21/04/2021

Ο κατατρεγμός των αριστερών: Η περίπτωσις της Θ. Φωτίου.

  • Η κυρία Θεανώ Φωτίου, διορίστηκε το 1972, τον καιρό της χούντας, στην Αρχιτεκτονική Σχολή του ΕΜΠ, σε θέση διδακτικού προσωπικού, χωρίς διδακτορικό. Κρίθηκε για το ...καλλιτεχνικό της έργο. (Έτσι προέβλεπε τότε ο νόμος).
  • Από το 1974 και μετά, η κυρία Φωτίου, ως γνήσια αριστερή, πρωταγωνιστούσε στους αγώνες για την αποχουντοποίηση των Πανεπιστήμιων. (Η αποχουντοποίηση βέβαια, αφορούσε τους άλλους όχι την ίδια.)
  • Το 1980, επί "επαράτου" δεξιάς, αφού εν τω μεταξύ δίδασκε ακώλυτα, πήρε εκπαιδευτική άδεια προκειμένου να μεταβεί εις Παρισίους για να κάνει μεταπτυχιακό.
  • Το 1981, επι "Αλλαγής," το ΔΙΚΑΤΣΑ αναγνώρισε το μεταπτυχιακό δίπλωμά της. (αλλά και πάλι δεν είχε διδακτορικό).
  • Η κα Φωτίου συνέχισε να διδάσκει στο ΕΜΠ, ώσπου κάποια στιγμή οι δρόμοι της συναντήθηκαν με τον Αλέξη Τσίπρα. Τον βοήθησε με το μεταπτυχιακό του και έγινε βουλευτής και υπουργός. (Η ίδια κυρία Φωτίου που αναρωτιόταν αν είναι απατεώνες και προέβλεψε οτι ηγέτες σαν τον Τσίπρα γεννιούνται κάθε εκατό χρόνια.)
  • Η κυρία Φωτίου συνταξιοδοτήθηκε μετά από ευδόκιμον θητεία και τσέπωσε κι εφάπαξ, σε καιρό μνημονίων.
Η κα Φωτίου είναι μέγιστη αγωνίστρια της αριστεράς, που πολεμούσε το σύστημα εκ των έσω και συνετέλεσε στην ανατροπή του.

2 comments :

  1. Anonymous21/4/21 21:02

    ΤΑ ΙΔΙΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ ΚΑΝΕΛΛΗ.

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete
  2. Anonymous21/4/21 23:08

    και ο καραμπελιας παραδεχεται οτι το συστημα το καθεστως το κατεστημενο ειναι αριστερο μισελληνικο κομουνιστικο απο το 74 μεχρι σημερα
    διαφωνουμε σε πολλα απ τα γραφπμενα του αλλα δειλα δειλα παραδεχεται και αυτος οτι οι σταλινάρες κατεστρεψαν τη χωρα...

    Οι εφημερίδες γίνονται «σοσια­λιστικές», ο σοσιαλισμός μεταβάλλεται σε μια ανέξοδη και εν πολλοίς αποδοτική ιδεολογία – το νέο κατεστημένο της Ελλάδας είναι ένα «σοσιαλιστικό» κατεστημένο. Οι παλιοί δημοσιογράφοι, που αμείβονταν με ένα κομμάτι ψωμί, έγιναν το καλοπληρωμένο κατεστημένο της δεκαετίας του 90· οι αριστεροί διανοούμενοι, που στο παρελθόν αντιμετώπιζαν προβλήματα βιοπορισμού και αποκλεισμού, ελέγχουν την πολιτική ζωή καθορίζουν τα σχολικά προγράμματα, και χειρουργούν μηδενιστικά την εκπαίδευση.


    https://ardin-rixi.gr/archives/207816?fbclid=IwAR3Jplm-eLk0iqXv1DuW_8GAhayQ4DM_x-W9EscbaTVc2oA3D8cui8rtp7k

    ReplyDelete