29/07/2021

Επίσημη αντιπροσωπεία των Ταλιμπάν επισκέφθηκε το Πεκίνο

Αντιπροσωπεία ανώτατου επιπέδου των Ταλιμπάν που επισκέφθηκε την Κίνα διαβεβαίωσε το Πεκίνο ότι οι Ταλιμπάν δεν θα επιτρέψουν να χρησιμοποιηθεί το Αφγανιστάν ως βάση για συνωμοσία εναντίον μιας άλλης χώρας, δήλωσε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος των ανταρτών, Μωάμεθ Ναϊέμ. “Το Ισλαμικό Εμιράτο διαβεβαίωσε την Κίνα ότι το έδαφος του Αφγανιστάν δεν θα χρησιμοποιηθεί κατά της ασφάλειας οποιασδήποτε χώρας. Υποσχέθηκαν (η Κίνα) να μην παρέμβουν στις υποθέσεις του Αφγανιστάν, αλλά αντίθετα να βοηθήσουν στην επίλυση των προβλημάτων και να φέρουν ειρήνη ”. Η εννεαμελής ομάδα των Ταλιμπάν στην Κίνα καθοδηγείται από τον Μουλά Αμπντουλ Γάνι Μπαράνταρ, συνιδρυτή του σκληρού κινήματος.

Το Πεκίνο φιλοξένησε αντιπροσωπεία Ταλιμπάν το 2019, αλλά οι διασυνδέσεις και επαφές με τους αντάρτες γίνονται περισσότερο μέσω του Πακιστάν. (Τα κοινά σύνορά τους είναι μόλις 76 χιλιόμετρα-47 μίλια και σε ένα απότομο μεγάλο υψόμετρο χωρίς οδική διέλευση). Για το Πεκίνο, μια σταθερή και συνεργατική διοίκηση στην Καμπούλ θα ανοίξει το δρόμο για την επέκταση της πρωτοβουλίας Belt and Road στο Αφγανιστάν και μέσω των δημοκρατιών της Κεντρικής Ασίας. Οι Ταλιμπάν, θεωρούν την Κίνα μια κρίσιμη πηγή οικονομικής υποστήριξης.

ΑΜΠΕ

3 comments :

  1. Anonymous29/7/21 16:19

    Πότε θα έρθουν και εδώ στη νέα τους πατριδα, να επιθεωρήσουν τις συνθήκες διαβίωσης των συμπατριωτών τους και κατά πόσο προστατεύονται τ΄ανθρώπινα δικαιώματα τους στον ΕΔλληνικό χώρο;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous29/7/21 19:32

      ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΟΤΙ ΣΑΒΟΥΡΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΞΕΦΟΡΤΩΘΟΥΝ, ΤΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΩΣ "ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ".
      ΤΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΘΑ ΚΟΛΛΗΣΟΥΜΕ....;

      "«Γκρίζα» αναμορφωτήρια για ανήλικους Γερμανούς σε απομονωμένα χωριά της Ελλάδας"
      https://www.efsyn.gr/themata/thema-tis-efsyn/303833_gkriza-anamorfotiria-gia-anilikoys-germanoys-se-apomonomena-horia

      ΣΗΜ.: ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ
      ΟΠΟΙΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΔΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ Η' ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ, ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΝΑ ΤΙΣ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ.
      ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΨΟΓΗ ΥΠΟΔΟΜΗ, ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΟ "ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ" ΔΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΤΑΣΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΟΥΣ!
      ΕΓΓΥΗΣΗ!

      Delete
  2. Anonymous30/7/21 13:45

    Indian's stance on this; a good reading material mate.

    https://www.opinionglobal.cl/the-geopolitics-of-india-a-shifting-self-contained-world/

    ReplyDelete