός είχε διακινδυνέψει την ζωή του για να τον συλλάβει. Τα σχόλια δικά σας…
http://xa-kriti.blogspot.com/2011/07/blog-post_05.html

No comments :

Post a Comment