24/07/2012

Διάσταση απόψεων μεταξύ Σόφιας και Τελ Αβιβ

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΔΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΤΙΝΑΞΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΙΡΑΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΝ ΓΙΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ. ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΟ ΙΣΧΥΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ (ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΓΡΑΨΕΙ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ, ΕΜΜΕΣΩΣ ή ΑΜΕΣΩΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ. ΡΟΙΔΟ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΦΟΔΡΑ Η ΡΩΣΙΑ ΔΙΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΝ. ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΟΥΝ ΔΕ, ΕΤΡΕΞΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ...

Σε δηλώσεις του στα Βουλγαρικά ΜΜΕ, από τις Βρυξέλλες, ο Βούλγαρος υπουργός Εξωτερικών, Νικολάι Μλαντένοφ, τόνισε, ότι «η Βουλγαρία δεν προτίθεται να δείξει με το δάκτυλο κανέναν ένοχο, έως ότου ολοκληρωθεί η έρευνα της τρομοκρατικής ενέργειας». Και πρόσθεσε ότι «η ευθύνη για την έρευνα, σε τελική ανάλυση, φέρουν οι βουλγαρικές αρχές, που συνεργάζονται με ειδικούς του Ισραήλ, ενώ στη ανάκριση εντάχτηκε πρόσφατα και η Ευρωπόλ».

Σύμφωνα με τον Βούλγαρο ΥΠΕΞ, προτεραιότητα των υπηρεσιών ασφάλειας της Βουλγαρίας, είναι να εξιχνιάσουν την υπόθεση και να εντοπίσουν όλες τις κινήσεις του υπόπτου τρομοκράτη-καμικάζι, ώστε να σχηματίσουν εικόνα για ενδεχόμενες διασυνδέσεις του. Ο Βούλγαρος υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί το βράδυ στις Βρυξέλλες με τον Ισραηλινό ομόλογο του. Ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ αναμένεται να ζητήσει από τους Ευρωπαίους ομολόγους του να χαρακτηρίσουν επίσημα τη «Χιζμπολά» ως «τρομοκρατική οργάνωση», σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Μλαντένοφ στα Βουλγαρικά ΜΜΕ, πριν από το συμβούλιο των Ευρωπαίων υπουργών. Από την πλευρά του ο Βούλγαρος ΥΠΕΞ ενημέρωσε τους ομολόγους του για την «άνευ προηγουμένου στην επικράτεια της Βουλγαρίας τρομοκρατική ενέργεια», σύμφωνα με δήλωση του ιδίου, την οποία μετέδωσε από τις Βρυξέλλες ο ανταποκριτής της δημόσιας τηλεόρασης ΒΝΤ. Παράλληλα, εξέφρασε ευγνωμοσύνη για τη βοήθεια των εταίρων για τη διαλεύκανση της πολύνεκρης τραγωδίας στο Μπουργκάς, για την αποτροπή της επανάληψης της οποίας, τόσο στη Βουλγαρία, όσο και στην Ευρώπη, η Σόφια θα καταβάλει κάθε προσπάθεια, όπως τόνισε ο Βούλγαρος ΥΠΕΞ. Εξάλλου, τους Ευρωπαίους ομολόγους του θα ενημερώσει για την υπόθεση και ο υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας, Τσβετάν Τσβετάνοφ, στη σύνοδο των Ευρωπαίων υπουργών στην Κύπρο, όπως ανακοινώθηκε.

Τμήμα ειδήσεων defencenet

No comments :

Post a Comment