04/07/2020

Η παρουσίαση-καθέλκυση των ρωσικών ελικοπτεροφόρων τύπου «Mistral» αναβλήθηκε

Η κατασκευή ρωσικών ανάλογων του (γαλλικού) επιθετικού ελικοπτεροφόρου αποβατικού πλοίου ‘Mistral’ απέτυχε, γράφει ρωσικό δημοσίευμα. Η προγραμματισμένη για τις 29 Ιουνίου 2020, παρουσίαση στο Κέρτς δύο τέτοιων πλοίων αναβλήθηκε και η νέα ημερομηνία είναι άγνωστη. «Η καθέλκυση τους δεν θα γίνει στις 29 Ιουνίου. Η ημερομηνία μεταφέρεται και δεν έχει ορισθεί ακόμη», ανέφερε το πρακτορείο Tass επικαλούμενο πηγή από τη ρωσική ναυπηγική βιομηχανία «Ζαλίφ».

Τον Μάρτιο του 2020, από το ναυπηγείο «Ζαλίφ» [Залив], υπήρξε ενημέρωση ότι ολοκληρώθηκε ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων παραγωγής στην επιχείρηση. Εγκαταστάθηκε νέος εξοπλισμός συγκόλλησης, περιστροφής και άλλου εξοπλισμού, που θα βοηθούσε στην αύξηση της αποτελεσματικότητας των διαδικασιών παραγωγής κατά τρεις φορές. Το ναυπηγικό έργο ονομάστηκε Πρίμποϊ «Прибой» [Αφρός κυμάτων]. Τον Μάιο του 2020, έγινε γνωστό ότι το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας είχε υπογράψει σύμβαση για την κατασκευή των δύο УДКВ [UDKV] συνολικής δαπάνης περίπου 100 δισεκατομμύρια ρούβλια. Στη συνέχεια, ισχυρίστηκε ότι η καθέλκυση των πλοίων θα γίνει «τις επόμενες εβδομάδες».

Τα νέα πλοία θα ονομαστούν «Σεβαστούπολη» και «Βλαδιβοστόκ». Το εκτόπισμά τους ανέρχεται περίπου στους 25 χιλιάδες τόνους και οι διαστάσεις τους είναι   230 m μήκος  και πλάτος 40m πλάτος.  Θα είναι σε θέση να επιβιβαστούν 900 πεζοναύτες, να μεταφέρουν 75 τεμάχια εξοπλισμού,6 σκάφη αποβίβασης και επίσης να μεταφέρουν περίπου 20 ελικόπτερα.

The Hellenic Information Team

No comments :

Post a Comment