18/07/2024

Αύξησαν τη διάρκεια ζωής ποντικών κατά 25% και ελπίζουν να αποκαλύψουν και να διαχειριστούν τις μοριακές διεργασίες της γήρανσης στους ανθρώπους

Οι έρευνες αφορούν μία συγκεκριμένη πρωτεΐνη με την ονομασία interleukin-11. Τα επίπεδα αυτής αυξάνονται όσο μεγαλώνουμε, οδηγώντας σε μεγαλύτερα επίπεδα φλεγμονής, ενώ οι ερευνητές λένε πως ενεργοποιεί διάφορους βιολογικούς διακόπτες που ελέγχουν το ρυθμό της γήρανσης.

Οι ερευνητές πραγματοποίησαν δύο πειράματα:
  • Στο πρώτο, τροποποίησαν γενετικά τα ποντίκια για να μην παράγουν την interleukin-11
  • Στο δεύτερο περίμεναν μέχρι να φτάσουν τα ποντίκια σε ηλικία 75 εβδομάδων (ισοδύναμο με 55χρονο άνθρωπο) και έπειτα τους χορηγούσαν φάρμακο για να εξαφανίσουν την interleukin-11 από το σώμα τους.
Τα αποτελέσματα έδειξαν πως η διάρκεια ζωής των ποντικιών αυξήθηκε κατά 25%. Τα γερασμένα ποντίκια εργαστηρίου πεθαίνουν συνήθως από καρκίνο, ωστόσο αυτά που δεν είχαν την πρωτεΐνη interleukin-11, σημείωσαν πολύ χαμηλότερη εμφάνιση καρκίνου. Επέδειξαν επίσης βελτιωμένη λειτουργία μυών, ήταν πιο λεπτά και είχαν πιο υγιές τρίχωμα.

ΑΜΠΕ

https://www.nature.com/articles/s41586-024-07701-9

ΣΧΕΤΙΚΑ:

34 comments :

  1. Anonymous18/7/24 14:02

    Κουρήτη κατά την άποψη/γνώση σου, υπάρχουν αποδεδειγμένοι τρόποι ή τεχνικές ώστε να αυξήσει κανείς την νοημοσύνη/IQ του ;

    Βλάχος

    ReplyDelete
    Replies
    1. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ή ΜΑΛΛΟΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ (ή ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΣΟΤΕΡΕΣ) ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΓΧΥΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΝΝΟΙΩΝ ΟΠΩΣ ΕΞΥΠΝΑΔΑ, ΑΝΤΙΛΗΨΗ, ΓΝΩΣΗ, ΣΟΦΙΑ (κ.α) ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ-ΕΥΦΥΙΑ. ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΝΟΜΙΖΩ ΕΓΩ.

      ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΝΤΟΣ ΟΜΩΣ ΤΟΥ ΜΕΓΙΣΤΟΥ ΓΕΝΕΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ. ΤΙ ΠΑΕΙ ΑΝ ΠΕΙ ΑΥΤΟ ; ΑΝ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΕΥΦΥΙΑ 120 ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ 123 -124 (+3%) ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΠΩΣ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 21. ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΡΧΙΚΗ, "ΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ", ΕΥΦΥΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙ. ΔΛΔ ΑΝ Η ΑΡΧΙΚΗ ΕΥΦΥΙΑ ΤΟΥ ΗΤΑΝ 130 ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙ ΣΤΑ 135 (+4) [ΑΔΟΚΙΜΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ: ΑΝΑ 10 ΜΟΝΑΔΕΣ +1 ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ.]

      ΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΝΟΗΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ , ΛΥΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΔΥΣΚΟΛΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ.

      Η ΕΥΦΥΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΜΟΝΟΝ Η ΜΙΑ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΝΟΗΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΕΝΟΣ ΑΤΟΜΟΥ. ΑΥΤΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ - ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΟΦΙΑ (ΓΝΩΣΕΙΣ-ΕΜΠΕΙΡΙΑ). ΔΛΔ ΙΑΤΡΙΚΩΣ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΨΕΩΝ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ, ΠΟΥ ΕΝΩ ΜΕΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΒΑΣΙΚΟ ΔΕΙΚΤΗ ΕΥΦΥΙΑΣ , ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ. ΟΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΣΥΝΑΨΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΛΑΘΗ ΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΩΣ ΣΥΜΒΑΛΟΥΝ ΣΤΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ.

      ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΣΟΦΙΑ ΔΛΔ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΙΔΙΑΤΕΡΩΣ ΕΥΦΥΙΕΣ ΑΤΟΜΟ , (ΜΕΓΑΛΟ IQ) ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΒΛΑΚΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ.

      ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΟΙ ΑΓΓΛΟΦΩΝΟΙ ΕΙΣΗΓΑΓΑΝ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΕΝΝΟΙΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΣΥΓΧΥΣΗ. "STREET SMART" (ΕΞΥΠΝΑΔΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΑΙ ΧΟΝΤΡΙΚΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ). ΜΕ ΑΥΤΟ ΒΑΣΙΚΑ ΕΝΝΟΟΥΝ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΝΕΙΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΚΑΛΟΠΕΡΝΑΣ ΣΕ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΑΣΤΙΚΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ-ΗΜΙΠΑΡΑΝΟΜΩΣ. ΑΥΤΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΦΥΙΑ ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΣΕΤ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΑΡΑ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΔΛΔ ΣΟΦΙΑ.

      ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΓΩ ΕΧΩ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΓΝΩΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΟΥΤΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΕΥΦΥΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΛΕΜΕ "ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΔΑΙΜΟΝΙΟ". ΙΣΩΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΜΟΡΦΗ ΕΥΦΥΙΑΣ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΥΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΣΟΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙ.

      Delete
  2. Anonymous20/7/24 09:59

    Απαγορεύεται η απόλαυση!
    https://www.capital.gr/arthra/3827828/apagoreuetai-i-apolausi/

    ReplyDelete
  3. Anonymous21/7/24 17:02

    Κουρήτη, όλο αυτό το σκηνικό με τον Τραμπ ήταν στημένο τελικά;

    Ευχαριστώ

    ReplyDelete
    Replies
    1. ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΔΕΧΤΩ ΠΩΣ Ο ΤΡΑΜΠ ΘΑ ΔΕΧΟΤΑΝ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΗΘΕΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ (ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ) ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ. ΑΝ Ο ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΣ (ΟΙ) ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΑΛΕΞΙΣΦΑΙΡΟ ΓΙΛΕΚΟ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΦΟΡΟΥΣΕ (ΟΛΟΙ ΦΟΡΟΥΝ) ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΕΧΟΜΟΥΝ ΝΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΩ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΤΟΥ ΟΛΟΥ.

      ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΕ ΕΝΑ "ΚΩΛΟΧΩΡΙ¨(ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΩΝ ΗΠΑ), ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΠΕΝΣΥΛΒΑΝΙΑΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΠΟΙΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ή ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΠΟΛΗ, ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ.

      ΑΡΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ, ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΩ ΑΣΦΑΛΩΣ ΝΑ ΕΙΚΑΣΩ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΒΕΙ.

      Delete
  4. Anonymous24/7/24 17:36

    Φυσική παραγωγή οξυγόνου από μία μη φωτοσυνθετική διεργασία στον πυθμένα των ωκεανών.
    https://www.nature.com/articles/s41561-024-01480-8

    ReplyDelete
  5. Anonymous3/8/24 01:18

    Ιταλία: Σε νοσοκομείο ακινητοποίησαν σπασμένο πόδι με χάρτινο κουτί επειδή είχε τελειώσει ο γύψος
    Η τοπική αντιπολίτευση έκανε λόγο για «σκάνδαλο και ντροπή χωρίς προηγούμενο»
    https://www.pronews.gr/kosmos/italia-se-nosokomeio-akinitopoiisan-spasmeno-podi-me-xartino-kouti-epeidi-eixe-teleiosei-o-gypsos/

    φυσικό είναι, αφού όλα πηγαίνουν στην δωρεάν περίθαλψη των λαθροεισβολέων

    ReplyDelete
  6. Anonymous4/8/24 16:39

    https://www.youtube.com/watch?v=NYBUTXPS_c8

    ΣΤΕΝΤΩΡ

    ReplyDelete
    Replies
    1. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΣΤΕΝΤΩΡ, ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ (ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ)
      https://www.youtube.com/watch?v=GPalmdyFX-4

      ΑΛΛΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΕΓΩ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ:
      https://www.youtube.com/watch?v=1evTzlsXp0k

      Delete
    2. Anonymous5/8/24 16:41

      Πάλι μαύρα τα'βαψες; Γιατί;

      Delete
    3. ΕΣΥ (ΕΣΕΙΣ-ΟΠΟΙΟΙ) ΠΑΛΙ ΑΣΠΡΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ; ΓΙΑΤΙ;

      Delete
    4. ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΕΒΕΙ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΚΟΥΡΗΤΗ:
      https://wetransfer.com/downloads/4d85bb83deeb6793bce736e0d0b6e6a120240807145528/6aa246?utm_campaign=TRN_TDL_05&utm_source=sendgrid&utm_medium=email&trk=TRN_TDL_05

      Delete
  7. https://www.facebook.com/1082541531/videos/765141798913250/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous6/8/24 11:05

      η κατηγορία ΓΥΝΑΙΚΩΝ τηε Νέας Τάξης είναι;

      Delete
  8. Anonymous6/8/24 12:58

    Νέο βιοϋλικό αναγέννησε με επιτυχία υψηλής ποιότητας χόνδρους στα γόνατα ζώων ανέπτυξαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου Northwestern στις ΗΠΑ.

    Το υλικό είναι στην πραγματικότητα ένα πολύπλοκο δίκτυο μοριακών συστατικών, τα οποία συνεργάζονται για να μιμηθούν το φυσικό περιβάλλον του χόνδρου στο σώμα. Αποτελείται από ένα βιοενεργό πεπτίδιο που συνδέεται με μια απαραίτητη πρωτεΐνη για την ανάπτυξη και τη διατήρηση του χόνδρου, τον μετασχηματιστικό αυξητικό παράγοντα βήτα-1, και από τροποποιημένο υαλουρονικό οξύ, που υπάρχει στον χόνδρο και στο αρθρικό υγρό που λιπαίνει τις αρθρώσεις.

    Οι ερευνητές εφάρμοσαν το υλικό σε κατεστραμμένο χόνδρο στις αρθρώσεις των γονάτων προβάτων. Όπως και στους ανθρώπους, ο χόνδρος των προβάτων είναι εξαιρετικά δύσκολο να αναγεννηθεί, ενώ επίσης τα γόνατα των προβάτων και των ανθρώπων έχουν ομοιότητες ως προς το βάρος που φέρουν, το μέγεθος και τα μηχανικά φορτία. Μέσα σε έξι μήνες οι ερευνητές παρατήρησαν ενδείξεις ενισχυμένης αποκατάστασης, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης νέου χόνδρου που περιείχε τα φυσικά βιοπολυμερή (κολλαγόνο και πρωτεογλυκάνες), τα οποία επιτρέπουν την ανώδυνη μηχανική ελαστικότητα των αρθρώσεων.

    Οι ερευνητές σημειώνουν ότι με περισσότερη έρευνα το νέο υλικό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον αντί για τις εγχειρήσεις πλήρους αντικατάστασης του γόνατος, καθώς και για τη θεραπεία εκφυλιστικών ασθενειών, όπως η οστεοαρθρίτιδα, και την αποκατάσταση τραυματισμών που σχετίζονται με τον αθλητισμό.

    Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό «Proceedings of the National Academy of Sciences».

    ΑΜΠΕ

    ReplyDelete
  9. Anonymous7/8/24 12:17

    Νέες solid state μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων της Samsung. Προσφέρουν αυτονομία 1.000 χιλιομέτρων, φόρτιση μέσα σε μόλις 9 λεπτά με διάρκεια ζωής 20 ετών. Σε σχέση με τις σημερινές μπαταρίες ιόντων λιθίου, οι μπαταρίες της Samsung είναι μικρότερες, ελαφρύτερες και πιο ασφαλείς, αφού αντικαθιστούν τα υγρά συστατικά με στερεά, αυξάνοντας την ασφάλεια.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous7/8/24 19:07

      ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ.

      ΣΤΕΝΤΩΡ

      Delete
  10. Anonymous11/8/24 16:00

    ΚΟΥΡΗΤΗ, ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΡ Η ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ;

    ReplyDelete
    Replies
    1. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΝΟΕΙΣ ΕΣΥ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ-ΕΝΝΟΙΑ "ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ".
      ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙ ΕΝΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ-ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΧΡΟΝΟΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΟΙ ΕΠΑΝΔΥΤΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΗΣ ΩΣ "ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ". ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΜΟΝΟΟΥΝ ΣΤΟ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ή ΤΟΝ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ ή ΤΟΝ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ.

      ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΕΙΜΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΗΣ "ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ" ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ , ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ , ΑΑΛΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΓΑΘΟ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΤΟΥ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ. ΥΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ Ο ΧΡΥΣΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟΙ ΩΣ ΠΟΛΥΤΙΜΟΙ ΛΙΘΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΑΞΙΑ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΙΑ ΠΛΗΘΩΡΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑ-ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΑΥΛΩΝ ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ .

      ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ Η ΣΟΒΙΕΤΙΑ ΕΙΧΕ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΠΟΛΥ ΚΑΛΛΙΤΕΡΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ, ΑΡΑ ΗΤΑΝ ΕΓΓΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΚΕΨΗ.

      ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΠΕΡΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ-ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ.

      Delete
    2. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΠΙΣΗΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΟΥ ΕΞΑΣΚΕΙ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΑΣΧΕΤΩΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΔΙΔΕΙ. ΔΛΔ ΠΑΡΑ ΤΟ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟ 70%+ ΤΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΜΕΣΗΣ-ΕΜΜΕΣΗΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ. ΑΡΑ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑΤΑΣΣΕΤΑΙ ΤΡΙΤΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΥΒΑ . ΕΠΟΝΤΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, Η ΚΙΝΑ Η ΡΩΣΣΙΑ, Ο ΚΑΝΑΔΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΑΝΔΙΝΑΥΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ.

      Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ , ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ-ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ , ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΟΜΑΛΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΘΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΟΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΔΛΔ ΝΑ ΚΑΝΟΝΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ.

      ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΟΙ ΤΟΜΕΙΣ (π.χ ΑΜΥΝΑ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ-ΝΕΡΟ) ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΚΑΙ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ (ΠΑΡΑΓΩΓΗ-ΔΙΑΝΟΜΗ) ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΗΣ, ΔΙΟΤΙ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΑΓΑΘΟ , ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ. ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΔΡΑΣΗ , ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΝ ΕΚΠΛΗΚΤΟΙ ΤΩΡΑ, ΠΑΛΙ, ΣΧΕΔΟΝ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΠΡΑΓΜΑ , ΤΟΣΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΑΠΤΕΤΑΙ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ.

      ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΕΣ ΜΟΥ ΕΣΥ ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ.

      Delete
  11. Anonymous12/8/24 16:30

    Οι αριστεροί και τα κομμούνια όταν μιλάνε για καπιταλισμό ουσιαστικά έχουν στον νου τους τον νεοφιλελευθερισμό στον οικονομικό τομέα, ως πιο ακραία εκδήλωση μορφής οικονομικού συστήματος όπου το κράτος είναι «απών» και η οικονομία στα χέρια των «κακών ιδιωτών αφεντικών/κεφαλαιούχων». Στην πραγματικότητα όμως ο καπιταλισμός ως φιλοσοφία και κοινωνική θεωρία εντάσσεται στον υλισμό από όπου απορρέει κατευθείαν και ο κομμουνισμός όπως κάθε αριστερή απόχρωση. Γεγονός το οποίο αναγνώρισε ο ίδιος ο Μάρξ ο οποίος στο βιβλίο του «Η γερμανική ιδεολογία» τόνισε ότι μόνο ο καπιταλισμός είναι σε θέση να δημιουργήσει τις προυποθέσεις για την δημιουργία και εγκαθύδριση του κομμουνισμού και ότι είναι «αναγκαίο στάδιο» στην πορείο προς την κομμουνιστική κοινωνία. Είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Δεν είναι τυχαίο που οι αριστεροί και κομμουνιστές με φράγκα στην πράξη μετατρέπονται στους πιο φανατικούς και ακραίους καπιταλιστές.

    Βλάχος

    ReplyDelete
  12. Anonymous13/8/24 11:08

    https://www.ox.ac.uk/news/2024-08-09-solar-energy-breakthrough-could-reduce-need-solar-farms

    ReplyDelete
  13. Anonymous15/8/24 18:09

    Κουρήτη ενα σχόλιο για τις φωτιές;

    ReplyDelete
    Replies
    1. https://www.defence-point.gr/news/osa-eginan-ki-osa-den-eginan-sosta-stin-teleytaia-megali-pyrkagia

      ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΞΕΚΑΘΑΡΑ (ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ) ΕΜΠΡΗΣΜΟΙ ΔΥΟ ..."ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ".
      Η ΠΡΩΤΗ "ΤΑΧΥΤΗΤΑ" ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΡΧΙΚΟΙ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ ΚΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ "ΤΑΧΥΤΗΤΑ" ΗΤΑΝ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΠΙΔΙΩΚΑΝ ΝΑ ΕΠΙΤΕΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΧΑΜΟ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΕΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΘΥΜΑΤΑ.

      ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ). ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΞΑΝΤΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΣΤΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ.
      ΒΑΣΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΑΛΕΙΨΗ (ΤΟ ΣΒΗΣΙΜΟ) ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ , ΟΧΙ ΑΠΛΑ Η ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ. ΙΣΩΣ ΑΝ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΝΑ ΕΣΒΗΝΕ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ, ΛΕΩ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΧΕ ΒΑΡΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ.
      ΑΡΑ ΕΑΝ ΕΧΩ ΔΙΚΙΟ ΕΠΕΛΕΓΕΙ Η ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΝΤΙ ΓΙΑΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΚΤΗΡΙΩΝ.

      Η ΟΛΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΟΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΧΡΟΝΟ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΑΥΤΗ (Η ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ) ΒΑΙΝΕΙ (ΚΑΙ ΘΑ ΒΑΙΝΕΙ) ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕΙΟΥΜΕΝΗ ΜΕ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΡΥΘΜΟ.

      ΑΝΤΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΤΑΞΙ ΣΤΙΣ ΕΚΚΕΝΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΠΟΥ ΕΣΤΕΛΝΑΝ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ "ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ". ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΙ (ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ ΠΑΛΙ). ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ, ΕΙΧΑΝ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ 15ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.

      ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΚΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ , ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ. Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ-ΧΩΡΟΥ ΣΕ 4 ΜΟΛΙΣ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΩΡΑ, (2029) ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ. ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΡΩΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΠΑΝΤΑ) ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ, ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΤΗΣ. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 30-40 ΧΡΟΝΙΑ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΛΟΝ.

      Delete
  14. Anonymous16/8/24 12:56

    Πυρηνική σύντηξη. Έσπασε ένα θεωρητικό όριο των tokamak αντιδραστήρων

    Ο λόγος για το όριο Greenwald, του οποίου οι μηχανισμοί δεν είναι ακόμα απολύτως κατανοητοί, αλλά ο εμπειρικός κανόνας βάζει ένα όριο στην πυκνότητα των ηλεκτρονίων στο πλάσμα του αντιδραστήρα. Το όριο αυτό έσπασε κατά δέκα φορές, αυξάνοντας τη σταθερότητα και την απόδοση των αντιδραστήρων πυρηνικής σύντηξης tokamak. Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως η μέγιστη πυκνότητα τελικά ορίζεται από τον περιορισμό του hardware και όχι της αστάθειας του πλάσματος. Αγώγιμα τοιχώματα με μεγαλύτερο πάχος για να σταθεροποιούν τα μαγνητικά πεδία και μία προσαρμόσιμη παροχή ρεύματος, έκανε δυνατή την αύξηση της πυκνότητας των ηλεκτρονίων μέσα στο πλάσμα κατά δέκα φορές.

    ΑΠΕ-ΜΠΕ

    https://journals.aps.org/prl/abstract/10.1103/PhysRevLett.133.055101

    ReplyDelete
  15. Anonymous16/8/24 17:16

    Κουρήτη ο ΠΟΥ κήρυξε παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την ευλογιά των πιθήκων.
    Μια ημέρα μετά την λήξη των Ολυμπιακών αγώνων...
    Τα μαθηματικά στοιχεία ότι έρχεται εγκλεισμός πληθαίνουν κάθε ώρα ...
    Σήμερα παρουσιάστηκε το πρώτο κρούσμα στην Ευρώπη,στη Σουηδία
    Αναμένουμε να δούμε που θα είναι ο πρώτος θανατος στην Ευρώπη
    Στο ίδιο έργο θεατές ,σε πιο σκληρή μορφή αυτή τη φορά .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Who does mpox affect?

      Anyone can get mpox. In Africa, most cases are among children under 15 years old. Outside of Africa, the disease appears to be more common in men who have sex with men (MSM), but there are numerous cases in people who don’t fall into that category.

      How do you catch mpox?

      Mpox spreads when you come into contact with an animal or a person infected with the virus. Person-to-person spread (transmission) occurs when you come in contact with the sores, scabs, respiratory droplets or oral fluids of a person who’s infected, usually through close, intimate situations like cuddling, kissing or sex. Research is ongoing, but experts aren’t sure if the virus is transmitted through semen or vaginal fluids.
      Animal-to-person transmission occurs through broken skin, like from bites or scratches, or through direct contact with an infected animal’s blood, bodily fluids or pox lesions (sores).
      You can also get mpox by coming into contact with recently contaminated materials like clothing, bedding and other linens used by a person or animal who’s infected.

      https://my.clevelandclinic.org/health/diseases/22371-monkeypox

      Delete
    2. Anonymous16/8/24 18:25

      Για πολλοστή φορά στην ιστορία δηλαδή (και) η ομοφυλοφιλία επιταχύνει τον διασκορπισμό νόσων και ιών.

      Βλάχος

      Delete
  16. ΜΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΑΕΤΟΥ, ΔΙΔΑΞΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΓΗ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!
    https://pyrisporos.blogspot.com/2013/11/blog-post_6188.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Α-φροσύνη: Η ελεγχόμενη τρέλα είναι απλά ένας “ρόλος” και είναι ουσιαστικά, ένας αυτοσχεδιασμός, που βασίζεται στην προσεκτική εξέταση των πιθανών αλληλοεπιδράσεων όλων των παραμέτρων της ζωής, που τις περισσότερες φορές είναι απρόβλεπτες.

      1.Οι πολεμιστές διαλέγουν το πεδίο της μάχης τους. Ενας πολεμιστής ποτέ δεν πηγαίνει στην μάχη ,χωρίς να γνωρίζει το περιβάλλον και δεν βρίσκεται ποτέ σε κατάσταση πολιορκίας. Το να βρίσκεται σε τέτοια θέση, υποδηλώνει ότι έχει προσωπική ιδιοκτησία, από την οποία θα μπορούσε να αποκλειστεί.
      Ο πολεμιστής δεν έχει τίποτα στον κόσμο, εκτός από την άψογη συμπεριφορά του και αυτή δεν μπορεί να απειληθεί.

      2.Απορρίπτει κάθε τι, που δεν είναι αναγκαίο.Επιδιώκει να είναι απλός. Στοχεύει στην απλότητα, τίποτα που δεν είναι απαραίτητο.

      3. Χρησιμοποιεί όλη την συγκέντρωση που διαθέτει να αποφασίσει αν θα μπει στην μάχη ή όχι, γιατί κάθε μάχη, είναι μάχη για την ίδια την ζωή.
      Επιτρέπει σε κάθε μια από τις πράξεις του, να είναι η τελευταία πάνω στην γη. Ένας πολεμιστής πρέπει να είναι πρόθυμος να δώσει την μάχη του εδώ και τώρα αλλά όχι με άτακτο τροπο.

      4.Χαλαρώνει και αφήνει τον εαυτό του να ηρεμήσει και να παραμεριστεί ο φόβος. Τότε οι δυνάμεις που τον οδηγούν, ανοίγουν τον δρόμο και τον βοηθούν.

      5. Όταν οι πολεμιστές αντιμετωπίζουν καταστάσεις που δεν μπορούν να χειριστούν, υποχωρούν για μια στιγμή. Αφήνουν το νου τους να περιπλανηθεί. Γεμίζουν τον χρόνο τους με κάτι άλλο, ότιδήποτε άλλο.

      6.Οι πολεμιστές συμπιέζουν τον χρόνο, ακόμη και μια στιγμή μετράει. Σε μια μάχη για την ζωή σου, ένα δευτερόλεπτο είναι μιά αιωνιότητα. Μια αιωνιότητα, που μπορεί να κρίνει την έκβαση. Οι πολεμιστές στοχεύουν στην επιτυχία, γι’αυτό συμπιέζουν τον χρόνο. Δεν χάνουν ούτε στιγμή.

      7.Ο πολεμιστής δεν προβάλλεται ποτέ μπροστά. Παραμένει αθέατος, παρατηρώντας τα πάντα. Με αυτόν τον τρόπο μειώνει τον εγωκεντρισμό του και καταφέρνει, να αποφεύγει και να αποκρούει τις συγκρούσεις.

      Οι πολεμιστές εφαρμόζουν τις εφτά αρχές σε οτιδήποτε και να κάνουν, από τις πιο ασήμαντες πράξεις της ζωής του, μέχρι τις καταστάσεις ζωής και θανάτου. Μαθαίνουν να μη παίρνουν το εαυτό τους στα σοβαρά. Μαθαίνουν να γελούν με τον εαυτό τους, να έχουν απεριόριστη υπομονή και την ικανότητα να αυτοσχεδιάζουν.

      Delete
  17. Anonymous13/9/24 10:01

    Κουρήτη, ένα σχόλιο για αυτήν που πυροβολούσε την εικόνα της Παναγίας και του Χριστού στην Ελβετία

    ReplyDelete
    Replies
    1. Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΕΣ "WICCANS" , ΔΛΔ "ΜΑΓΙΣΣΕΣ" , ΝΕΟ-ΚΙΝΗΜΑ, ΣΥΜΠΤΩΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ, ΑΝ ΚΑΙ ΥΠΟ ΛΑΝΘΑΝΟΥΣΑ (ΧΑΜΗΛΗΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ) ΜΟΡΦΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟΝ 18ο ΑΙΩΝΑ. ΜΑΖΙΚΑ ΕΞΑΠΛΩΘΗΚΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΑΙΩΝΑ.

      ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΩΣ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ. ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΗ ΦΥΛΗ (ΙΣΩΣ-ΜΑΛΛΟΝ ΜΕ ΠΕΡΣΙΚΕΣ ΡΙΖΕΣ-ΓΟΝΙΔΙΑ;). ΤΗΝ ΒΡΙΣΚΩ ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΘΕΛΚΤΙΚΗ, ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΗ.
      https://cdn.unitycms.io/images/BvjhPRj24SNAbw3VgsMuXi.jpg

      Delete
    2. Anonymous13/9/24 12:12

      Πολύ Καλά έκανε και την πυροβόλησε την εικόνα

      Delete
    3. ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΑΝΕΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ.

      Delete