30/07/2011

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ "ΕΡΑΣΤΕΣ" ΤΩΝ ΑΡΑΒΙΚΩΝ ΕΞΕΓΕΡΣΕΩΝ...

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: ΓΡΑΦΑΜΕ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ...
"ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ "ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ" ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΘΟΡΜΗΤΕΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ. ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ή ΠΟΙΟΣ ΤΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ;;; ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ΚΑΙ Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΜΕΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΣΕ "ΙΣΛΑΜΙΚΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ" ΤΟΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥ ΘΕΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΕΙΔΟΥΣ;;; ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΚΤΗ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΤΕΤΟΙΟΥ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΥ;;;"
Σ Υ Ν Ε Λ Θ Ε Τ Ε.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ...  Αίγυπτος: Επίδειξη δύναμης από τους ισλαμιστές

Η πλατεία Ταχρίρ έγινε και πάλι επίκεντρο διαδηλώσεων, μόνο που αυτή τη φορά παρόντες ήταν δεκάδες χιλιάδες ισλαμιστές που ζητούσαν όχι περισσότερη ελευθερία, αλλά περισσότερους θρησκευτικούς κανόνες. Χαρακτηριστικά φώναζαν «ισλαμικό, ισλαμικό, ούτε φιλελεύθερο, ούτε κοσμικό.» Η θέση της χώρας στον Αραβικό κόσμο είναι κεντρική και για το λόγο αυτό υπάρχει προσπάθεια από τους ισλαμιστές να ανέλθουν στην εξουσία. Κάτι τέτοιο, πλέον, φαίνεται ευκολότερα λόγω της απουσίας του Χ. Μουμπάρακ, ο οποίους καταπίεζε τις δυνάμεις τους, έχοντάς τους εκτός νόμου. Η έλλειψη του Μουμπάρακ οδήγησε στην απελευθέρωση των ισλαμικών δυνάμεων στη χώρα και ιδιαίτερα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ισλαμιστές θεωρούνται η πιο οργανωμένη πολιτικά δύναμη, σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους, που βρέθηκαν αυτόνομα ή οργανωμένα στις βίαιες διαδηλώσεις στις αρχές του έτους. Το γεγονός αυτό οδηγεί αρκετούς στο να πιστεύουν ή να φοβούνται, ότι οι ισλαμιστές θα καταφέρουν να πάρουν κόσμο με το μέρος τους. Ακόμα και άτομα που δεν ασπάζονται πλήρως τις θέσεις τους, μόνο και μόνο γιατί δεν υπάρχει άλλη τέτοια οργανωμένη δύναμη και λόγο του ότι υπάρχει ανάγκη πίεσης για την πλήρη αλλαγή του καθεστώτος στην Αίγυπτο.

Η περίπτωση περαιτέρω ισχυροποίησης των ισλαμιστών στην Αίγυπτο δε θα πρέπει να μας αφήνει καθόλου αδιάφορους στην Ελλάδα. Η Αλ Κάιντα έχει αναφέρει ότι στα πλαίσια του Ιερού Πολέμου δύο χώρες είναι σημαντικές ή για να το θέσουμε διαφορετικά, τα προπύργια. Το Πακιστάν λόγω της κατοχής πυρηνικών όπλων και η Αίγυπτος λόγω της θέσης της στον αραβικό κόσμο. Είναι εύκολα κατανοητό το γεγονός ότι κάτι τέτοιο θα περιέπλεκε ακόμα περισσότερο τις ισορροπίες στην Ανατολική Μεσόγειο και λόγω του ότι βρισκόμαστε ακόμα στη φάση του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας», θα πρέπει να θεωρούμε δεδομένη την εμπλοκή μεγάλων δυνάμεων.

http://www.defence-point.gr/news/?p=16418

3 comments :

  1. Anonymous31/7/11 21:11

    ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕ. ΑΥΤΗ Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΔΙΑΡΚΗΣ ΠΟΛΕΜΟΣ. ΘΥΜΗΣΟΥ ΟΤΙ ΚΑΠΟΤΕ ΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΓΕΝΑΙΟ ΣΠΕΡΜΑΤΟΖΩΑΡΙΟ. ΜΟΝΟ ΠΟΛΕΜΩΝΤΑΣ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ. ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ.

    ReplyDelete
  2. Anonymous31/7/11 21:29

    ΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ Η ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ "ΒΓΑΖΟΥΝ" ΦΟΒΟ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ...

    Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΡΩΝΙΚΟ ΤΙΤΛΟ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΩΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΓΑΓΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΡΙΡ ΩΣ ΣΥΜΒΟΛΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ...

    ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΟΥΜΕ

    ReplyDelete
  3. Anonymous31/7/11 21:33

    ΑΛΛΑΞΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΔΙΟΤΙ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΕΔΙΝΕ ΛΑΘΟΣ ΕΝΤΥΠΩΣΗ.

    Η ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΓΡΑΦΕ "ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ "ΕΡΑΣΤΕΣ" ΤΩΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΝ

    ReplyDelete