23/11/2012

ΠΡΟΣΟΧΗ: Συμφώνησε η Κύπρος με την Τρόικα για 16 δισ. ευρώ. ΜΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ.

Η Κύπρος φέρεται να έγινε η πέμπτη κατά σειρά χώρα της Ευρωζώνης που συμφώνησε με τους διεθνείς δανειστές για τους όρους του δανείου ύψους 16 δισεκατομμυρίων ευρώ, με σκοπό να αντιμετωπιστεί η κρίση. Η είδηση διακινείται από το βρετανικό BBC και το χρηματιστήριο εκτινάχθηκε στο +8,5% με την ανακοίνωση, ωστόσο, θα πρέπει να περιμένουμε τις οριστικές αποφάσεις και τις επίσημες ανακοινώσεις. Η συμφωνία σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να επικυρωθεί από τα κοινοβούλια των χωρών-μελών. Η Κύπρος δεν είχε άλλη επιλογή, αφού σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η προθεσμία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ECB) για την ανακαιφαλαιοποίηση των τραπεζών είχε περάσει, οπότε έμενε μόνο η προσφυγή στον μηχανισμό διάσωσης της ΕΕ με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Η μεγάλη νέα δημοσκόπηση της «K» για τον Νοέμβριο καταδεικνύει πως έξι σχεδόν στους δέκα Κύπριους (58%) εγκρίνουν την υπογραφή μνημονίου από την κυβέρνηση. Μεγαλύτερη έγκριση συναντούμε στους ψηφοφόρους του ΔΗΣΥ (80%) και του ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΕΥΡΩΚΟ (70%), ενώ έξι στους δέκα (61%) από τους ψηφοφόρους του ΑΚΕΛ το απορρίπτουν. Στην ίδια ερώτηση οι νεαρές ηλικίες ψηφοφόρων (18-24) φαίνονται διχασμένοι (43%-43%) ενώ οι πιο ένθερμοι οπαδοί της σύναψης συμφωνίας δανεισμού είναι οι παραγωγικές ηλικίες 45–54 χρόνων με 67%. Άξιο αναφοράς είναι πως το 60% των ανέργων επικροτεί την υπογραφή μνημονίου. Η δημοσκόπηση με δείγμα 850 ατόμων τέλειωσε μόλις πριν λίγες ώρες και θα παρουσιασθεί αναλυτικά στην έντυπη έκδοση της Κυριακάτικης «K» με πολύ ενδιαφέροντα ερωτήματα και νέες ανατροπές του πολιτικού σκηνικού ιδιαίτερα όσον αφορά την πρόθεση ψήφου για τις προεδρικές εκλογές.

http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=113680
 
ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΜΕ ΔΕΙΓΜΑ 850 ΑΤΟΜΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΟΤΙ ΣΩΣΤΑ ΕΠΡΑΞΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΕΣ ΑΛΛΗΤΗΡΙΟΙ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΥΡΕΙΑΣ ΚΛΙΜΑΚΟΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ. ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΔΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ..."ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ" ΣΧΕΔΟΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ.

No comments :

Post a Comment