01/07/2020

Ο Θ. Πάγκαλος ξεπούλησε τη Μακεδονία από το 1996

Εμπιστευτικά έγγραφα του αυστραλιανού υπουργείου Εξωτερικών, που αποδιαβαθμίστηκαν, «καίνε» την κυβέρνηση Σημίτη και τον υπουργό Εξωτερικών των Ιμίων και της υπόθεσης Οτσαλάν Θεόδωρο Πάγκαλο για τη στάση τους στο ζήτημα της ονομασίας του κρατιδίου των Σκοπίων.  Το εμπιστευτικό έγγραφο εντοπίστηκε στα αποδιαβαθμισμένα αρχεία της κυβέρνησης της Αυστραλίας από την Παμμακεδονική Ένωση του Καναδά.

Το 1996, τη χρονιά που συντάχθηκε και διανεμήθηκε σε υπουργεία και υπηρεσίες της κυβέρνησης της Αυστραλίας, το θέμα ήταν ακόμα «ζεστό». Υπήρχε ακόμα η δυνατότητα να αναληφθούν πολλές πρωτοβουλίες από την ελληνική πλευρά και να πειστούν πολλές χώρες να μην προβούν σε αναγνώριση του γειτονικού κρατιδίου, αν δεν ικανοποιούνταν οι όροι της χώρας μας για τη διαφύλαξη των συμφερόντων της πατρίδας και του λαού μας.

Τότε ο Πάγκαλος σε συνομιλίες με ξένους διπλωμάτες αποκαλούσε τα Σκόπια «Μακεδονία» και έλεγε ότι το θέμα περισσότερο απασχολεί την ομογένειά μας στο εξωτερικό παρά την επίσημη ελληνική κυβέρνηση. Με αυτό το τηλεγράφημα ενημερώνονται τα υπουργεία και οι διπλωματικές υπηρεσίες της Αυστραλίας και τα επικεφαλής στελέχη τους για τις προθέσεις της κυβέρνησης του Καναδά να αναγνωρίσει τα Σκόπια ως FYROM την 5η Ιουλίου. Η αναγνώριση έγινε την 4η Ιουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ: https://www.dimokratianews.gr/politiki/o-theodoros-pagkalos-xepoylise-ti-makedonia-apo-to/

No comments :

Post a Comment