22/04/2021

Κλινα: Η κυβέρνηση αποκάλυψε έναν νέο ιστότοπο και εφαρμογή τηλεφώνου που θα ενθαρρύνει τους πολίτες της χώρας να αναφέρουν άτομα που εκφράζουν «λανθασμένες απόψεις» στο Διαδίκτυο.

Η νέα πλατφόρμα παρουσιάστηκε από την Cyberspace Administration of China (CAC), την κύρια ρυθμιστική αρχή λογοκρισίας της χώρας. Οι αξιωματούχοι της CAC μίλησαν με υπερηφάνεια για το πώς οι αρχές θα ενθαρρύνουν τους τακτικούς πολίτες να διαδραματίζουν «ενεργό ρόλο» βοηθώντας στον εντοπισμό ατόμων που είναι «κακόβουλοι», καθώς και εκείνων που «μπερδεύουν» άλλους και «παραμορφώνουν τα γεγονότα». (Σχετικά: Η Κίνα φυλακίζει πολίτες για κρίσιμες δημοσιεύσεις στο Twitter, παρόλο που ο ιστότοπος απαγορεύεται στην ηπειρωτική χώρα .) Η εφαρμογή θα επιτρέψει και θα ενθαρρύνει τους χρήστες του Διαδικτύου στην Κίνα να καταγγέλλουν άλλους προκειμένου να δημιουργήσουν μια « καλή ατμόσφαιρα κοινής γνώμης ».

Τα αδικήματα που έχει επισημάνει το CAC περιλαμβάνουν την αναθεώρηση της ιστορίας που έχει εγκριθεί από το Κινέζικο Κομμουνιστικό Κόμμα, επικρίνοντας τους πολιτικούς και στρατιωτικούς ηγέτες της χώρας και τις πολιτικές τους, δυσφημίζοντας εθνικούς ήρωες και ιστορικά πρόσωπα και την άρνηση της «αριστείας της προηγμένης σοσιαλιστικής κουλτούρας». «...μερικοί άνθρωποι με απόκρυφα κίνητρα… έχουν διαδώσει ιστορικά ψευδείς δηλώσεις στο διαδίκτυο, παραμορφώνοντας κακόβουλα, συκοφαντούν και αρνούνται το Κόμμα, την εθνική και στρατιωτική ιστορία σε μια προσπάθεια να συγχέουν τη σκέψη των ανθρώπων», δήλωσε η CAC κατά την ανακοίνωσή της.

Ο «ιστορικός μηδενισμός» είναι μια φράση που χρησιμοποιείται τακτικά στην Κίνα για να περιγράψει κάθε είδους αμφιβολία ή σκεπτικισμό σχετικά με την εκδοχή της ιστορίας του Κ.Κ.Κ. «Ελπίζουμε ότι οι περισσότεροι χρήστες του Διαδικτύου θα διαδραματίσουν ενεργό ρόλο στην εποπτεία της κοινωνίας… και θα αναφέρουν με ενθουσιασμό επιβλαβείς πληροφορίες», συνέχισε το CAC.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: https://ellinikiafipnisis.blogspot.com/2021/04/

No comments :

Post a Comment