10/04/2021

Η Τουρκία στέλνει νέους μισθοφόρους από την Συρία στη Λιβύη

Η αποστολή νέων μισθοφόρων από τη Συρία στη Λιβύη μέσω της Τουρκίας έχει ξαναρχίσει. Αυτό αναφέρθηκε από Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε νέο δημοσίευμα, όπως σημειώνει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων «Nova». Έτσι, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι "Al Arabiya", η Τουρκία είναι αποφασισμένη να παραμείνει ο στρατός της στη Λιβύη για την υπεράσπιση των βάσεων της. Η κυβέρνηση της Άγκυρας, όπως αναφέρει το Παρατηρητήριο, αποφάσισε να στείλει 380 μισθοφόρους στη Λιβύη τις τελευταίες ημέρες. Αυτό θα είχε προκαλέσει δυσαρέσκεια μεταξύ των Σύριων μισθοφόρων που είναι ήδη παρόντες εκεί, αφού θα είναι αναγκασμένοι να παραμείνουν στη Βόρεια Αφρική αντί να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Όσο για τους μισθοφόρους που επέστρεψαν πρόσφατα από τη Λιβύη στην Τουρκία, ο προορισμός τους δεν είναι ακόμη σαφής, αφού δεν επέστρεψαν στη Συρία. Μόνο μια ομάδα 120 μαχητών από τη φατρία "Σουλτάν Μουράτ" επέστρεψε στη Συρία από τη Λιβύη στις 21 Μαρτίου.

Το Παρατηρητήριο φοβάται ότι «η επιστροφή πολύ λίγων μισθοφόρων είναι ένας τουρκικός ελιγμός των μέσων ενημέρωσης, δεδομένου ότι υπάρχουν ακόμη περισσότεροι από 6.630 μισθοφόροι στη Λιβύη».

Agenzia Nova
The Hellenic Information Team

2 comments :

  1. Anonymous11/4/21 11:50

    Κουρήτη τι θα γίνει με τα Ελληνοτουρκικά ;

    ReplyDelete
    Replies
    1. ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΙΚΑΤΑΤΣΟΥΝ ΜΕ ΚΑΠΟΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟΙΚΟ ΜΑΝΤΡΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΔΙΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ.
      ΑΝ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΕΙ, ΤΟΤΕ ΘΕΛΟΥΝ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ (ΒΟΛΕΥΕΙ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ Θ ΙΣΧΥΣΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ) ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΜΙΑ ΣΥΝΟΛΙΚΗ-ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ.
      ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΥΤΗΝ, Η ΑΟΖ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ ΘΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΙΣΧΥΣΟΥΝ ΤΑ 12 Ν.Μ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΛΛΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΘΝΙΚΑ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ "ΧΤΕΝΙ". (ΑΠΟ 6 -12, ή ΠΑΝΤΟΥ ΜΟΝΟΝ 6, ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΛΛΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΙΕΖΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ). (ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΟΖ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΤΗΝ ΛΑΔΟΞΕΡΑ)
      ΤΟ ΤΟΥΡΚΟΊΒΥΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ ΠΩΣ ΜΕΓΑΛΑ ΝΗΣΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΟΖ. ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΝ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΗΜΙ-ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΗ ΚΑΙ ΥΠΟ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΤΑΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ. ΑΝ ΟΧΙ ΑΥΤΟ, ΤΟΤΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΠΙΕΣΤΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ, ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ.

      ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΟΥΣ ΠΩΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΜΟΝΟΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ. Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ. ΑΡΑ ΤΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ-ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΘΑ ΒΑΡΥΝΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΓΑΙΕΣ -ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΙΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ.

      Delete